Ayaz cevabın için teşekkür ederim, aslında her cevaptan sonra yorum yapacak değilim (inşallah başka cevaplar da gelir)
Ancak senin anlatımından anladığım, sen benim vermiş olduğum örnekteki gibi bir insandan tiksinmek yerine onun için insan olarak üzülürsün ama tiksinti, nefret gibi hisler uyanmaz.
Benim merak ettiğim bu tür hisler uyanan arkadaşlarım var mı?
Amacım yargılamak değil, açık sözlülükle dertleşmek.
Tiksinir ya da nefret eder mi?
Ederse neleri düşünerek bu hisler uyanır?
Özellikle mahalle ortamında duyarız, farklı tipte uzun saçlı gençlere laf atma olayları, hatta dövecek kadar ileri gitmeler.
Tabii bu olayın abartı boyutu, benim bahsettiğim düşünce egzersizinde işi bu boyuta getirmeye gerek yok, benim merakım, farklı insanlar bizi ne kadar rahatsız ediyor-ediyor mu?
Ediyorsa acaba neden ediyor diye üzerine düşünmek, düşündürmek.
Ancak senin anlatımından anladığım, sen benim vermiş olduğum örnekteki gibi bir insandan tiksinmek yerine onun için insan olarak üzülürsün ama tiksinti, nefret gibi hisler uyanmaz.
Benim merak ettiğim bu tür hisler uyanan arkadaşlarım var mı?
Amacım yargılamak değil, açık sözlülükle dertleşmek.
Tiksinir ya da nefret eder mi?
Ederse neleri düşünerek bu hisler uyanır?
Özellikle mahalle ortamında duyarız, farklı tipte uzun saçlı gençlere laf atma olayları, hatta dövecek kadar ileri gitmeler.
Tabii bu olayın abartı boyutu, benim bahsettiğim düşünce egzersizinde işi bu boyuta getirmeye gerek yok, benim merakım, farklı insanlar bizi ne kadar rahatsız ediyor-ediyor mu?
Ediyorsa acaba neden ediyor diye üzerine düşünmek, düşündürmek.