Karbonhidrat Sorunu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan dnzsn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam arkadaşlar pirincin esmeri makarnanın kepeklisi tavsiye ediliyor ama bunlar bulgurda farketmez değilmi? ben bimden alıyorum bulguru günde 500 gram tüketiyorum
 
Kepekli bulgur var, üretilirken kabuk kısmı daha az soyuluyor yani kepek bölümü korunuyour.Normal bulgurlara göre de lif miktarı 2 kat fazla daha iyi yani bizim için
 
makarnayi aldin 100 gr :Bunda 65-70 gr kh vardir,bunu pisirdikten sonrada ayni kh miktari vardir kizarttiktan sonrada.
 
abi araştırmalarım sonucu aynı kh miktarı kalmıyor diye biliyorum
Dogru söylüyorsun fakat ben ve benim gibi amatörce bu isi yapan birisi icin pismeden önce 65 pistikten sonra 60 yada 70 gr olmasinin cokda bir önemi olmadigini düsünerek temel biseyler yazmak istedim,bu isi pro seviyesinde yapan biriside zaten cikip böyle bir soru sormaz,okadar detaya girip birde pismisi su Kadar pismemisi bukadar yapiyor hesabina girersek bu isin icinde zor cikariz @Balboa7 ama söyledigin Dogru besinler pistikten sonra degerleri degisebiliyor.
Konu sahibi arkadasa su anda pismis sukadar pismemis bukadar kh olur diye hesaplatmaya kalksak,sayilari bilmeyen birisine,karakök hesabi yaptirmak gibi olur:)
 
Dogru söylüyorsun fakat ben ve benim gibi amatörce bu isi yapan birisi icin pismeden önce 65 pistikten sonra 60 yada 70 gr olmasinin cokda bir önemi olmadigini düsünerek temel biseyler yazmak istedim,bu isi pro seviyesinde yapan biriside zaten cikip böyle bir soru sormaz,okadar detaya girip birde pismisi su Kadar pismemisi bukadar yapiyor hesabina girersek bu isin icinde zor cikariz @Balboa7 ama söyledigin Dogru besinler pistikten sonra degerleri degisebiliyor.
abi haklısında internette doğru bilgiler yer alsada bilgi kirliliğininde çok olması dolayısıyla tam emin konuşmak istemedim evet bütün yemekler için geçerli pişirdikçe besin değerleri düşer
 
Bu kadar kasmaya gerek yok. Makarna pişmemiş 70gr karb içeriyorken pişince 200gr(sallıyorum) olan makarna yine aynı karb içerecektir. Ben her zaman pişmemiş değerlerin baz alınması taraftarıyım. Çünkü makarnaya 500ml su koyup pişirince farklı gramaj, 1lt su koyup pişirince farklı gramaj çıkıyor. Arkasında besin değerleri yazıyorken ne gerek var pişmiş ağırlık olarak baz almaya.
 
Back
Yukarı