Kırmızı eti güzel şekilde pişiremiyorum.

Fırında denedim tadı güzel olmadı. Haşlama yapmaya çalıştım sert oldu. Bugün kavurma denedim yine beceremedim. Bana sağlıklı şekilde nasıl pişiririm anlatır mısınız?

Pişirdiğin ete göre değişir o. Yağlı/yağsız durumuna göre daha doğrusu. Misal bifteği tavada mühürleyip düdüklü tencerede patates ile de pişirirsin, çok kızgın tavada 5-10 dakika tutarak da. Düz haşlama yapacaksan kemikli et tercih edersin. Fırın için biraz daha yağlı tercih edersin, kendi yağı ile mis gibi pişer.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aynı kafadayız valla ne yaparsam yapayım kırmızı eti pişiremiyorum ayarı tuturamıyorum ya çiğ olyor ya çok pişmiş baktım olacak gibi değil ziyan ediyoz eti valideye pişirtmeye başladım :)

Suat durmuş un kanalında çok sayıda yemek videosu var açın onları izleyin bu zamana kadar ne yemişim dersiniz. Ben canım güzel bir yemek yapmak istediğinde açıp bi tarif deniyorum hem basit hem güzel oluyor bi çok yemeği tavsiye ederim.

Kırmızı et demişsin de nasıl et etin neresi kurbandan kalma annenin dolaptan çıkardığı kuşbaşı doğranmış yemeklik eti tabi ki tavada pişirmezsin.Pişmez sertleşir yağı yoktur çünkü

Git migrostan ya da kasaptan antrikot al bir de döküm tavan olacak,yüksek ateşte eti her iki tarafını da 2 şer dakika mühürle yani tavada pişir,daha sonra 170-180 derecelik fırına at 10 dakikada burada pişir bak nasıl lezzetli oluyor,en önemli detay döküm tava

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı