Karbonhidrat Sorunu

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve dnzsn tarafından 8 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. dnzsn
    Offline

    dnzsn Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2013
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    pm attım şu işi çözelim ya :)
     
    egemennn bunu beğendi.
  2. Crews
    Offline

    Crews Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    13
    selam arkadaşlar pirincin esmeri makarnanın kepeklisi tavsiye ediliyor ama bunlar bulgurda farketmez değilmi? ben bimden alıyorum bulguru günde 500 gram tüketiyorum
     
  3. dnzsn
    Offline

    dnzsn Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2013
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    18
    Kepekli bulgur var, üretilirken kabuk kısmı daha az soyuluyor yani kepek bölümü korunuyour.Normal bulgurlara göre de lif miktarı 2 kat fazla daha iyi yani bizim için
     
  4. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    makarnayi aldin 100 gr :Bunda 65-70 gr kh vardir,bunu pisirdikten sonrada ayni kh miktari vardir kizarttiktan sonrada.
     
  5. Balboa7
    Offline

    Balboa7 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    700
    Beğenileri:
    1.355
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    abi araştırmalarım sonucu aynı kh miktarı kalmıyor diye biliyorum
     
    Bekci bunu beğendi.
  6. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Dogru söylüyorsun fakat ben ve benim gibi amatörce bu isi yapan birisi icin pismeden önce 65 pistikten sonra 60 yada 70 gr olmasinin cokda bir önemi olmadigini düsünerek temel biseyler yazmak istedim,bu isi pro seviyesinde yapan biriside zaten cikip böyle bir soru sormaz,okadar detaya girip birde pismisi su Kadar pismemisi bukadar yapiyor hesabina girersek bu isin icinde zor cikariz @Balboa7 ama söyledigin Dogru besinler pistikten sonra degerleri degisebiliyor.
    Konu sahibi arkadasa su anda pismis sukadar pismemis bukadar kh olur diye hesaplatmaya kalksak,sayilari bilmeyen birisine,karakök hesabi yaptirmak gibi olur:)
     
    Balboa7 bunu beğendi.
  7. Balboa7
    Offline

    Balboa7 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    700
    Beğenileri:
    1.355
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    abi haklısında internette doğru bilgiler yer alsada bilgi kirliliğininde çok olması dolayısıyla tam emin konuşmak istemedim evet bütün yemekler için geçerli pişirdikçe besin değerleri düşer
     
    Bekci bunu beğendi.
  8. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    53
    Bu kadar kasmaya gerek yok. Makarna pişmemiş 70gr karb içeriyorken pişince 200gr(sallıyorum) olan makarna yine aynı karb içerecektir. Ben her zaman pişmemiş değerlerin baz alınması taraftarıyım. Çünkü makarnaya 500ml su koyup pişirince farklı gramaj, 1lt su koyup pişirince farklı gramaj çıkıyor. Arkasında besin değerleri yazıyorken ne gerek var pişmiş ağırlık olarak baz almaya.
     

Sayfayı Paylaş