kalça geliştirme

seslamlar
spor salonunda en etkili kalça geliştirme egersizleri önerileri alabilirmiyim.mesela kalça çalıştığım gün kardiyo yapmalımıyım? çünkü hocalarda ikiye bölünmüş kımi yapmalısın kimisi yapmamalısın diyorr.doğal olarak kafa karışıyor.kardiyo yapılacaksa öncemi olmalı sonramı?

-deadlift, good morning, lying leg curls, hip thrust, lunge, goblin squat, low bar squat butt wink yaparak (lordoz yapar, kalça çıkık olur.)
-kardiyo antrenmandan sonra 20-30dk yapılabilir.

Kardiyodan sonra kısmen yorgun düşebilirsin. % 100 verimle çalışmayabailirsin. Bu yüzden yeterli sıkılaştırma olmayabilir. Önce kalça egzersizlerini tam güçle yapıp, sonra kardiyo yapman bence daha iyi olur.

Ben kardiyo yapacaksam, muhakkak ağırlık çalışmasından sonra yaparım. Yoksa deadlift ya da bench press e istediğim maksimum kiloda giremeyebiliyorum.

Kesinlikle lunge derim. Ben bıraktım o hareketi bildiğin jennifer lopez oluyor gerek yok:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bence, kardiyo şart değil. Ağırlık çalışması zaten yeterli olur.
Kaldırabileceğin ağırlıklarla squat yapsan, yeter de artar bile.
işte salonlarda da boyle bi kısmı hayır kesinlikle şart diyo bi kısmı kesinlikle yapma diyo.
bu işin çokta doğrusu yok sanırım
teşekkür ederim cvbınız için

Maalesef bu işin matematiği yok. Burada amaç önemli. Kalçayı sıkılaştırmak ise, kardiyoya gerek yok. Ağırlıklarla bunu yapabilirsin. Amaç kilo vermekse, ağırlık çalışmasının yanına kardiyo da eklemek fayda sağlar.
Amaca göre değişiyor.

zayıfsan Kardiyoyu 15 dakka yapsan faydası olur haftada bir kere de yarım saat yaparsın. fazlası eritir.

seslamlar
spor salonunda en etkili kalça geliştirme egersizleri önerileri alabilirmiyim.mesela kalça çalıştığım gün kardiyo yapmalımıyım? çünkü hocalarda ikiye bölünmüş kımi yapmalısın kimisi yapmamalısın diyorr.doğal olarak kafa karışıyor.kardiyo yapılacaksa öncemi olmalı sonramı?
10x10 squat ve 10x10 lunges yap kalçan büyür niye oranı büyütüyorsun ki :rolleyes::D

10x10 squat ve 10x10 lunges yap kalçan büyür niye oranı büyütüyorsun ki :rolleyes::D
yanlış anlama mesela sakatlık olabilir güçsüzdür vs ama seninki estetiklik heralde ne yalan söyleyim siz hanımların attıkları kadın fotosundaki kadınlar bence eser miktarda ilaç basıyor vy 6 yıl fln bu sporla ilgilenmişlerdir mesela sana bir foto atayım nedemek istediğimi daha net anlarsın

Back
Yukarı