Karpuz'un Faydaları

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve aycan1903 tarafından 12 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. aycan1903
    Offline

    aycan1903 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    743
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Karpuz birçok vitamin, mineral ve yararlı bileşikler içerir.

    Karpuz; citrulline amino asidi içerir.

    Citrulline; amonyak gibi atıkların bedenden uzaklaştırılmasında yardımcı olur ve Nitrik Oksit (NO) üretimine ve miktarının artışına yardımcı olduğu için ayrıca önem kazanmıştır.

    Karpuz bu yüzden çok daha yararları dikkate alınmalıdır.

    Çünkü; Nitrik Oksit (NO); enerji sağlar, yorgunluğu geciktirir. Kan dolaşımında, damar sağlığında ve damar elastikiyetinde çok önemlidir.

    Citrulline içeriği ile de, karpuzun; karaciğer, böbrek, damar ve bağışıklık sağlığı üzerine olumlu etkisi vardır.

    Citrulline'nin bir kısmı, bedende arginine isimli amino aside dönüşür. Bu da, ayrıca, damar sağlığı üzerine olumlu etki eder.

    Karpuz önemli miktarda “likopen” içerir.

    Likopen; güçlü antioksidan olup, kanser, kalp damar hastalıklarında önleyici ve yararlı özelliği vardır.

    Karpuz çekirdekleri “cucurbocitrin” içerir; kan basıncını düşürmeye yardım eden bir maddedir. Karpuz çekirdekleri çitleyerek yenebilir.

    Kabuğunda çinko boldur. Kabuğunun hemen altından başlayarak sıyırmak yerinde olur.

    Ayrıca, karpuz içerdiği bol miktardaki potasyum ile; böbreklerin iyi çalışmasını ve böylece bedenden sodyumun atılmasını da hızlandırır.

    Karpuz zayıflamaya da yardımcı olur.

    Karpuz yüzde 95 gibi çok yüksek oranda sudan oluşur. Bu özelliği nedeniyle de böbrekleri çalıştırır ve idrar söktürür. Kum ve taş şikayeti olanlara da önerilir.


    Kaynak : Tusul.com
     
    jkdo, gurur, purulence ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. Leqend
    Offline

    Leqend Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Denizli
    Hemen hergün tüketirim :) Amino asid içerdiğini bilmiordum. Sağol.
     
  3. aycan1903
    Offline

    aycan1903 Üye

    Katılım:
    27 Eylül 2008
    Mesajlar:
    743
    Beğenileri:
    367
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay

    Genellikle yaz günleri sofralardan eksik olmaz...

    yerken faydaları olduğunu bilerek yemek daha çok iştahlandırıyor... özellikle de bu içerikte aminoasit varsa :D

    önceden yemiyordum ama artık kabuğunun da yeşil kısmını ince sıyırıp, içerisindeki çinko yönünden zengin beyaz bölümünü de yiyorum artık...

    herkese afiyet olsun...
     
  4. hekimoglu
    Offline

    hekimoglu Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    170
    Beğenileri:
    66
    Ödül Puanları:
    0
    Bende daha önce bilmiyordum aminoasit içerdiğini ama faydalı bir şey olduğu kesin :) Teşekkürler aycan1903.
     
  5. Leqend
    Offline

    Leqend Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    58
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Denizli
    Bende seviyorum yemeyi.. Yazları dediğin gibi sofralardan eksik olmaz :) Aynı zamanda peynir ekmeklede çok güzel oluyor :)
     
  6. Focuscu
    Offline

    Focuscu Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2012
    Mesajlar:
    23
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ama aynı zamanda içeriğinin büyük bir kısmı su olduğundan sindirimi kolaydır bu nedenle içerdiği şeker çabuk kana karışarak kan şekerini yükseltir, yağlanmaya sebep olabilir. Yararlı diye abartmamak, kararında ve sabah saatlerinde yemek gerekli. GI'si yüksek, basit karbonhidrat grubundadır.

    Bu arada karpuza bayılırım ama günde 400 gr dan fazla yiyemiyorum, kafayı sıyıracam :)
     
  7. Voitzeo
    Offline

    Voitzeo Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2013
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Ve en çok yağlandıran MEYVE lerin baş sıralarında gelir. Deli gibi yağlandırır. GI Si çok yüksektir. Endomorf arkadaşlarımızın korkulu meyvelerinin başlarındadır. Ektoysanız buyrun tüketin :))
     
  8. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    :) 1-2 cümle öğrenmişsin yüksek gi yağlandırıyor diye..

    daha oku forumu, 1ay sonra lisanslı antrenörde olursunuz bu gidişle.
     
    Delikanlı111 bunu beğendi.
  9. Voitzeo
    Offline

    Voitzeo Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2013
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Zaten bizi yağlandıran şeylerde protein dexter. Hadi arkadaşlar her gün karpuz tükerek yağ yakalım.Az kaldı 1 ayın dolmasına 1 hafta sonra lisansımla geliyorum sana ;)
     
    Son düzenleme: 24 Haziran 2013
  10. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.223
    Beğenileri:
    665
    Ödül Puanları:
    123
    ha gayret liseden mezun olamıyıp ama internette nutritionist kesilen cok var, suc sende degil tabi..
     
  11. Voitzeo
    Offline

    Voitzeo Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2013
    Mesajlar:
    228
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    0
    Özür dilerim abiğ yazmam bir daha
     
    Son düzenleme: 25 Haziran 2013
  12. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    kaynaga baktim da, boyle bi site yok sanirim.
     
  13. Rodwell
    Offline

    Rodwell Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2012
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Konu açılalı 4 yıl olmuş yaklaşık olarak. Büyük ihtimal alıntı kaynağı site kapanmıştır.
     
  14. Reddie
    Offline

    Reddie Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.214
    Beğenileri:
    388
    Ödül Puanları:
    93
    hortlamis evet..
     
  15. ADESE
    Offline

    ADESE Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    içerisinde birçok vitamin ve mineral bulunabilir ancak glisemik indeksi yüksek olduğu için çok fazla tüketilmemesi gerekir
     
  16. Ninares
    Offline

    Ninares Yeni Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2012
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilisim
    Yer:
    Istanbul
    Karpuz'u akşam 7 den sonra tüketmemiz biçim açımızdan bir zararı olurmu sayın arkadaşlar.
     

Sayfayı Paylaş