1) Parası olan lazer epilasyon (siyah kıl ve tüyleri olanlar)
2) Traş makineleri (erkek kuaförleri, alışveriş merkezleri, internetten temin edilebilir)
3) Epilasyon cihazı ben bunu kullanıcam bir daha ki yaza ama. Hem kılları ve tüyleri geç çıkartır hemde ağda kadar uğraştırmaz ve bunun yanı sıra epilasyon yaptırdıktan sonra onların özel yağları oluyor onlardan alıp sürebilirsiniz. İsteyen geciktirmek için kremlerden alabilirler.
4) Jilet daha çok gür ve daha çok kıl çıkmasına sebep olur. Kıl dönmesi vb. sorunlar ortaya çıkabilir.
5) Ağda bu yöntem ise en uğraşlı yöntemdir. Benim bacaklarımda çok tüy var onları alsam karın ve göğüs bölgemde az tüy var hadi onları aldım yada sadece göğüs karın kısmında ki tüyleri alsam kolda var normal ama çok fazla değil sırıtır yani haliyle komple almak lazım hem ağda dayanmaz buna hemde çok zahmetlidir ısıtıcan bastırıcan vs. Ayda 1 ihtiyaç duyulur genelde ayrıca ayda 1 yapmaya üşenenleri anlamıyorum ayda 1 yani her gün yapmıyorsunuz ki 30 günde 1
Kıl = Sakal, Bıyık, koltuk altı ve genital bölgelerde bulunur.
Tüy = Göğüs, kol, karın, sırt, bacak gibi yerlerde bulunur.
Kıl ve tüy farklıdır biri daha serttir biri yumuşaktır.
Bana kalırsa epilasyon cihazı alın ortalama 100-200 arası satılıyor alın 1 kere kıyın paraya. Kışın yaptırmanıza pek gerek yok bence çok fazla tüy olmayan kişiler için. Kışın havalar soğuk olur kıllarda vücudumuzu korur bu soğuktan azda olsa etkisi vardır.
Ayrıca uzun süre ağda, epilasyon vb. işlemler ile tüylerini almayan kişilerde kızarıklıklar gelmesi gayet normaldir.
Ben ilk ağdayı bacağıma yaptım tüyleri tamamen almıyor falan filan gene ağda hazırla tam bir işkenceydi yarım yamalak yapabildim ağdalar bitti çünkü. Neyse 1 ay sonra çıkmaya başladı ve şuan normal halinde tüylerim.
Kızarıklık oldu çünkü ilk yapışımdı. Sürekli aydan aya yapan kişilerde bu kızarıklık doğru bir şekilde yapan kişilerde meydana gelmez.