Karbonhidrat için pilav yemek yanlış değil midir ?

lapa'nın söylenişi bile benim iştahımı kesmeye yetiyor :)
ben tane tane severim şahsen..1 yemek kaşığı zeytin yağı ile yaptığınız pilavı malumdur ki tek seferde yememelisiniz..iki ayrı öğünde yenilen 1 yemek kaşığı zeytin yağı faydalıdır da..
geçenlerde bir pro.dan duymuştum..nezaman yağ alımını azaltsam antreman performansım düşüyordu diyor..o yüzden zeytin yağını sürekli aldığını söylüyordu..

1 yemek kaşığı zeytin yağı değilde tereyağı ile yapılması çok daha iyi olur. Böylece beyaz pirincin zayıf olan mineral ve vitamin içeriği zenginleşir. Rafine zeytin yağı yerine sızma zeytin yağı kullanmalıyız. Buda küçük bir ayrıntı.

Kalite olarak tereyağı, sızma zeytin yağı, fındık yağı geliyor. Vücudun en iyi değerlendirdiği yağ tereyağıdır. Çünkü içeriği açısından oldukça zengin ve kas kütlesi kazanmamızda bile etkisi büyük.

Yağ alımını aşırı azaltmak, iyi bir çözüm değil. Azda olsa yağları kullanmamız gerekir. Özellikle ben tereyağı diyorum.
 
Son düzenleme:
sıkılanlar için domatesliside harika oluyor :)

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.

Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın.

Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın. Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın. Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin.

Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca domatesleri ilave edin. Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Et suyunu katın. Bir taşım kaynatın. Ateşi iyice kısın. Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin.

Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin. 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.

Ateşi iyice kısın. Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin .
 
Herkes pilavı yaparken kullanılan yağdan bahsetmiş ama benim bildiğim de beyaz pirincin glisemik indeksinin yüksek olması nedeniyle kan şekerini hemen artırması ve bu nedenle yağlanma yapıyor olması asıl istenmeyen durum. Sıfır yağ ile de yapılsa beyaz pirinçle yapılan pilavın böyle bir dezavantajı var. Durum buğdayının glisemik indeksi düşük olduğundan gün içinde karbonhidrat ihtiyacının karşılanması için makarna çok daha iyi bir seçenek diye biliyorum. Veya da bilindiği gibi bulgur pilavı...

Bu arada illa pilav yiyecem diyenler için mikrodalga da pişirmek de bir alternatif olabilir, pirinç ve yeterli miktarda su koyup mikrodalga fırını çalıştırıyorsunuz, 20 dakikada hazır :)
 
Ben pirinçi yıkıyorum sonra haşlıyorum, sizce bi sakıncası varmı yıkayınca nişastası gidiyor doğal olarak ama yıkamayınca tozlu gibi oluyor tadı
 
pirinç lapasını yiyemeyenlere öneri;
pirinçleri az tuzlu suda ıslatın.daha sonrasında 1 çay bardağı pirinci 3 çay bardağı suda lapa oluncaya dek haşlayın.bu sırada yemek tabağınıza dereotu,taze soğan,dilerseniz doğranmış havuç ve az maydonoza ekleyin.haşlanmış pirinçleri bu karışımın üzerine döküp karıştırın.baharat olarak;kimyon,pul biber,karabiber,kekik,köri kullanın.bunlarıda karıştırdıktan sonra üzerine limon gezdirin.aslında söylediğim tarif çin pilavının tarifi.tek eksiği zeytinyağ koymuyoruz.hem çok hafif hem çok lezzetli oluyo.ayrıca soğukken daha bile güzel yeniyo salata gibi.ben böyle yiyorum bence sizde deneyin alışınca normal pilav yemezsiniz zaten:)
 
Lapayı neden yediğinizi anlamıyorum doğrusu, Beyaz pirincin glisemik indeksi 70-80 arasında. Yani tok tutmaz, yedikçe kan şekerindeki ani yükselişe müteakip düşüşten dolayı salgılanan insülin hormonu hem yağlanmaya neden olur, hemde birkaç saat sonra tekrar acıkmaya. Protein yönünden fazla zengin değil hemde.

Bence bulk dönemi dışında öyle tabak tabak tüketilmesi gereken bir gıda değil gibi geliyor bana, siz ne dersiniz? Onun yerinde nohut, mercimek, soya ürünleri balık tavuk tavsiye edilebilir bence.
 
Diyette olan bir insanın 1 gün içinde en fazla kaç gr karbonhidrat alma hakkı var sizce.Var mı böyle bir değer. Ben 90 kiloyum 70 kilo olmak istiyorum.
 
Diyette olan bir insanın 1 gün içinde en fazla kaç gr karbonhidrat alma hakkı var sizce.Var mı böyle bir değer. Ben 90 kiloyum 70 kilo olmak istiyorum.

Bel çevren kaç cm? Daha önce nasıl besleniyordun.

Aniden diyete mi girdin?

Aldığın Proteinleri hangi besinlerden karşılıyorsun?

karbohidratlara çokmu düşkün birisin?

daha önceki beslenmeni paylaşırmısın.
 
lapanın tadı benimde damakzevkime uyuyor bu yüzden diyet yaparken hiç zorlanmıyorum. tavuk saman gibi olsada tek şikayetim tavuğun çabuk yenememesi sakız gibi çiğniyorum. bizim müsabıkhoca yarışması var nisanda 2 kilo pilav yiyo günlük. formunu koruyo şuan yağlanmadıda hiç.


Arama yaprken bu mesaja rastladım...konu biraz eski kusura bakmayın ;

şimdi benim bir arkadaşım var oda benle spora gidiyor başka salonda ...

o hacimlenmek için pilav lapası yiyor,ancak alıntı yaptığım yukardaki mesajda ise arkadaşımız diyette iken lapa pilav yiyorum diyor ..

ben ikilemde kaldım,ben yağsız şekilde 5-10 kilo almaya çalışıyorum yemeklerim arasına lapa pilavı eklemelimiyim yani yarım kilo lapa pilavı pişirsem gün içerisinde ara ara tüketsem( idmandan yarım saat önce-idmanda sonra ) bu bende kilo kaybımı yapar yoksa kas gelişmeme yardım ederek kilo almama yardımcı mı olur ?

umarım açık şekilde anlatabildim sorunumu ?


saygılar...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 10:29 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:57 ----------

ayrıca aşşağıdaki linktede 5.mesaja bakarsanız arkadaşın biri kilo vermek için pilav dan uzak durman gerekli demiş ?

sormak istiyorum ; kas olarak kilo almam için pilav lapası yesem işe yaramayacakmı yukardaki mesajımla aynı zaten sorum ..ancak deidğim gibi altaki linkte yazılan biraz daha kafamı karıştırdrı ?

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/v-cudumda-ok-fazla-ya-t36264.html?t=36264&highlight=lapa+pilav
 
Ben lapayı pirinçle değil bulgurla yapıyorum , at suyun içine bulguru , 15 dk kaynasın haşlansın dursun ..
pirinç değil bulgur benim daha çok tercihim , zeytinyağı koysam da koymasam da pek fark etmiyor benim için...
 
Peki gramajlarınız nasıl oluyor arkadaşlar kaç gr pişirip kaç gün yiyorsunuz ki bu soruyu özellikle definasyonda olan arkadaşlar için söylüyorum
 
antrenman sonrasi pilav tavuk candir
 
Back
Yukarı