kanat-bacak aynı gün olmaz mı?

forumda bir yerde gördüm ikiside büyük kas grubu bu sebeple ayrı tutulmalıdır diye. gerçekten böyle mi arkadaşlar salondaki hocam hep kanat-bacak yazıyor çünkü.

bende bacak+sırt çalışıyorum. olmaz diyenler oluyor ama ben memnunum. 1 ay daha devam edeceğim. sonrasında bir değişiklik düşünüyorum.

ayrı günlerde tutmanız daha iyi olur,eğer 3 gün çalışıyorsanız bacağa ayrı bi 4. gün ayırın bence. ikisi de büyük kas grubu olduğu için ilk başta çalıştırdığınıza enerjinizin büyük bir kısmını harcamış olursunuz.2. kas grubuna tam kapasite ile giremezsiniz,enerjiniz düşer çabuk yorulursunuz.

ayrı günlerde tutmanız daha iyi olur,eğer 3 gün çalışıyorsanız bacağa ayrı bi 4. gün ayırın bence. ikisi de büyük kas grubu olduğu için ilk başta çalıştırdığınıza enerjinizin büyük bir kısmını harcamış olursunuz.2. kas grubuna tam kapasite ile giremezsiniz,enerjiniz düşer çabuk yorulursunuz.

katılıyorum ancak, çok çok ağır çalışmıyorsanız bacak sırt aynı günde girilebilir rahatlıkla. ayrıca flexor hocanın bir yazısını alıntılıyorum buraya

bacak kanat aynı gun yapılması saglık için cok yararlı sırtımız da bulunan (L3,L4,L5) diskler onların içindeki yastıkcıklar ve yastıkcık ların içinde bulunan jel vardır. skuat leg press gibi hareketlerde sırtımız daki yastıkcıklar daralır bu da tehlike demektir sonraki bolde kanat(sırt) oldugu için cekiş hareketlerinde diskler yerine oturur ve yastıkcıklar rahatlar

Neden çalışılmasın ki? Sadece yüksek protein alımına dikkat etmen gerekli o gün. Vücut ağırlığın x 3 gr protein almalısın.

Verimli program içerinde, itme grubu diğeri çekme grubu şeklinde olan program yapılabilir. Ben bu tarz programlarla iyi verim aldım. Sorun olmaz bu sistemde.

Neden çalışılmasın ki? Sadece yüksek protein alımına dikkat etmen gerekli o gün. Vücut ağırlığın x 3 gr protein almalısın.

Yok böyle birşey yanlış bilgiler vermiyelim.Öncelikle "Vücut ağırlığın x 3 gr protein almalısın" kısmı kürde olmıyan hemen hemen herkes için gereksizdir.Kaldı ki olay kasları iyi beslemekse sizin dediğiniz gibi "Sadece yüksek protein alımına dikkat etmen gerekli o gün" şeklinde değil idmandan sonraki zamanlarda iyi beslenme şeklinde olmalıdır.Çünkü kas dinlenirken gelişir.

Ben de bu aralar bacak-sirt superset calisiyorum. Gercekten cok zorladigini soyleyebilirim. Definisyon donemi icin ideal bir program, cunku buyuk kas gruplarini calisitirip metabolizma hizinizi ciddi bicimde hizlandiriyorsunuz. Ama bulk donemi icin genelde cok tercih edilen bir sistem degildir.

Bunun yaninda kurek, dagcilik, kayak gibi hem sirtinizi hem de bacaklarinizi kullandiginiz sporlarda ciddi bir performans artisi gormek isterseniz bu kombineyi kullanabilirsiniz.

Bacak çalıştığım gün değil başka bir bölgeyi çalışmak, salondan çıkıp eve gidecek gücü bile bulamıyorum kendimde.

Agırlıgın 3katı protein derken?cok fazla.2 gr yeterlı olacaktır.bu arada bacak ile sırtın aynı gün calisilmasi diger günlerde yapılan ıdmanların yogunluguna baglıdır.

baskılara dayamayıp bacak ve sırt programını ayırdım. :)

yeni haftalık program ;

HAFTALIK PROGRAM / başlangıç 1 mayıs 2010

PAZAR – AKŞAM

SHOULDER PRESS NECK / FRONT
LATERIAL RAISE / FRONT RAISE
UPRIGHT ROWING – GENİŞ TUTUŞ
BENT OVER LATERIAL RAISE

TRICEPS EXT. INC.BENCH
LYING TRICEPS
TRICEPS DIPS

SALI – AKŞAM

FLAT BENCH PRESS
DUMBELL FLYING
INC. BENCH PRESS – DUMBELL
PULLOVER

BARBELL CURL
HAMMER CURL
CONS. CURL

PERŞEMBE – AKŞAM

BARBELL FULL SQUATS
LEG PRESS
LEG CURL
KALF

CUMARTESİ – SABAH

CHIN UP – WIDE FRONT
CHIN UP – WIDE BACK
DEADLIFT
BENT OVER ROWING REVERSE
ONE ARM DUMBELL ROWING

sırt antrenmanını bacak gününden alıp, cumartesi sabah olarak değiştirdim. bunun sebebi chin-up için evin yakınındaki koru'ya kadar gidip gelmem. chin - up dönüşü hızlı yürüyüşle 6 dakika sürüyor.

bnde ayırdım sırt ve bacağı. çünkü gerçekten çok zorluyo. ikisinde mümkün olduğunca ağır giriyorum. sırt gününde bilek ekledim. bacak gününede biceps i ekledim. bundan iyi verim alacağımı düşünüyorum.

forumda bir yerde gördüm ikiside büyük kas grubu bu sebeple ayrı tutulmalıdır diye. gerçekten böyle mi arkadaşlar salondaki hocam hep kanat-bacak yazıyor çünkü.
Aslinda ayirman daha mantikli. Ayirmazsan tam verimi almak icin bir harelet kanat bir hareket bacak girebilirsin, bu da bayagi verimi arttirir calismada.

Back
Yukarı