Emrah Eray
Üye
Yaklaşık 6 ay önce Teakwondo'ya başladım okulumun bitmesine 2 ay falan vardı ve o 2 ayın sadece 1 ayını dolu dolu antreman yapabildim sınavlarımdan dolayı. Teakwondo antremanlarında gerçekten çok yoruluyordum ve sıkı geçiyordu. 3-4 kilo kadar verdim. Zaten çok zayıftım. Vucudumu toparlamak için vücut geliştirmeye başladım. Yaklaşık 4 aydırda hareketlerin yapılışı ve beslenme konusunda kendmi geliştirmeye çalışıyorum. Salona gidemiyorum çünkü salon bana 7 km uzaklıkta ulaşım sıkıntılı ve ulaşımı atlatsam bile işim var yani anlıycağınız ancak evde çalışabiliyorum. Çalışma imkanımdan biraz bahsedeyim. Annemin çamaşır suyu bidonlarına ince kum doldurdum ve onlarla kanat çalışıyorum. Şınavı boynuma bir ağırlık bağlayarak yapıyorum çünkü artık normal şınav kolay geliyor. Ağırlıksız tek seferde 60 şınav çekebiliyorum. Mekik ise göğsüme boynuma aldığım ağırlığı alarak 15-20 arası mekik çekiyorum. Ağırlıklarımıda kendimce kolay geldiklerinde artırıyorum. Azimliyim ama şu son günlerde hava çok soğudu ve isteğimde giderek azalıyor. Ama vazgeçmiyorum. Bir önceki antremanımda sadece mekik çalıştım iyice hevesim kaçmıştı. Çünkü kaburgalarımın uçundaki çıkıntılar bir türlü gitmedi. Kilo almam çok yavaş aslında hiç tartılmadım Teakwondo antremanlarından bu yana. Çünkü adam akıllı toparlanmadanda tartılmayacağım. Acelem yok kararımı verdim ömür boyu elimden ne gelirse yapacağım.
Arkadaşlar şimdi iki fotom var birinde tarih yazıyor ve diğerinide çekineli çok olmadı 1 ay kadar oldu işte. Sizce çalışmaya devam etsem o kaburgamın uçundaki çıkıntılar kaybolur mu? En son tartıldığımda 46 kiloya kadar düşmüştüm Teakwondo antremanlarında olan yağlarıda yaktım. Şuanda tahminimce 50 olmuşumdur.
İlk foto vücut geliştirmeye başlamamdan 3 ay kadar sonra ayna karşısına ilk geçip baklava pozum.
İkinci ise bir ay kadar önce bu soruyu sormak için çektiğim foto. Şuan gülüyorum çünkü bilmiyorum ama içimde 5 yıl sonra felaket olacağımın umudu var ve 5 yıl sonra bugünlerimi hatırlayıp kendimle gurur duyacağım. 2. fotoda gördüğünüz gibi sağ kolum yok. Doğuştan engelliyim. O kolum pek çalışmadığı için zayıf kaldı. Malum kol çalışmayınca omuzda zayıf. Sola oranla çok zayıf duruyor aslında sorum etmiyorum çünkü henüz daha doğru dürüst antreman bile oturtamadım. Allah'a şükür dirseğim olduğu için o kolumun ucuna dambıl alıp o kolumuda çalıştırabiliyorum. Eğer o koluma özel tavsiyeleriniz varsada yazabilirsiniz. Bazen ayağı olmayan engelli abilerimi görüyorum çalışıyorlar adam barfiks çekiyor ve ulan bu adam çalışıyor ve yapmışda ben mi yapamayacağım deyip kendime kızıyorum. Bahanem yok çalışmamak için. Çalışacağım ve 5 yıl sonra Allah'ın izniyle buraya o günkü fotoğraflarımı koyarım. Bu engelli kardeşinize tavsiyeleriniz neler?
Yanlış anlamayın kendimle barışığım hatta bazen kendime hakaret bile eder kahkaha atarım bana bakarlar ve arkadaşlarım oğlum bu çocuk kafayı yemiş diye çok duymuşumdur.
Neyse neyse tamam suyunu çıkarmayayım. Herkese başarılar dilerim bu yolda.
Bu arada 2. fotoda kıllar biraz iğrenç gibi ama artık kusura bakmayın bi kere tüy dökücüyle aldımda tüyü tüstü yolunmuş beyaz tavuk gibi oldum.
Arkadaşlar şimdi iki fotom var birinde tarih yazıyor ve diğerinide çekineli çok olmadı 1 ay kadar oldu işte. Sizce çalışmaya devam etsem o kaburgamın uçundaki çıkıntılar kaybolur mu? En son tartıldığımda 46 kiloya kadar düşmüştüm Teakwondo antremanlarında olan yağlarıda yaktım. Şuanda tahminimce 50 olmuşumdur.

İlk foto vücut geliştirmeye başlamamdan 3 ay kadar sonra ayna karşısına ilk geçip baklava pozum.

Bu arada 2. fotoda kıllar biraz iğrenç gibi ama artık kusura bakmayın bi kere tüy dökücüyle aldımda tüyü tüstü yolunmuş beyaz tavuk gibi oldum.