karın kaslarıyla ilgili ama gerçekten çok önemli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan z0n3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
definisyon dönemlerinde ağirliksiz yapilabilir ben karın kaslarını büyütmek amacında ağırlıkla yapılmasını uygun görüyorum yani bi kerede 300-500 mekik çekmek pek mantıklı değil demek istedim.

karın kaslarının asıl formülü düşük yağ oranına ulaşabilmektir... hiç karın çalışmayan yağ oranı düşük kişilerde baklavalar rahatlıkla belirgin olarak görülebilir...
yağ yakmak için de yüksek takrarlar daha mantıklı geliyor...
Yağ yakmak için yüksek tekrar yapmak yerine kardio yapınız. (koşu, bisiklet..)

Yüksek tekrarla mide çalışmak mide bölgesindeki yağları yakmanızı sağlamaz, bölgesel yağ yakımı yoktur.. (kanıtlanmamıştır)

Mide çalışmalarında yüksek tekrar sayıları bel sakatlıklarına davetiye çıkarabilir, midede ve omuzda gerilimi hissetmek önemlidir.
Bu gerilimi ve yanma hissini yüksek ağırlık kullanarak hissedebileceğiniz gibi düşük ağırlıklarla veya ağırlıksız da hissetmeniz ve kaliteli bir mide idmanı çıkartmanız mümkündür.

Yağ yakmak için yüksek tekrar yapmak yerine kardio yapınız. (koşu, bisiklet..)

Yüksek tekrarla mide çalışmak mide bölgesindeki yağları yakmanızı sağlamaz, bölgesel yağ yakımı yoktur.. (kanıtlanmamıştır)

Mide çalışmalarında yüksek tekrar sayıları bel sakatlıklarına davetiye çıkarabilir, midede ve omuzda gerilimi hissetmek önemlidir.
Bu gerilimi ve yanma hissini yüksek ağırlık kullanarak hissedebileceğiniz gibi düşük ağırlıklarla veya ağırlıksız da hissetmeniz ve kaliteli bir mide idmanı çıkartmanız mümkündür.

flexor'un ağırlıkla çalışmanın omurlardaki diskleri zedeleyebileceğine ve sakatlıklara yol açabileceğine dair yorumlarını okumuştum...
kendi fikrim de aynı yönde... ben yüksek tekrardan yanayım...
saygılar sunarım!

flexor'un ağırlıkla çalışmanın omurlardaki diskleri zedeleyebileceğine ve sakatlıklara yol açabileceğine dair yorumlarını okumuştum...
kendi fikrim de aynı yönde... ben yüksek tekrardan yanayım...
saygılar sunarım!
Yüksek ağırlıklarla nizamı yapılmayan hareketlerde özellikle mide egzersizlerinde bu sakatlık riski son derece fazladır, doğrudur.

Ağırlık kullanmadan, gerilimi yüksek tutarak düşük sayıda tekrar ile çok etkili idmanlar çıkartılabilir.
Hatta bazı mide egzersizlerinde tekrar sayısını minimumda tutarak sadece kasın gerilmesi sureti ile de yapılan çalışmalar vardır ki bunlar da son derece etkilidir.

Mide ve omuz başta olmak üzere bütün kas gruplarında gelişimin temel noktası, hedef kasın nizami çalıştığını, gerildiğini ve yandığını hissetmek ve buna uygun ağırlıklarla tekrar sayılarını belirlemektir.
Bu ise zaman ve tecrübe ister.
Bu sporu bireysel yapan da budur.

Eğer doğru ve nizami bir çalışma yapılıyorsa, belli bir sayıdan sonra daha fazla tekrar çıkarmak çok da mümkün değildir, çünkü kas yeteri kadar vurulmuştur.

peki hergün mekik çekmenin bir zararı var mı acaba yoksa 1 gün aralıklarla mı çekmek daha iyi olur

haftada 4 gün bonatchi nin dediği gibi gerlimi hissederek çalışırsan yeterli olur sanırım.karın kasları hep fazlasını ister ovetraining olmaz çalışmaktan korkma fakat hemen güçlü yapıcam diye kendini çok zorlmanın bi manası yok bence.bu süreyi bikaç aya yay ve haftada 3-4 gün civarı çalışırsan yeterli olur bence

göğsünüzde eliniz arasına ağırlık alınarak yapılan mekik hareketleri omurlardaki disklerin zedelenmesine neden olur (aşırı zorlanmadan dolayı)
bunun sonucunda bel fıtığı gibi bir rahatsızlık ile ömür boyu bu spordan uzak kalabilirsiniz.

3 yil once, roman chairde gogsumde 20kg ile mekik yaparken fitik oldum..
herkesin bilgisine...

i - roman chair denen alete kesinlikle oturmayin...
ii - agirlik alacaksaniz, yavas yavas sabirli gidin...
iii - karin idmanindan once belinizi cok iyi isitin..
iv - karin kaslariniza gosterdiginiz ilgiyi bel ve alt sirt kaslarina da gosterin...
v - sadece ust govdeyi calistirip bacak calistirmamazlik etmeyin..
vi - kanat icin rowing hareketlerinde mutlaka kemer kullanin..
vii - mekik cekerken yarim mekik yapin, yavas yavas yedire yedire dogrulup yatin, alt sirtinizi yerden kesmeyin, 2-3 saniyede dogruluop 4-5 saniyede yatin..

sonununzun benim gibi olmasini istemiyorsaniz, bu dediklerimi mutlaka yapin arkadaslar.. bunlar benim nacizane tecrubelerim, herkese de anlatmam :)

saygilairmla

cevap için teşekkür ederim arkadaşlar zaten haftanın 6 günü antrenmanım var 5 gün boyunca her antrenmandan sonra mekik çekiyorum düzenli olarak cumartesi ve pazar günü dinleniyorum bundan bişey olmaz heralde

benim nacizane önerimde normal mekik yerine crunch hareketine daha çok önem vermen mekik tam anlamıyla mideye vurmuyor çünkü. ama crunch yüzde yüz mideye vuruyor

peki hergün mekik çekmenin bir zararı var mı acaba yoksa 1 gün aralıklarla mı çekmek daha iyi olur

yorumları okudum anladığıma göre senn vücut yağ oranın glba %13-17 arası birşey , karın istiyorsan sana tavsiyem söyle olabilir; bisiklet cok fazla ve karın calşma programın söyle olsun yanls anlama program karnını ckartmaz karnını sertleştirir ve yağ oranın düştüğünde cokta güzel cıkar kasların neyse programı söliym; günlük calısma bittikten sonra 3 hareketten oluşan 3x20 lik karın calış ve mekiği 1er gün arayla haftada 3 yada 4kere calışmanı öneririm ptz carsmba cuma pazar pazar günü 3 hareket yerne 2 yada 1 harekette yapabilirsin oanki enerjine bağlı... ama kesinlkle kaslarını dinlendirmei ihmal etme ağırda calışsan hafifte cünkü kaslar dinlenırken gelişir. iyi calışmalar...

scoobz çok teşekkür ederim verdiğin program için zaten yarış dönemine gireceğimiz için 4 - 5 kilo civarı vermem gerekiyo o zaman daha güzel bir görüntüye ulaşırım

vücüt yağ oranı ilede alakalı ama yağları kas yapmak snn elinde günde 300 mekik çekiyordum şimdi 4 tane baklava var bnede sana öneririm sadece 1 gün dinlendir karın kasını

Back
Yukarı