Karbonhidrat için pilav yemek yanlış değil midir ?

herkes pirinç pirinç diyor fakat bunu pişirmeden yiyemeyiz .. Pilav yapmak içinse bol miktarda yağ kullanıyoruz.. anlamadıgım herşey bu kadar yağsız yenmesi gerekirken neden yağlı pilav yeniyor..
 
bol miktarda yag kullanilmasi tadi , tane tane olmasi , tencereye yapismamasi icin. zaten vucutcular genelde lapa yerler.
 
pirinci pilav yaparak değil pirinç lapası yaparak tüketmek gerek. 500g pirinci haşlayıp gün içinde 4 5 öğünde bitirin.
 
hiç yağ koymadan haşlanmış tavuk göğüs etini ilave ederek pilav yapıyorum en son içinede mnor marka et yada tavuk bulyon atıyorum.yağsız oldu belli bile olmuyor.
 
Ben bişey söleyimi yapıyorum bir tencere pilav bol şehriyeli,tavuğun yanında döküyorum üstüne karabiber,vur....:)
Size de afiyet olsun:))
 
bu arada boşnak bir arkadaşımdan öğrendiğim bir tarif var sizlerle de paylaşayım hep aynı tattan bıkanlar için iyi bir alternatif olur sanırım;

Pilav yapacağınız tencereye 1 orta boy soğanı rendeleyip az yağ ile biraz öldürüp üzerine pirinçleri ekleyip normal pilavınızı yapın.Piştikten sonra da üzerine mutlaka karabiber ekleyerek yiyin inanın çok lezzetli oluyor.İnsan bir zamandan sonra bıkıyor aynı şeyleri yemekten bunu öğrenmek inanın çok işime yaradı...
 
lapanın tadı benimde damakzevkime uyuyor bu yüzden diyet yaparken hiç zorlanmıyorum. tavuk saman gibi olsada tek şikayetim tavuğun çabuk yenememesi sakız gibi çiğniyorum. bizim müsabıkhoca yarışması var nisanda 2 kilo pilav yiyo günlük. formunu koruyo şuan yağlanmadıda hiç.
 
lapa'nın söylenişi bile benim iştahımı kesmeye yetiyor :)
ben tane tane severim şahsen..1 yemek kaşığı zeytin yağı ile yaptığınız pilavı malumdur ki tek seferde yememelisiniz..iki ayrı öğünde yenilen 1 yemek kaşığı zeytin yağı faydalıdır da..
geçenlerde bir pro.dan duymuştum..nezaman yağ alımını azaltsam antreman performansım düşüyordu diyor..o yüzden zeytin yağını sürekli aldığını söylüyordu..
 
Son düzenleme:
lapa'nın söylenişi bile benim iştahımı kesmeye yetiyor :)
ben tane tane severim şahsen..1 yemek kaşığı zeytin yağı ile yaptığınız pilavı malumdur ki tek seferde yememelisiniz..iki ayrı öğünde yenilen 1 yemek kaşığı zeytin yağı faydalıdır da..
geçenlerde bir pro.dan duymuştum..nezaman yağ alımını azaltsam antreman performansım düşüyordu diyor..o yüzden zeytin yağını sürekli aldığını söylüyordu..

bugün beslenme saatlerimi bozduğum için ufak tefek rahatsızlıklar yaşadım :) mide bulantısı halsizlik gibi pilavı yerken gözlerimi kpattım resmen meyve suyuyla destekledim toparladım biraz gerçektende zamanla çekilmez oluyobench_O
 
lapa'nın söylenişi bile benim iştahımı kesmeye yetiyor :)
ben tane tane severim şahsen..1 yemek kaşığı zeytin yağı ile yaptığınız pilavı malumdur ki tek seferde yememelisiniz..iki ayrı öğünde yenilen 1 yemek kaşığı zeytin yağı faydalıdır da..
geçenlerde bir pro.dan duymuştum..nezaman yağ alımını azaltsam antreman performansım düşüyordu diyor..o yüzden zeytin yağını sürekli aldığını söylüyordu..

bugün dediğin şekilde yaptım tadıda süper oldu yağ zaten hiç hissedilmiyor bile çok hafif oldu 2 şer tabaktan 2 öğün tonbalıkla yedim çok lezzetli gerçekten..özlemişim pilavı be..:)
 
Back
Yukarı