Merhaba arkadaşlar, ben 16 yaşında bir gencim. Boyum 1.75 ve 55 kiloyum. Sporla ilgili bilgim yok geçen senelerde de konu açmıştım fakat hâlâ bir fikrim yok. Neyse şimdi ben internetten yağ oranı ölçümü yaptığımda %13 çıkıyor. Fakat oturduğumda karın bölgemde üstüste binme oluşuyor. Karın bölgem yumuşak, sıktığımda hafiften karın kasları belirginleşiyor fakat üstteki yağ engel oluyor. Bu yağları yakmak için günlük koşu yapmam gerekiyor fakat oturduğum bölge bunun için müsait değil ve koşarken nefesim tıkanıyor kalbime ağrı giriyor. Bu ağrı için doktora gittiğimde kalbinde bir sorun yok dedi sanırım tembellikten oluyor. Ayrıca okula gittiğim için tam olarak bir beslenme programı yapamıyorum çünkü 6 saatim okulda geçiyor ve mecburen hamburger, döner türü şeyler yiyorum. Okula yemek götürme imkanım da yok. Evimde 2 adet 8 kg dumbell var. Kapı barfiks aleti de alacağım şimdi ben nasıl karın bölgemdeki yağlardan kurtulurum, hacim kazanmaya başlarım ? Diğer konulara yönlendirmeden, araştır demeden buraya bir beslenme, çalışma programı koyabilirseniz çok minnettar olurum. Artık bende yorulmadan koşabilmek, yazın utanmadan o tişörtü çıkarıp plajda oturabilmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.