Kırmızı eti güzel şekilde pişiremiyorum.

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Bilgisiz tarafından 19 Ocak 2019 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Bilgisiz
    Offline

    Bilgisiz Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2019
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Fırında denedim tadı güzel olmadı. Haşlama yapmaya çalıştım sert oldu. Bugün kavurma denedim yine beceremedim. Bana sağlıklı şekilde nasıl pişiririm anlatır mısınız?
     
  2. Drunk
    Offline

    Drunk Üye

    Katılım:
    30 Aralık 2018
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Tavaya koy, 10 dk pisir, yeter. Bakma sen 1 saat pisirdiklerine. Eti mahvediyorlar.
     
    Bilgisiz bunu beğendi.
  3. Bilgisiz
    Offline

    Bilgisiz Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2019
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Orta ateşte mi pişireyim? Bi de yumuşak olur mu ki 10 dk pişse?
     
  4. ulaire
    Offline

    ulaire Üye

    Katılım:
    21 Mart 2013
    Mesajlar:
    1.731
    Beğenileri:
    964
    Ödül Puanları:
    123
    Pişirdiğin ete göre değişir o. Yağlı/yağsız durumuna göre daha doğrusu. Misal bifteği tavada mühürleyip düdüklü tencerede patates ile de pişirirsin, çok kızgın tavada 5-10 dakika tutarak da. Düz haşlama yapacaksan kemikli et tercih edersin. Fırın için biraz daha yağlı tercih edersin, kendi yağı ile mis gibi pişer.

    Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Bilgisiz bunu beğendi.
  5. Supplement günlüğüm
    Offline

    Supplement günlüğüm Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2019
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    girne
  6. KuvayıMilliye
    Offline

    KuvayıMilliye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2018
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    aynı kafadayız valla ne yaparsam yapayım kırmızı eti pişiremiyorum ayarı tuturamıyorum ya çiğ olyor ya çok pişmiş baktım olacak gibi değil ziyan ediyoz eti valideye pişirtmeye başladım :)
     
  7. Trapped
    Offline

    Trapped Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2016
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Dokme demir tava deneyin derim
     
  8. pertcoin
    Offline

    pertcoin Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2018
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    Suat durmuş un kanalında çok sayıda yemek videosu var açın onları izleyin bu zamana kadar ne yemişim dersiniz. Ben canım güzel bir yemek yapmak istediğinde açıp bi tarif deniyorum hem basit hem güzel oluyor bi çok yemeği tavsiye ederim.
     
  9. tifo
    Offline

    tifo Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2016
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    18
    Kırmızı et demişsin de nasıl et etin neresi kurbandan kalma annenin dolaptan çıkardığı kuşbaşı doğranmış yemeklik eti tabi ki tavada pişirmezsin.Pişmez sertleşir yağı yoktur çünkü

    Git migrostan ya da kasaptan antrikot al bir de döküm tavan olacak,yüksek ateşte eti her iki tarafını da 2 şer dakika mühürle yani tavada pişir,daha sonra 170-180 derecelik fırına at 10 dakikada burada pişir bak nasıl lezzetli oluyor,en önemli detay döküm tava


    Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
     

Sayfayı Paylaş