Başlığın seyrini değiştirmişsin diez. Seninle aynı görüşü paylaşan ne kadar üye varmış böyle. Ben de adeti bozmayayım da kızlar için değip değmeyeceği konusuna değineyim.
Bu spora kızlar için başlanılabilir. Çünkü erkek için hem fizyolojik hem de ait olma, sevgi vs. gibi ihtiyaçların etkin bölümü karşı cinsten geçmektedir. Ben kızlara güzel görünme içgüdüsünün, aynı şekilde bayanların erkeklere karşı çekici görünme güdüsünün çok faydalı ve gerekli olduğuna inanıyorum. Yani bayanlara hoş görünme isteğiniz body bulding sporuyla tanışmanıza sebep olabilir. Daha sonra bu spora alışabilir ve bu sporu yapma sebebiniz kızlara hoş görünme güdüsünden kurtulur. Artık kendinizi sevdiğiniz için yaparsınız; ama çıkış noktası da bayanlara hoş görünmek değil miydi!
Ben genellikle karizma olmak, hoş görünmek, beğenilmek, toplumda saygın olmak gibi güdülerin insanı başarıya götüren birinci öncüller olduğuna inanıyorum. Yani insanı bir silah gibi düşürsek tetiği çeken bu güdülerdir. Hedefe ulaşıp ulaşmamak da merminin kalitesine, silahın ateşleme gücüne bağlıdır. Elbet vücudunuzu geliştirseniz silahın ateşleme gücü yüksek olur, kaliteli besinlerle beslenirseniz kurşunların menzili de yeteri kadar olur. Olayı sadece body bulding'de sabitlemek istemiyorum. Hayatın her alanında belli başlı güdüler bizi harekete geçirmiyor mu! Bu güdüler sayesinde başarılı, çalışkan ve idealist bir hal almıyor muyuz?
İşin bilgelik kısmı da apayrı tabi. Hiçbir güdüye ihtiyaç duymayan, kendi içinde enerjisini kontrol edebilen bilge insan olmak en mükemmelidir. Bu düzeye gelen insan-ı Kamil'ler için ise bahsettiğim güdüler pek işe yaramayacaktır. Çünkü o sadece içten güdülenebilir...