Serbest ağırlık her zaman makineye göre daha iyidir.
makinada bende verim alamıyorum serbest barla daha iyi benceeski konumu tekrar hortlatayım.
üst göğüs eksiğim sürüyor, smith machine incline press'ten yeterince verim alamıyorum sanki. bunun yerine incline dumbell press mi eklesem? ya da bu hareketin de programda yer alması ağır/gereksiz mi olur?
Ben hiçbir üst göğüs hareketinden verim alamıyorum alt göğüs iyice şişti gitti üstler tamamen boş güzel görünmüyor
Benim 1.5 senede denemediğim şey kalmadı smith machine dumbell serbest bar vs bir türlü doğru düzgün pump olmuyor şişmiyor o bölge antrenmanda adele hareketi yemiyoraynı durum bende de mevcut.
smith machine yerine incline dumbell uygulayayım öyleyse. yalnız önemli bir nokta; bu harekette dumbell'ler yukarıda birleşirken üst göğüs hizamda değil, doğrusal olarak düşünüldüğünde alnımın üstünde birleşirlerse -eğer orada birleştirirsem- daha çok verimli olur mu?
khephnes´isimli üyeden Alıntı
aynı durum bende de mevcut.
smith machine yerine incline dumbell uygulayayım öyleyse. yalnız önemli bir nokta; bu harekette dumbell'ler yukarıda birleşirken üst göğüs hizamda değil, doğrusal olarak düşünüldüğünde alnımın üstünde birleşirlerse -eğer orada birleştirirsem- daha çok verimli olur mu?
Göğüs hareketleri makinada faydalı olmuyor bence. Tricepslerime ve ön omuza daha çok vuruyor makinada ama barla daha az oluyor.