istersen milyonlarca mekik yap, karın kaslarının üzerinde yağ olduğu müddetçe birşey çıkaramazsın..."zevk olsun diye mi" sorusunu ise yaşın gibi "çocukça" buluyorum. pek tabii ki mekik karın kaslarını geliştirir. ama üzerinde yağ olduğu müddetçe geliştiğini göremezsin.
her topiğe cevap yetiştirmeden evvel biraz araştırmanı tavsiye ederim. definisyon diyeti, kardiyo gibi kavramları iyice çalışmalısın. yoksa gün gelecek güreşçi bedenleri ile VG bedenlerini karıştırmaya başlayacaksın...
Görürsünüz neden göremeyesiniz ki ? O sadece alt karın için geçerlidir

ben 1.76 boyunda 87 kg yim internette bir yere boya göre kilomu yazsam şişman gözüküyorum ama değilim.benim 4 tanesi gozukuyor fakat alt 2sini çıkartamıyorum.
Biceps ile omuz kaslarınızda da yağ var ama oralar gayet gözüküyor
Milyonlarca mekik e gelincede Her zaman söylerim düzenli dinlenme gelişimi etkiler ama mekik cıkartır karın kaslarını o geliştirir mekik pump lar baska bir hareket bunu yapamaz.
yok sizin bahsettiğiniz güreşçi ile vg değil fitness ile vg arasındaki farktır.Bu tarz biraz kişiye görede değişiyor mesela ben asla incelik belim hayvan gibi kanat kaslarım olsun istemiyorum ha belki siz diceksinizki vg de üçgen olmak 1. kuraldır dogrudur saygı duyarım ama benim isteğimo yonde değildir.
Fit olmak genelde fitness ın meselesidir vg de ise bulk donemi definasyondan daha uzundur.
Adı üstünde Vücut Geliştirme define olma değil.
istersen 50kg dur çok fit ol sen kendine vg ci diyemessin önemli olan 50yi 70-80 yapmaktır bir şeyler inşa etmektir vg de belirli ölçüleri almak lazım boyuna göre biraz kilonu kas-yağ oranını ayarlamak bunu duzenli tutmak lazım.
Öyle zayıf olupta defineliği korumak bence vg değildir fitnesstır buda şahsi görüşüm.Beslenme ve antremanın paralel gitmesi lazım.Diyet yaparak mekik çekerek veya şınav ile bir yerleri belirginleştirmek de vg değildir.Form tutmaktır.
Yaş konusunda da 16 yaş büyüğümsünüz saygım sonsuz ama atalarımızında sözünü unutmamakta fayda var sanırım "Akıl Yaşta Değil Baştadır"
Saygılar...
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:02 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:51 ----------
bencede ercintt sende hata var zaten kendin demişsin vg yapmayan 50 kg birisinde karın kası yok die ama adamın karnı dümdüz o adamda hiç yağ yok doğrudur ama karın kasıda olmaaz çünkü vg yapmıo tabiii olmaz.ama vg ye başlasa 3-4 ay gibi bi sürede (iyi beslenirse)orasında yağ olanlara göre daha hızlı çıkar six packs lar çünkü yağ yok onları şişirmeye bakar onun işi bu iş böledir...
Ya elbetteki çıkar ama karın kaslarınında hacim kazanması lazım hacim kazanmazsa hiç bir şekilde belli olmaz.
Vücudun diğer kasları ile orantılı aslında bir insan 60kg de başlar definedir 5 yıl sonra yine aynı definelikte 80kg dir.
Karın kaslarıda hacim kazanır yani gelişmemesi söz konusu değildir.Benim bahsetmek istediğim bu.
Kocaman göbek olursa elbetteki kaslar belli olmaz

ama onlara hacim kazandırmadanda belli olmaz
Ben savaş74 abinin mekik karın kası geliştirmez belirginleştirmez demesine biraz şaşırdım