Sabah kalkar kalkmaz whey protein, ardından 30 dakıkalık kardıyo. onun ardından kahvaltıyı yapmak daha ıyı diye biliyorum.
Kardiyo yapmaya vaktim yok, ve de pek sevmiyorum açıkcası ve de yağ oranım öyle çok değil karın kaslarım 4'ü net gözüküyor son 2'li göz kırpıyor sadece

Eğer dediğim olaydan yani büyüme hormonundan az da olsa faydalanmaksa amaç, whey protein de iyi bir seçim olmayacak. Çünkü o da insülini az da olsa yükseltir.
Ama dediğin gibi kardiyo ile tamamlanacaksa neden olmasın.,
Büyüme hormonunun en aktif oldugu Zaman bilindigi gibi gece uyurkendir,Sabah uyandiginiz Zaman vücut tarafindan yine büyüme hormonu cok azda olsa salgilanabilir fakat bunun cokda bir faydasi olacagini düsünmüyorum.insülin duyarliligiysa apayri birsey,sabahlari insülin yerlerde sürünür ve yag yakimi icin bu gereklidir o sebeptende kardiolari mümkün oldugu Kadar Sabah yapilmasi tavsiye edilir.Fakat bu süreyi uzatmakda vücudu yag yakimindan cok strese sevkedebilir,vücuttaki kortizol seviyesini artirabilir,cünki Sabah kalktiginizda vücut actir ve beslenmek isticektir bunu belli bir süre zarfinda yapmazsaniz vücudu strese sürükleyebilir ve 2 -3 Saat sonra yaptiginz kahvaltiyi yasadigi stresden dolayi yag olarak depolayabilir.Ayrica unutmamak gerekirki Sabah insülin seviyesini bir miktar yükseltmekde zarardan cok faydada saglayabilir.Sabah bir süre daha yag yakabilmek adina gec kahvalti yapilabilir,kardioda yapilabilir fakat bunu abartmamakda gerekir,aradaki dengeyi iyi korumak gerekir.Tabiiki bu benim düsüncelerim
Bir yerde bi yazı okumuştum, insan açlık seviyesine ancak ve ancak 48 saat sonra geliyormuş. (yani artık kortizolün yıkıcı etkisinin başladığı saatler)
Kortizolün kaslardan enerjisini karşılamaya başladığı zamanlar öyle kısa süre zarfları değilmiş. Yani 5-8 saat aç kaldık diye vücut kaslara gitmez, depolanan yağlara gidermiş direkt olarak.
Diğer insanları bilmiyorum ama bende öyle bi korku vardı hep, ya işte yemeği geciktirdim kaslar yıkıma geçecek korkusu

Yani bu sebepten dolayı sürekli az ve sık yiyen biriydim. Ama deniyor ki, az ve sık yemek de gereksiz. Ara öğünler de saçma. (O yazıyı bulursam atacağım) Nedeni şöyle açıklanmış: Vücut sürekli yemeye programlanırsa, vücut enerji ihtiyacını sürekli olarak yediklerinden karşılayacak ve yağ yakma moduna bir türlü geçemeyecek. Zamanla vücudun yağ depolayacak. Bırakın vücudunuz aç kalsın. Uzun aralarla 3 ya da 4 öğün yeterli deniyor.
Sizin dediğinizle nasıl bağlayacağım bunu bilemedim şimdi fakat şu şekilde sonuçlandırabilirim: Kortizolün zararlı etkilerini kahvaltıyı 1-2 saat geçirmekle yaşamayız diye düşünüyorum aslında.
Belki de biraz yağ yakarız fena mı olur