karbonhidrat sadece yulaf??

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan jarhead
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sahsen gunde yarim kilo yemem. 100-150gr yeterli. Yulafdaki fiber/lif miktari yuzunden cok fazla tukettiginde gaz/mide/bagirsak problemi yasayabilirsin. Hele ki suyla karistirip cig yemeye kalkarsan bagirsaklari yumusatmasi cok uzun surmeyecektir.

Protein tozun varsa tavsiyem sutle tozu karistirip, pisirilmemis halde tabak/bardakda duran yulafin ustune dokup karistirip yemen (suan yiyorum gayet iyi). Besin degeri olarak birsey fark etmiyor ve kati bisey yemis oluyosun genel anlamda.. dene derim.

Su an kilo bazinda yulaf-makarna-pilav fiyatlarini bilmedigim icin karsilastiramiyorum ama ben olsam geleneksel yemekten vazgecmezdim :D
 
kepekli pirinc nasil peki
esmer pirinç, kepekli prinç bunlar mükemeldir. ahmet aydın öneriyordu. beslenme ile ilgili konularda araştırma yapan sporcular da öneriyor.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 10:04 ----------

yulaf ve buğday farklarından biri: glisemik indeksleri farklı çünki lifleri farklı, buğday ın sindirime katılması daha farklı. iyi mi kötü mü tam çıkaramadım araştırmalar devam edecek.
The difference in the GI's between the 2 are because of the different types of fiber. Wheat fiber is mostly nonsoluble fiber that does not lower the GI by gelling with other foods in the stomach, rather it acts as a barrier to the enzyme amylase. It does not lower the GI directly. Oat fiber is mostly soluble fiber (and a little of insoluble) that does gel with other foods in the stomach to slow gastric absorption. Another reason why the two foods have identical GI's is because of the Phytic Acid contained within the wheat flour, which is a powerful anti-nutient that helps lower the GI of foods.
 
Back
Yukarı