Kalça/bacak eritme

Arkadaşlar merhaba,

Bu ilk mesajım. Burdaki tartışmaları ve bilgi alışverişlerini okudum. Gerçekten bilgilendirici bir sohbet ortamı. Katılmış olmaktan çok memnunum.

Yaklaşık 6 aydır 4 ayrı programla vücüt çalışıyordum.

1) Göğüs-triceps
2) Biceps-omuz-sırt
3) Süper set (genel)
4) Cardio

Özellikle sırt ve göğüs bölgelerimde gözle görülür gelişme oldu ancak bekar hayatının ve ofis yaşamının getirdiği dengesiz beslenme sonucu kilo da aldım bir yandan. Maalesef bunda alkolün de payı var.
Ve ırsi bir sıkıntı olduğundan, aldığım yağlar kalça ve bacaklarımda birikti. Bir erkek olarak tatsız bir durum bu.

Şimdi özel ders alıyorum gittiğim spor salonunda. Ordaki hoca gene süper set veriyor (askeri eğitim gibi sağolsun) ve her setin arasında 3-4-5 tur koşturuyor. İlik ilik terliyorum. Özellikle basenlere ve kalçaya yönelik ağır antremanlar yaptııryor.

Cardio'da ise 25 dakika 6.5'te yürümem ve glidex'te performance level 5'te yürümem dışında önerebileceğiniz ne olur hızlıca yol almam için?

lunge yapmanı tavsiye ederim.çalıştıktan sonra kalça ve arka bacaklardaki kasılmayı hissedebilirsin.

Bölgesel yağ eritemezsin, vücut senin çalıştırdığın yerlerden yağ yakmaz. İstersen 1000 tane lunge yap yediklerine dikkat etmezsen asla veremezsin ordaki yağları. Yapman greken şey kilo vermeyi hedeflemek ve vücudunun orayı inceltmesini beklemek.

yağ yakma konusunu forumdaki besleneme ve diyetten araştır çünkü bayağı derin konu...aldığın kalorileri azalt.lunge-leg curls-stiff deadlift -++++barbell squat gibi egzersizleri programına mutlaka dahil et...hareketleri sana antrenörün göstersin...deadlift ve squat egzersizlerini yanlış yaparsan bel sorunu ortaya çıkar

bende de vardı bu bacaklarda yağlanma sorunu sende ne durumda kaç kilosun fln yazmamışsın ben pek beslenmeye dikkat etmeden programım da olan lunge-leg curls-leg ext. ve squat hareketlerini yaptım özellikle de idmanlara bacak hareketleriyle başladım sona bırakmadım ve bol bol yürüyüş yürüyebileceğin heryere yürü asansörü az kullanmak vs. Sonuc süperdi. Eğer kilo epey varsa beslenmeye de dikkat et tabi ki...

bende de vardı bu bacaklarda yağlanma sorunu sende ne durumda kaç kilosun fln yazmamışsın ben pek beslenmeye dikkat etmeden programım da olan lunge-leg curls-leg ext. ve squat hareketlerini yaptım özellikle de idmanlara bacak hareketleriyle başladım sona bırakmadım ve bol bol yürüyüş yürüyebileceğin heryere yürü asansörü az kullanmak vs. Sonuc süperdi. Eğer kilo epey varsa beslenmeye de dikkat et tabi ki...

abicim bendede aynı durum var ne çalıştın acaba ne kadar zaman çalıştın?

Back
Yukarı