karbonhidratsız olmaz mı ???

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve wolf tarafından 9 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 39 üye.
  1. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Ben yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum yine. Ben böyle spor yapamassınız falan demiyorum. Her seferinde bu böyle anlaşılıyor sanırım. Daha öncede yazdım karbonhidrat diyetiyle bilakis daha kolay kaslanılır bunda hiçbir problem. Sadece benim dile getirdiğim yüksek karbonhidrat içeren diyetlerin insülin hassasiyetini değiştirdi ve sağlıklı olmadığıyla ilgili. Ayrıca tekrar belirtiyorum şu an bende öyle besleniyorum kimseye burdan bunu yapın şunu yapın demiyorum. Sadece yağ kullanımın son derece önemli olduğunu söylüyorum. Mesela ben şu an karbonhidrat diyetinde bile 110-120 gram yağ alıyorum. Neyse yani umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmıyordur.
     
    Coyote bunu beğendi.
  2. Hatred
    Offline

    Hatred Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2009
    Mesajlar:
    49
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Size verilen her cevap boşa gidiyor.En iyisi siz bol bol yağ yemeye devam edin bense 0 yağ ile yoluma devam edeceğim.Doktor değilseniz lütfen gereksiz iddaa larınız ile tartışmayı uzatmayın.Ben karboyu savunuyorum sizde yağı.Çok kitap okuyor olabilirsiniz ama fikirlere saygı duymayı öğrenmek daha büyük bir elzem kanımc****onu gereksiz uzadı son mesajım hayırlı akşamlar.
     
  3. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    boşa falan gittiği yok, malesef kalıplaşmış düşünceleri kırmak zor. insulin dengesi bozulduğu anda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Su an olmayan göbeğiniz büyüdüğünde kendinizi yorgun argın hissetmeye başladığınızda ve uyarıcılara saldırmaya başladıgınızda.

    nasıl anlatiyimki daha.

    Neyse ben doktor olsam kesin kafayı yerdim :)

    insanlar birşeyleri anlatmak gerçekten çok zor.

    Gi diyetleri ve yağlı beslenme arasında hiç bi fark yok.

    Fark sadece karbohidratın yavaş salınması ve hücre içinde asetil coa formuna dönüşmesi ve atp üretimine privik asit olarak katılması.

    yağın ise depoya gönderilip sonra tekrar yakılması.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  4. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    benim merak ettiğim şey şu
    fazla yağ = fazla testo diyebilirmiyiz ?
    yani belli bir sınırı yokmu 150 gr yağ alan biri ile 300 gr yağ alan birinin hormon seviyeleri aynımıdır
     
  5. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Testesteronu Doğal Yollardan Artırmanın Yolları
    1-KIRMIZI ET : içermiş olduğu zengin amınoacidler,hayvansal yağ,kolestrol ve çinko nedeniyle doğal testesterone tetikleyici gıdaların başında geliyor..kırmızı et ayrıca içermiş olduğu carnitine ,creatine ve cla bakımındanda vücut gelişimine büyük katkı sağlıyor..bu kadar geniş ve zengin bir besin maddesi yelpazesini barındıran nadir gıdalardandır kırmızı et...bazı kaynaklar kırmızı etin içermiş olduğu yağ miktarından dolayı kesinlikle kaçınlıması gerekn bir gıda olduğunu söyleselerde siz bunlara kulak asmayın..kırmızı etin getirisi her zaman götürüsünden fazladır..zaten bahsetmiş olduğumuz konu testesteronu doğal olarak arttırmak olduğu için,etteki bu yağ ve kolestrol büyük önem taşıyor..kolestrol testesteron için hammaddir..o nedenle düşüy yağlı ve kalorili dietler her zaman testesterone miktarında büyük ölçüde azalmya neden olur. Vücudunuzdaki her pound başına 18-20 (kilo başına 40-44 e denk gelir) kalori almanız ve günlük yağ alımında %20 nin altına indirmediğiniz takdirda,vücudunuzun testesteron salgılaması yüksek seviyelerde kalacaktır..eğer hazırlandığınız bir müsabaka yoksa ,yaz dönemlerinde de uyguladığınız dietlerinizdeki kaolori miktarını çok düşürmemeye özen göstermelisiniz..ve kırmızı ettende korkarcasına kaçmamanızda fayda var..

    2-TAM YUMURTA : yapılan son çalışmalara göre yumurta sarısının içermiş olduğu kolestrol zannedildiği kadar zararlı değil..yani vücuttaki kötü kolestrol seviyesini belli bir seviyeye kadar arttırmıyor.bazıları size yumurta sarısndan uzak durmanızı ve sabahları 8-10 tane yumurta beyazı yemenizi söyleyebilir..ama yumurta tüm haliyle barındırdığı kolestrol,protein ve minerallerce gercekten çok komplike bir besin..yumurtanın sarısını belli ölçülerde almaktan kaçınmayın..en azından 3 yumurta sarısı bir gün içinde alınabilir..yani sabahları 6 yumurta beyazı yerine 3 tam yumurta yemenizin sonuçlar çok daha olumlu yönde olacaktır..ayrıca yumurtadaki aminoacid kalitesinden ve biolojik değerinden bahsetme gereği duymuyorum..kaliteli aminoacid alımınında testesteron salgılanmasında önemli etkileri vardır.


    5-FINDIK-FISTIK-BADEM VB...(NUTS) : içermiş oldukları kaliteli yağ ,vitamin ve minerallerce testesteronu tetikler..çoğu vücutçu dietinde bu tip besinlere yer verir.günde bir subardağı kuruyemiş yeterli olacktır..bunun yerine fıstık ezmesi ve fındık ezmeside tüketebilirsiniz..fakat bunları tüketirken kakaolu ve krokantlı olanları değilde ,natural olanları tercih edin...boşuna fındık için reklamlarda ''aganigi naganigi'' tabirini kullanmıyorlar.


    7-HAYVANSAL PROTEİN :kümes hayvanları,lor peyniri,deniz ürünleri içermiş oldukları temel amınoacidler bakımından ve düşük kalorili olmasından dolayı yüksek miktarlarda tüketilme imkanı sağlar..protein alımının vücuttaki anabolic hormonların salgılanmasındaki etkileri çok büyüktür..özelliklede temel amın acidlerin anabolizmaya olan büyük katkısı..eğer testesteron ve diğer anabolic hormonların salgılanmasını istyorsanız günlük protein alımınızı çok düşürmemye özen gösterin..ama unutmayınki fazla proteinde yağa dönüşecektir..şöyle birde handikap varki vücuttaki fazla yağ oranıda testesteron miktarını düşük seviyelerde tutar.testesteron vücut yağ oranı düşükken daha fazla salgılanır.. onedenlede protein alımınızı makul ölçülerde gercekleştirin..

    8-KALİTELİ YAĞLAR :zeytin yağı,balık yağı,keten tohumu yağı gibi omega 3 bakımından zengin yağların kötü kolestrolu arttırmadığını ve testesteronun oluşmasına katkıda bulunduğunu bilelim..bu yağlardan en kolay olarak tüketebileceğimiz olan yağ çeşidi zeytinyağıdır..zeytin yağı tüketirkende ,yağın mümkün olduğunca saf olmasına ve kızartma olarak kullanılmamasına özen gösterin..




    Bence gram degil kan sekerinin dusuk tutulması amac. Alacagınız kaloriye gore yagı ayarlamak onemli olan
     
  6. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Testosteron arttığını nasıl anlarsınız.

    1. Kendinize olan güveniniz inanılmaz artar.

    2. Güç ve kuvvetiniz yükselir ve hızınız artar.

    3. Dışarıda gördüğünüz dişiler yüksek oranda ilginizi çekmeye başlar ve gerçekten bu hissin önüne geçemessiniz.

    4. Boş boş gülmez söylediğiniz her kelimeyi seçmeye başlarsınız. Geyik makara gibi konular çok fazla olmaz.

    5. Mücadeleci ve saldırganlığınız aşırı oranda artar.

    6. insanlar size daha seviyeli yaklaşır. Çünkü en küçük bir kıvılcım bile kavgaya dönüşebiliyor. Dışarıdan bakanlar sessizleşen yapınız yüzünden size çekinerek yaklaşıyor.

    Gramajların değeri yok önemli olan bu saydıgım özelliklerin kaç tanesinin ortaya çıkması. Şahsen ben gramajla yağ almıyorum doyana kadar yiyorum.

    Bende 6 hariç hepsi ortaya çıkıyor.

    İdman performansına zaten değinmek bile istemiyorum. Ne gücünüz ne kuvvetiniz kesilmek biliyor. Kas üretimi ne olucak peki. Hipertrofi mükemmel derecede gerçekleştirilebiliyor. Ancak düşük glikojen stokları yüzünden idmanlarınız kısa sert ve maximal nabzınız hep yukarıda tutulmalı.

    Testosteron bir erkeğin herşeyi.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  7. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Ya herşeyi bırakında yani vücut geliştirmeyi falan sadece 1 gün düşük karb yüksek yağ ortalama protein tüketin. Zaten direk ne demek istediğimizi anlarsınız. 50-60 yaşında adamı düz duvara tırmandırır :D
     
    Coyote bunu beğendi.
  8. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Achilles ben öyle yapıyorum zaten su an. Gerçekten kız görmeye durayım. Bu benim ruh halim değil ama bayanlarda yanlış anlamasın. Yüksek testosteron olduğunda karınızıda aldatırsınız yani akla zarar ziyan ne varsa yaparsınız. Karbohidrat kesilip yerine yağ gelmesi manyak bi enerji patlaması yaratıyor.

    Bitmek bilmeyen bir enerji güç hissi.

    Bu bayanların hoşuma gitmez sanırım :) erkeklerinin aşırı testosteron yüklenmeleri.

    Kimse inanmaz belki ama sıradan hayatımda evden işe gidip gelen biriyim ancak su an dizginlenemez bir serseri gibi oldum tekrar :)

    Bunun benim hislerim yada yaptıklarımla ilgisi yok.

    Bunu yapan testosteron yağı kesmek ise testosteronu gerçekten düşürüyor.

    yağları arttırdıgımda tam 25 km yol yürüyebiliyorum ve hiç yorulmuyorum daha fazlasınıda yaparım buna emınım. sıkıldıgımdan yürüyemiyorum daha fazla.

    10-15 km koşabiliyorum ve yorgunluk sıfır. üstelik hızımda yükseldi.

    Bunun neyle alakası var?

    Karbo tükettiğimde kendimi bitmiş gibi hissediyordum.

    Aynı oranda yağmı aynı oranda karbohidratmı deseler oyumu tek yağlara veririm.

    NUTS ayrı bir yer tutuyor.

    bazı insanlarda sürekli fındık ye falan derler ama karbohidratları kesmeden bu etkiyi hissetmek zor.

    Yer fıstığı ve Fındık badem ücü inanılmaz derecede testosteron arttirici. Test ettim ve onaylıyorum.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
    Achilles1980 bunu beğendi.
  9. Desperate81
    Offline

    Desperate81 Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2008
    Mesajlar:
    346
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    0
    bir sure sadece antreman oncesi ve antreman sonrası karbo tuketecegim
     
  10. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Kaç kilosun ve yağ oranın kaç? Ben sana alman gereken min. karbonhidratı söyliyeyim. Yoksa düşük karbla 1 hafta geçirmen çokta iyi fikir değil 1 ve ya 2 gün karb yükleme günü yapmassan.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
  11. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Karbohidratları yüklemessek ne oluyor bu durumda?

    Yada sebze ve meyve yeterli olurmu sence .

    Ayrıca yulaf ve esmer pirinç için düşüncelerin ne?

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:07 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:51 ----------

    Alışma döneminde Çok sıkı antremanlar yapmamak lazım. Bu arada vücudunuzdaki glikojen en az 2 hafta size yeter.

    Kardio ve yürüyüşe yönelmek lazım.

    Ancak ben 20. gundeyım daha karbohidrat yüklemedim.

    Kaslarda bir kayıp söz konusu değil ve salona gittiğimde eskisinden daha güçlü kilolar bastıgımı görüyorum.

    tek sorunum miğdem kaldı onuda halletiğimde sorunum bitecek. six pack tamamen ortaya çıkarıp öyle kalacam.

    Birde yüzümdeki su tutmayı halledicem.

    Bunun için tuzsuz beslenmeliyim.

    Achilles önerilerine ihtiyacım var. Sert ve keskin görüntüye yaklaşmama ramak kaldı.
     
  12. YesiLZeytin
    Offline

    YesiLZeytin Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2009
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    198
    Ödül Puanları:
    53
    @Coyote

    Antrenmanın ne kadar sürüyor bu diyetle birlikte. 1 saat civarında ağırlık antrenmanı çıkarabiliyor musun? Ayrıca 20. günde ne kadar alışabildin diyete?
     
  13. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    İkisi de gerekli diyelim konu kapansın bence :D
     
  14. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Kesinlikle az önce 25 kmlik bir yürüyüş yaptım ve bu inanılmaz birşey yokuşlarla dolu yollar istanbul yokuşları vs.

    Sözün özü 3.30 saatte 25 km yürüdüm. Dakika tuttum ve mesafe.

    ağirlik idmanları çok rahat çıkıyor hiç bir sorun yok.

    Protein yükledikçe her taraf ışıldıyor. 3-4 saatte bir whey yada kefir içmek iyi bir çözüm.

    En önemliside saçma sapan atıştırma ataklarından kurtulmak.

    Bu benim placebo etkisi olarak değil leptinle alakalı.

    Doyduktan sonra atıştırma diye birşey söz konusu olamaz.

    Ancak proteni aksattığınız anda hipoglisemi etkileri ortaya çıkıyor.

    Ancak bu hipoglisemi halsiz bırakan yüksekten aşşağı düşüren kan şekeri cinsinden değil.

    Kan şekeriniz 60-50 bariyerine geriliyor.

    Bu arada yağlar açığa çıkıyor ve çok güçlü bir enerji ortaya çıkıyor.

    Krebs döngüsü işte bu.

    6 hafta sonunda yağı aldıktan 30-60 dakika içinde çok kuvvetli enerji açığa çıkacağı söyleniyor.

    20. günde 25 km yol yapıyorum ve daha yorulmadım yürüyesim var.

    Ağirlik idmanlari çok kolay geçiyor

    Ancak Temel hareket ağirlikli çalişanlar için eksi özelliği kan şekeri düşük durumda.

    Ağirliklarin altında özellikle kemik yükleyen Fullsquat ve Deadlift benchpress fena halde kan sekeri düşüyor. Dünya ile kısa bir süre bağlantınız offline oluyor :) Bu karbohidrat alanlarda daha az ortaya çıkar.

    Ama offline durumu düşük kan şekeri ile ilgili.

    kahve denemedim henüz. uyarıcı kullanmak istemiyorum artık bıktım bu saçma uyarıcılardan. Türk kahvesi kücük fincan bazen içiyorum. Oda sohbet muabbet amaçlı.

    Aslında önerilen hipertrofi aralığı yani 8-12-15 tekrar aralığında yapılan çalışmalar.

    15 tekrar lı çalışmalarda sorun olmaz. Kas kitlesinide büyütür aslında.

    6-8 tekrar arasında sıkıntı oluyor. Çünkü yüksek kilo glikojen stoğu az olduğu için çabucak yorgunluk oluşabiliyor.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 22:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 22:26 ----------

    ben ikisinin gerekli oldugunu dusunmuyorum.

    zira parası ve imkanı olanlar için Protein ve yağ almak yeter.

    Çünkü 2.6 ve 3.0 kilo başı protein oranları ve gunluk 100-150 gram yağ alımı

    Glikojende ortaya çıkarıyor :)

    Protein ve yağlardan glikojen yapabiliyor vücudumuz.

    Bu durumda diyet yapan insanların protein ve yağ kullanmaları daha mantıklı.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
    YesiLZeytin bunu beğendi.
  15. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    'Beynin yakıtı glikozdur.' önermesi hakkında ne düşünüyorsun Coyote ?
     
  16. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Beynin yakıtı glikozdur evet ama vücudunda yeterli yağ ve protein girişi gerçekleşiyorsa vücudun glikoz yapıyor.

    Diyet sırasında karbohidrat almanada gerek kalmıyor.

    hafta sayısı arttıkça vücudun daha iyi enerji üretiyor.

    2. hafta ile 8. hafta arasında enerji üretimi konusunda vücut kendini epey bir geliştiriyor.

    Mutlak suretle gunluk kilox2 protein vermemiz lazım. Hatta 2.6 ya kadar çıkılabilir.

    Dışarıdan karbohidrat almak karbohidratın kalitesine göre diyetin gidişatını baya bi etkiler.

    Diyet psikolojisine giren bir insan kolay kolay istediği amaca ulaşmadan bu psikolojiden çıkmak istemez.

    Daha önce yaptıgım her denemede 120 cm lerden yavas yavas yavas 86 ya geriledim.

    Simdi artık son kurtuluş bu. 6 Pack çıkarıp bu formumu koruyacam yada yağsız gelişime devam edicem.

    O yuzden glikozun olmaması sorun değil siz yeterki yeterli yağ ve proteini verin ortaya mukemmel kalitede glikoz çıkar.

    Çok isteniyorsa çekirdekli siyah kuru üzüm yenilebilir. Bir numaralı antioksidan ve glikoz kaynağı.

    achillesin görüşlerini almak istiyorum aslında bu konuda Desktroz kullanıp kullanmama konusunda.

    ayrıca vücutta tutulan suyu ne zaman boşaltalım? Elektroliz dengesi malum.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
    AnkTıp92 bunu beğendi.
  17. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Peki diğer meyveler hakkında ne düşünüyorsun ? Vitamin kaynağımız olanlardan bahsediyorum, malum onlarda da karbonhidrat mevcut.
     
  18. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Karbonhidratsız olmaz bunu belirteyim coyote !! Sadece yağla ve proteinle 1 gram ilerleyemessin.. Bişeyleri sabitlersin ve yağ yakarsın bunlar ayrı..Zaten olmaz dememin nedeni ketojen diyet bile karbonhidratsız değil. Benim en baştan beri savunduğum şey yüksek karblı beslenme şeklinin yanlış olduğu.. Bunu tekrar tekrar söylüyorum. Başka dediğim bişey yok..O karbla beslenmeyi seçersen en azından 2 gün yüksek karb günü belirlemen şart !! O yüzden kimse bilmeden konunun inceliklerini görmeden karbonhidratsız falan beslenmesin. Zaten beslenirse ve kaslanma hedefindeyse hayal kırıklığı yaşar. Bu belli bir plan program içinde yapılır. Daha öncede verdiğim bir tabloyu tekrar veriyorum. Ketojen diyeti öğrendiğim kişi Lyle McDonald'ın sistesinden bir makale.

    [​IMG]

    Psikolojik durumlar için karbonhidrata ihtiyacımız yok. 50 gram karbonhidrat eğer yeterli protein alınmassa kas kaybı yaşamamak için şart. Egzersiz olmadan vücut kilosu değişmeyen ve ketosiste iyi hissedemeyen kişiler için 100-120 gram karbonhidrat almalıdır. Ve esas konumuz

    Average Recommendations in Bodybuilding Nutrition 1-3 g/lb. 160-480 g/day
    Lean body mass yani kas kemik ağırlığınızın lb cinsinden hesaplanmasından sonra 1 -3 gram arası çarpımıyla ortaya body building için alınması gereken karbonhidrat çıkması gerekiyor.
    Birey 110 kilo olsun vücut yağ oranı yüzde 15 olsun.

    LBM = 110 * ( 100 - 15) / 100
    LBM = 93.5 KG
    LBM = 205 lb yapıyor

    Bu kişinin gün içinde alması geren en düşük karbonhidrat miktarı. Bu arada bu kişi baya bir kaslı ve iri olduğu için sonuç yüksek çıktı. Kişinin alması gereken karb. miktarı 205 gr karbonhidrattır. Kalan kaloriyi yağ ve proteinden sağlamak zorunda. Böyle yapmayıp 2 gün yüklemelide yapılır ama hepsi aynı kapıya çıkacaktır. Bunun dışında olmaz 0 karbla tamamen yaşayıp. Bunu söyleyen zaten diyetin yazarı..

    Yakında 2 tane diyet şekli daha çeviricem sitede bu sefer kıyamet kopucak gibi düşünüyorum çünkü yarışmacı diyetleri.

    1 tanesinin ismi rapid fat loss diğer adıyla PSMF diyeti. Sadece protein yeniyor ve 3-5 supllement dışında kısa sürede yağ yakımını amaçlayan bir diyet şekli 2-4 hafta arası yapılıp sonra normal hayata 2 haftalığına dönüş sonra hala istenilen oluşmadıysa 2-4 hafta arası tekrar. Pek kolay bir diyet şekli değil ve yağ oranı yüzde 14 ün yukarsındaki kişiler uyguluyor.

    2. diyetin ismi UD2 Ultimate diet. Bu da yüzde 14 ün altındaki kişiler tarafından uygulanıyor. Tamamen belli bir programa uygun şekilde yapaılan bir diyet. Kısaca size ne yemeniz gerektiğini ne antreman yapmanız gerektiğini kaç kalori almanız gerektiğini anlatıyor. Zaten bu yüzdende başarılı oluyor. Takip etmek için cidden istemek gerekiyor.

    Bununla ilgili ketojen diyetteki gibi Lyle Mcdonald 2 kitap yayınladı. Bu 2 kitabıda tabii hatmettim. Kaba taslak bir çeviri olacak çünkü kitaplar 80-90 sayfaydı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer incelemek isteyen olursa ebook halinde kitabı linkleyebilirim.

    Bu arada coyote yağ oranını dahada aşşağamı indirmek istiyorsun aç bir başlık seni yeni bir maceraya sürükliyeyim :D
     
    heldic, YesiLZeytin ve Coyote bunu beğendi.
  19. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Hedefim sonunda atletik vücuda ulaşmak. Kısaca bodybuildinge uyan bir vücut yapım yok. Kuru kalıp kendimi böyle geliştiricem unutmayın ben 99 kilogram ağirliğindan geldim. 1.65 boyundayım tam olarak.

    Kısa boyluyum 1.65 ve basından beri sert ve keskinlik için çabalıyorum. Ölçüler ilk hedefim değil. Ancak kaslarım baya gelişti. Çünkü Ağir idmanlar yaptım sürekli. Su an bile kaslarım korunuyor ve eski gücümden gram düşme yok.

    Ben karbohidrat almadan yani sadece sebze ve meyvelerle bu ihtiyacımı giderdim şimdiye kadar.

    Ancak su an gerçekten ihtiyaç hissetmiyorum :)

    inanılmaz ama bu gerçek.

    Ayrıca yeni bir başlık açıp başlayabiliriz tabiki.

    pazartesiden itibaren ağirlik idmanlarını tekrar başlatıcam.

    20 gunden sonra iyice adaptasyon sağladım.

    achilles aslında derdim vücudun elektroliz dengesinde. Cunku bazı bölgelerde su tutulması mevcut.

    Tuzu kesersem eğer ki zaten çok az alıyorum bu sorunları halledebilirmiyim.

    özellikle yüzüm Sert ve keskin olmasını istiyorum ben.

    XL bedenden S bedene düştüm. Keskinliği yakaladıgım zaman herşey daha iyi olacak.
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
    Achilles1980 bunu beğendi.
  20. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    Achilles1980

    ingilizcene hayranım

    cevirilerini bekliyoruz

    eger vucud gelistirme sporu yapmasam agzıma yesil sebzeden baska karbonhidrat sokmazdım
     
    Son düzenleme: 4 Aralık 2010
    Achilles1980 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş