nutritionist_88
Üye
Öncelikle ben senin "dostun" değilim.Ayrıca söylediğin şeylerden bir meslektaşın olarak hiç bir şey anlamadım.Yazdığım şey gayet açıktı.Beyin saatte ortalama 6 g glikoz tüketir, ve günlük kh itiyacı bazı kaynaklara göre 130 g bazı kaynaklara göre ise 144 gram.Sıfır karbonhidrat tüketimi diye bir şeyden bahsedilemez burada.Ketozise filan bağlamışsın konuyu ama ketozisin etkilerini vs biliyorsunudur diye tahmin ediyorum.Ben sana soyle bi hesap yapayim bak dostum. 140 karb. Beyin de 40 g eritrosit harciyo gunluk. 130 g ise glukoz uretim kapesitesi koy. Noldu 50 g acik olustu. Bu ekstra aktivitede bulunmayan insan icin. Bunu bide spor yapanin eritrosit sayisi fazla Diye dusunBu hesabi zorunlu almasi gereken hucreler icin yaptim. Ama beyin uzun suren aclikta enerjisinin %75 ini ketonlardan saglayabilir.ama diyetisyen hocam bana spor yapanlarin ketozise girmesi ile normal insanin ketozise girmesi arasinda ort. 100 g var dedi. Sebebini biokimyaciya sorucam smdi benimde kafam karisti cnku kaslar glikoz kullanmak zorunda degil ve glukagon kaslarin glikoz cekmesini engeller. Diyetisyenlik okuyorum ayrica trakya uni.
Nasil beslendiginizi ogrenmek icin besin tuketim kaydi alinir bilgi:[email protected]
Ayrıca akademik kadronuza ve ders programınıza baktım.Akademik kadronuz Öğr. Görevlisi ve Arş. Görevlisinden oluşuyor.Biyokimya ziyadesiyle geniş ve bilgi birikimi isteyen bir konu.Açıkcası açıklamanı yeterli ve doğru bulmadım.
Besin tüketim kaydını 2.sınıfta nasıl aldığını da ayrıca merak ettim.Henüz diyet derslerini görmeden nasıl menü planlaması, besin tüketim kaydı vs hakkında yorum yapabilirsin?Beslenme adına bilgi seviyen normal bir insandan fazladır bundan şüphem yok ancak şuan besin tüketim kaydı alacak, menü düzenleyecek düzeyde değilsin.İnsanları yanlış yönlendirip hayatlarında olumsuz sonuçlara neden olabilirsin.Diyetisyenlik diğer sağlık personelinde olduğu gibi ince düşünmeyi ve öyle hareket etmeyi gerektiren bir meslek.Bu sebeple, birazcık sabırlı olmanda ve insanları doğru yönlendirecek onlara yeterli bilgiyi bilimsel kanıtlarla sunabilecek düzeye ulaşmanda fayda var.Meslektaşın olarak tavsiyem bu yönde
