Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
100 den sonra saymayı bırakmıştm (nefes almada sorunlar yaşıordm o sırada:)) ama 107-108 fln çekmişimdir max. boy 183 kilo 75 yağ oranı %5-6 arası değişken

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:51 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 16:36 ----------

rekorum 301. şu an 110 civarı çekiyorum. 3 ayda 200 sayısına ulaşmıştım. 301 şınavı da bir iddia üzerine çektim. 27 dakika sürmüştü. şınavda önemli olan nefesi ayarlamaktır. 20-30 tane çeken arkadaşlar sanırım ya nefeslerini tutup 45 şınavda bir nefes alıyorlar (ki bu şekilde 20 den sonra her şınavda nefes alırlar) yada her şınavda normal nefes tekniği gibi inerken alıp çıkarken veriyorlar. böylede çok telkrara ulaşamazsınız bir süre sonra kalp atışları iyice hızlanacağından dinlenme ihtiyacı hissedersiniz. benim tevsiyem 2 şınav bir nefes (bu şekilde sayarken bazen kafa karışıyor ama nromal çektiğinizin 15 fazlasını garanti ederim) şeklinde çekmenizdir. şınavın yararları ve nasıl arttıracağınızla ilgili daha sonra yazarım...eziyetiniz bol olsun

ben inanırım buna.... bir hocam vardı 170-175 arası boy ve 65 kg. sen kaç tane şnav çekersen 3 katını çekicem dedi iddaya girdik:) ben 105 de bıraktm o da 263 de:) iddayı kaybetti ama 200+ şnaw çekilebileceğini kanıtladığı için ben ona yemek ısmarladım:)

NOT: zaman tutmamıştım ama uzun sürmüştü ve 100 den sonra ara ara şnaw pozisyonunda bekledi uzun süre olmamak koşulu ile (mızıkçılık yapıodm zira:))

ya bugün hoca yeni program yazdı,ben normalde kendimi seviye olarak iyi görüyordum ağırlık çalışmamda,şınavı yapamadım adam gibi kahroldum bırakmayı düşünüyorum vg yi tamamen cardio ya yönelebilirim bu şınav ve barfix mahfetti beni 10 taneyi yarım yamalak çektim ama bildiğimiz şınav değil ayak ve eller yüksekte daha aşağı inişli hoca o kadar kalıbın var şunu yapamadın diyince iyice bittim motivasyon olarak

-Hayır nohay bel vurmadan çekiyorum ve mekanik adam değilim :D
-Ama Fevzi Şerker isminde bir güreşçi vardı. Babam söylemişti. Bir asılışta 100 tane birden çekiyormuş. Babam da zamanında 50 yi zorlamış. Şimdi bile bel vurarark 35 tane yapıyor.
-Güreşçiler bu konuda rahatlar. Çünkü güreş güç,kondüsyon, çeviklik,güçte devamlılık,sürat vb. özellikler isteyen bir spor. Güreşçilerin çoğu bu rakamlara kolaylıkla ulaşır.

10-18 yaşları arasında yanı yaklaşık 8 yıl prof güreş yaptım 74 tane çekebiliyordum..(63kiloydum )gençken... şimdi 26 yaşındayım 20-25 tane cekerim herhalde (81 kiloyum) :)) 1 yıl once 105 kiloydum :))

Kaç tane Şınav çekebiliyorsunuz?

Nizami, eller omuz genişliğinde, göğüs döşemeye değmeye yakınken (değmeden) kollar dik olana kadar yükselip; bir piston gibi tüm vücut düzgün şekilde, yedire yedire yapmak koşuluyla...

tam dediğin gibi yapıyorum vede bir ayağımı ötekinin üsütne atıyorum 48'İ gördüm :)

Zayıfladıkça daha kolay yapılıyor anlaşılan ben şınav ve barfiks aletiyle 50 yapıyorum çok kolay ama aletsiz 20 yapabiliyorum en fazla. Arka kol çok önemli o yüzden arka kolları ilk önce geliştirmem lazım bunun için. Ben daha 13 yaşındayım sizce iyi mi 50 şınav.

75-100 arası yaparsan hacim kazanamazsın ama set tekrar şeklinde yapmalısın bence.

bazıları öyle bi sallamışkı akıllara zarar.
75 99 arası içindeyim ben kaç yıldır çalışıp duruyorum buna ragmen 100den fazla yapamadım.
barfixtede şınavdada çevremdekilere göre çok fazla tekrar sayısına ulaştım.
150 199 arası ve 200 üstü şıkkını işaretliyenleri yakından tanımak isterdim :D

Onlar çocuktur benim gibi mesela bir arkadaşım rahat 200 yapıyor şınavda kilo az olunca herkes yapar.

Bırakman iyi olmuş. Her gün her gün de yapma. Bir dahakine bence 25 yaparsın.

Tamamen kondisyon ve vücut yağ oranı ile alakalı tabi bunların ince ayrıntıları; yapılan antreman, dinlenme, beslenme ve yaşanıdığımız hayat şartları. Üç ay önce tekte 55-60 yaparken şu günlerde tekte en fazla 20-25 yapabiliyorum.

80-100 arası...çok çalışmıyorum...

ne kadar sallıyosunuz ya 200+ imkansız. belki 150 çekilebilir ama imkanı yok onuda nizamı çekebilen biri çıksın. onun güçle bir ilgisi yok yetenekle ilgili. 6000 şınav çeken bi çocuk vardı bi deri bi kemik bunun güçle ilgisi olmadığının kanıtı. 90 tane çekiyorum ama 70ten sonra nizami değil.

Back
Yukarı