Karın Bölgesi Eritme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bodyyci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim amacım ters bir üslup kullanmak değildi öyle anlaşıldıysam affola.

sistemin doğru işleyişini yazmışsınız eyvallah fakat bunları kesin olacak gibi yazmak sıkıntı bunu söylemeye çalışıyorum.bu ülkede hayatında zerre spor olmayıp rastgele beslenen insanların kaçında insülin direnci kaçınca şeker var?sağlıklı yaşamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışan bizlerde kesin olacağını söylemek benim mantığıma uymayan nokta.

ayrıca TEKRAR yazmak istiyorum.iifym bizim forumumuzda direk uç noktalara bol şeker yemeye düzensiz beslenmeye çekilmeye çalışılıyor.bu demek değil ki?iifym demek yemeklerini rahat yap demek,sossuz tatsız tuzsuz yememek demek.ara öğününde rahat rahat protein barını tahıl barını kuruyemiş içeren çikolatanı yiyebilirsin demek,tam tahıllı kepekli ekmekleri yemek zorunda değilsin canın istiyorsa beyaz ekmeğini ye demek,arkadaşlarınla haftada bir iki dışarı çıktığında normal insanlara ayak uydurabilip hamburgerini pizzanı yiyebilmen demek.

unutmayalım ki bu spor ömürlük,biz de amatörleriz.hayatı nispeten rahat yaşayamayacaksak hayatta ufak zevklerimiz bile olmayacaksa robot gibi yaşayacaksak bu çekilmez.

dipnotlar : önüme çıkan fikir verebilecek bazı araştırmalar.

diyette karbo/yağ dengesi üzerine ve bu karbo kaynaklarının basit karbonhidratlarla complex karbonhidratlar olarak seçildiğinde uzun vadede vücut kompozisyonu ve kan lipit profili üzerindeki etkisini gösteren araştırma:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11093293
yüksek şeker içeren diyet eşliğinde yağ yakımı/kilo kaybının vücut kompozisyonuna etkisini gösteren araştırma:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9094871
yüksek ve alçak glisemiks indekse sahip besinlerin egzersiz performansı ve beta endorfin tepkisi üzerindeki etkileri:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3219660/
yüksek ve alçak glisemiks indekse sahip besinlerle yapılan diyetler sonucunda vücut kompozisyonunda değişiklik olmadığı fakat alçak glisemiks indeksli beslenmede ldl kolesterolün biraz daha düşük çıktığı araştırma:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15277154

yanlış anlaşılmak istemiyorum.bu forumda körü körüne tartışma amaçlı diyaloğa girmek hiç sevdiğim bir şey değildir.ama beyin fırtınası yapmayı karşılıklı fikir belirtmeyi çok severim.birbirimizden aldığımız her bilgi yararımıza eğer alıcılarımız açık tutarsak.

Ben spor yapan veya yapmayan olarak da ayırmadım ki. Dediğim gibi ben sadece düşük GI gıdalar tek başlarına ne yapar ve nelere sebep olur onları kısaca yazdım standart bir bilgi verdim, benim bahsettiğim üstünde durduğum tek konu bu. :)

Zaten bu sorunların oluşma süreçleri uzun süren ve devamlılık gerektiren süreçler, aşama aşama gidiyor. Üstüne çok fazla da değişkeni var, tiroid gibi, testosteron gibi gibi... yani aslında pek basit değil ve bir kerede olmaz. Ancak, günün sonunda büyük ihtimal deriz, ve aslında bu çok ciddi bir ayrıntı, neredeyse kesine yakın demek.

Daha önce de bahsettiğim gibi, uzun vadede, neredeyse her gün düzenli olarak Insulin Spike yapıldığında tünelin ucu aynı olmasa da benzeri yerlere çıkıyor.

Yani yenebilir tabii ama hassas zamanlarda ve sürekli tüketilmemeli, çünkü o zaman etkileri başlar.

basit ve ilginç bir araştırma ekledim.
http://jn.nutrition.org/content/131/1/99.full

Ben spor yapan veya yapmayan olarak da ayırmadım ki. Dediğim gibi ben sadece düşük GI gıdalar tek başlarına ne yapar ve nelere sebep olur onları kısaca yazdım standart bir bilgi verdim, benim bahsettiğim üstünde durduğum tek konu bu. :)

Zaten bu sorunların oluşma süreçleri uzun süren ve devamlılık gerektiren süreçler, aşama aşama gidiyor. Üstüne çok fazla da değişkeni var, tiroid gibi, testosteron gibi gibi... yani aslında pek basit değil ve bir kerede olmaz. Ancak, günün sonunda büyük ihtimal deriz, ve aslında bu çok ciddi bir ayrıntı, neredeyse kesine yakın demek.

Daha önce de bahsettiğim gibi, uzun vadede, neredeyse her gün düzenli olarak Insulin Spike yapıldığında tünelin ucu aynı olmasa da benzeri yerlere çıkıyor.

Yani yenebilir tabii ama hassas zamanlarda ve sürekli tüketilmemeli, çünkü o zaman etkileri başlar.

basit ve ilginç bir araştırma ekledim.
http://jn.nutrition.org/content/131/1/99.full

Farklı şeylerden bahsetmiyoruz aslında, hayatın bir parçası olarak insülin spike sağlıksızdır. Sadece basit şekeri tamamen diyetten çıkartmaya, arada bir canımız bir tatlı çektiğinde bunu fobi haline getirmeye gerek olmadığından bahsediyoruz. Yoksa zaten kimseye "yumul şekere, kesseler acımaz seni" demiyorum. Şunu özellikle yazmıştım, "Diğer dezavantajı da basit şeker içeren besinlerin genellikle yeterli mikro besin içermemesi. Bu durumda ne kadar basit şeker alınırsa zaten kısıtlanmış kalori miktarından şekerle alınanı düştüğümüz zaman, kalanın içinde ihtiyaç duyulan besinleri almak zorlaşacaktır. Uzun vadede bu da kendi bedelini ödetir." Bu bedeli siz açıklamışsınız, uzun vadede diyabet riskini arttırır, bunun yanında vitamin-mineral eksiklikleri bir çok soruna yol açacaktır, lif eksikliği sindirim ve boşaltım sisteminde sorunlara yol açacak, hatta kolon kanseri riskini arttıracaktır vs...

O halde doğru örnek 2000 kalorilik şeker yemek değil de şöyle bir şey olur, 2000 kalorilik diyetteysek ve bir yerde baklava ikram edildiyse, canımız da istiyorsa 2 dilim yeriz. Akşam yemeğinde de bunun kalorisi kadar karbonhidratı keseriz ve hiçbir sorun olmadan diyetimize devam edebiliriz. Böylece hem keyfimizden geri kalmamış oluruz, hem insanlara kafayı yemiş gibi gözükmeyiz hem de gayet sağlıklı bir hayat sürmeye devam ederiz. Basit şeker beslenme düzenimizin değişmez parçası değil de arada bir ağzımızı tatlandırmak için kullandığımız bir şey olursa herhangi bir sağlık sorunu olmaz, kalan makro ve mikro besinleri aldığımız sürece tabi. IIFYM diyince zaten ilk akla gelen eleştiri günlük 2000 kalorilik şeker gibi şeylerdir, çok klasik. Daha önce forumda birisi "2000 kaloriyi mayonezden mi alayım yani" gibi bir şey söylemişti. Yukarıda zeo64 çok güzel açıklamış, makro ve mikro besin ihtiyaçları tamamlanacak, sadece bunu yaparken bulgur, tavuk göğsü, yulaf üçgeninde acı çekmeye gerek yok.

Bulk dönemindeyken hacim kazanmak için basit şeker kullanılır mı yada beyaz ekmek vs ...

Yoksa hacim kazanmak tamamen aldığın kaloriye mi bağlı basit şekerin vesaire hiç önemi yok mu ?

iştee can alıcı noktayı yakalamaya başlamışsınız.aynen böyke.100 kalorilik şeker tüketip 100 kalorilik cardio yaparsanız günlük total kaloriniz değişmez,şekeri yakarsınız demek yanlış olur fakat toplam alma verme sabit kalır.

ayrıca cevabını beğendiniz üyeye teşekkür edip beğenmediğiniz üyeye teşekkür etmemek de nezaketsizlik zannımca.
Burda da kaloriden ziyade aldığımız besinlerin ne derece metabolizma edildiği karbin kompleks mi basit mi olmasi gerektiği gibi ikincil faktörler işin içine giriyor sanırım [emoji4]

Back
Yukarı