Arkadaşlar merhaba, evde vücut geliştirmeye çalışanlardan birisiyim. Okulum bir türlü düzene girmediği için spor salonuna başlayamadım. Nasipse, okulum başladığında spor salonuna yazılacağım. Salona yazılmadan önce önümde aşağı yukarı 1-2 ay var ve bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Yaklaşık 6 aydır yediklerime dikkat ediyorum, yağlı şeylerden ve fast food'dan uzak durmaya çalışıyorum. Bir uzmandan aldığım bilgiye göre vücudum yağ tutan fakat hızlı kas gelişimi olan vücut tipi. Aileme baktığımda herkes gerçekten de böyle, aşağı yukarı herkesin göbeği mevcut. 6 ayın sonunda her ne kadar ağır ant. yapmasam da iyi bir sonuç aldığımı düşünüyorum. Göğüs, kol ve karın kaslarımda gelişme mevcut fakat hala daha göbeğimde yağ mevcut ve bu mevcut olan yağı pek azaltamıyorum. Ramazan dolayısıyla yaklaşık 1 ay ant. ara verdim fakat bu ayda iyi beslendiğim için gayet iyi sonuçlar aldım. Karın kasları için programım şu şekilde;
Haftanın 3-4 günü 3x10 şeklinde alt karın ve üst karın ayrı ayrı olacak şekilde karın kası ant. yapıyorum. 1 ay ara verdiğim için ve tekrardan sigaraya başladığım için bu hareketleri yaparken bile zorlanıyorum. Bu ant. yanında ek olarak 2x10 omuz, 2x10 ön kol, 1x10 arka kol, 3x10 şınav çalışıyorum. 3-4 gün bu şekilde çalışmak mı daha mantıklı yoksa bir gün karın, diğer gün omuz, diğer gün şınav şeklinde çalışmak mı? Engin yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Haftanın 3-4 günü 3x10 şeklinde alt karın ve üst karın ayrı ayrı olacak şekilde karın kası ant. yapıyorum. 1 ay ara verdiğim için ve tekrardan sigaraya başladığım için bu hareketleri yaparken bile zorlanıyorum. Bu ant. yanında ek olarak 2x10 omuz, 2x10 ön kol, 1x10 arka kol, 3x10 şınav çalışıyorum. 3-4 gün bu şekilde çalışmak mı daha mantıklı yoksa bir gün karın, diğer gün omuz, diğer gün şınav şeklinde çalışmak mı? Engin yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.