karın kası ikilemleri

AhmetGur

Üye
Merhaba arkadaşlar
Karın kasları hakkında biraz araştırma yaptım farklı eğitmenlerin farklı görüşlerine rastladım ve kafamda ikilemler oluştu bu ikilemleri sizinle paylaşmak istiyorum . Hangisini tercih ettiğinizi ve sebebini söylerseniz memnun olurum
1- sıkıştırma - durağan ikilemi
Yani crunch gibi sıkıştırarak mı yoksa plank gibi durağan kasmak mı daha verimli
2- bölge bölge - tamamı ikilemi
Bazı eğitmenler karin kaslarının üst ve alt olarak çalışılması gerektiğini bazıları ise tamamını çalıştıran hareketler yapılmasını öneriyor sizce hangisi
3 - hafta da 1,2 - haftada 4,5
Bazı eğitmenler haftada 2 nin yeterli olacağını söylerken bazıları 4 veya 5 gün çalışılması gerektiğini söylüyor sizce hangisi
Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

1) ikiside
2)bölge bölge. gerçi hangi bölgesini çalıştırırsan çalıştır her parçası devreye bi şekilde girer.
3) haftada 1,2

1) ikiside
2)bölge bölge. gerçi hangi bölgesini çalıştırırsan çalıştır her parçası devreye bi şekilde girer.
3) haftada 1,2
Öncelikle cevaplar icin Teşekkürler. Bence durağan kasmak daha iyi oluyor crunch cok fazla tekrar gerektiriyor ve boyunda ağrı yapabiliyor

Ben plankle başlıyorum sonra russian twistle yanlari kasıyorum bi güzel :) sonra tekrar plank yapiyorum scissor kick yapup tekrar plank yapıyorum yani twist dışında duragan calisiyorum en son crunch yapip bitiriyorum

valla dedigin hareketleri görsellerden bakarsam ha bumuydu derim yani :D twisti biliyorum bitek sağa sola dönme salona gitmediğimizden terimlere yabancıyız :D

Back
Yukarı