Incline dumbell press ya da smith machine incline press

khephnes

Üye
yeni göğüs rutinimde üst göğüse etki edecek bu iki hareketten hangisine yer vermeliyim? hangisi, hangi sebeple daha etkilidir?

ne dersiniz?

Serbest ağırlık her zaman makineye göre daha iyidir.

Boyle birsey soylemeniz yanlis olur. Ikisinin de kendine gore avantajlari ve dezavantajlari var.Bu 2 etken birbirini tamamlayicidir.

Eger kaslarin daha iyi izole olmasni istiyorsaniz makine , hacim istiyorsaniz dumbell incline press yapin

eski konumu tekrar hortlatayım. :)

üst göğüs eksiğim sürüyor, smith machine incline press'ten yeterince verim alamıyorum sanki. bunun yerine incline dumbell press mi eklesem? ya da bu hareketin de programda yer alması ağır/gereksiz mi olur?

bencede makina çok iyi. barı indireceğim bölgeyi , sehpa konumunu ayarladıktan sonra devamlı o bolgeye gerilim verecek şekilde tekrar yapmamı sağlıyor.

bence makina pek iyi değil
özellikle negatif kuvveten faydalanmanızı engelliyor
serbest ağırlık daha iyi

serbest barla yapabilmem pek olanaklı değil salon dolayısıyla.

bu yüzden smith machine incline press ve dumbell press kıyaslaması yapıyorum. :)

Ben de smith sehbayı stabilizer(dengeleyici) kasları çalıştırmaması, tek yönlü olması nedeniyle lüzumsuz buluyorum. Hem getirisi az hem de dengeleyicilerin başka bir antremanda zorlanması nedeniyle sakatlanmaya davetiye. Dumbbell/Barbell'i iki, üç haftada bir diğerine geçerek kullanıyorum. Serbest ağırlık taraftarıyım.

Ben hiçbir üst göğüs hareketinden verim alamıyorum alt göğüs iyice şişti gitti üstler tamamen boş güzel görünmüyor

aynı durum bende de mevcut.
smith machine yerine incline dumbell uygulayayım öyleyse. yalnız önemli bir nokta; bu harekette dumbell'ler yukarıda birleşirken üst göğüs hizamda değil, doğrusal olarak düşünüldüğünde alnımın üstünde birleşirlerse -eğer orada birleştirirsem- daha çok verimli olur mu?

smith machine yerine incline dumbell uygulayayım öyleyse. yalnız önemli bir nokta; bu harekette dumbell'ler yukarıda birleşirken üst göğüs hizamda değil, doğrusal olarak düşünüldüğünde alnımın üstünde birleşirlerse -eğer orada birleştirirsem- daha çok verimli olur mu?
Benim 1.5 senede denemediğim şey kalmadı smith machine dumbell serbest bar vs bir türlü doğru düzgün pump olmuyor şişmiyor o bölge antrenmanda adele hareketi yemiyor:(

Anti-smith machine ciyim :) kesinlikle serbest ağırlık, dumbell veya barı dengede tutarken bile bazı kaslarınız devreye girer ve çalışırlar. (dumbell da çok daha fazla) disiplinli bir sporcu bir hafta biriyle bir hafta diğeriyle yapmalı diye düşünüyorum.Smith machine bence triceps, ön omuz sakatlıkları olanlarda kontrollu olabılmek için kullanılmalı.

khephnes´isimli üyeden Alıntı

Bence alın doğrusalına çekildiğinde ön omuza daha fazla vuruyor.

Incline dumbbell press tabiki tercih edilmelidir ancak yapılıs sekli biraz farkli olarak . Kısacası Supinasyonlu press uygulamalisin , yani dumbbelları çevirerek yapmalisin bu hareketi. Alternatif bicep curl vari bir hareket. Hareketin başlangic pozisyonu aynı , kaldırırken çevirip indirirken yine aynı pozisyona dönerek yapilan bir hareket ben çok faydasini gördüm değişik bir şeyler denemek istiyorsan güzel bir alternatif

Göğüs hareketleri makinada faydalı olmuyor bence. Tricepslerime ve ön omuza daha çok vuruyor makinada ama barla daha az oluyor.

Göğüs hareketleri makinada faydalı olmuyor bence. Tricepslerime ve ön omuza daha çok vuruyor makinada ama barla daha az oluyor.

kişiden kişiye değişir tabi. ama makinede öyle bir etki alıyorum ki harika ! ust gögüs diye tabir ettiğimiz o bolge mükemmel pump oluyor. ayrıca makinada sadece pozitife yada negatife yogunlaşıyorum. denge unsurunu dusunmediğim için ağırlığı yavas yavas indirip patlayıcı kuvvetle pozitifi uyguluyorum. sonuç bnece harika. bench preside smith machine de yapıyorum oda çok guzel oluyor mantık aynı... iyi çalışmalar

Back
Yukarı