herkesin bildiği basit bir soru+ yemek önerisi istiyorum

yemek yapmakla aram pek iyidir. hiç mikrodalga kullanmadım. mmikrodalgada proteinli ne yapabilirim nasıl yapabilirim? mesela tavuk göğsü tamam tavada yapıyorumda mikrodalgada nasıl pişirilir bu? Çabuk olması açısından istiyorum hemde uğraştırmaması açısından.

birde arkadaşlar hep et hep et olmuyor tabi protein içeriği yüksek ev yemekleri olarak neleri tavsiye edebilirsiniz?
 
açık konuşacağım sana.bence hiç mikrodalga olayına girme. uzun sürede ve sağlıksız olacağı kanaatindeyim. nasıl antremanına özen gösteriyorsan yemeğine de aynı şekilde davran.
 
açık konuşacağım sana.bence hiç mikrodalga olayına girme. uzun sürede ve sağlıksız olacağı kanaatindeyim. nasıl antremanına özen gösteriyorsan yemeğine de aynı şekilde davran.
microdalga neden zararlı olsun ki? ben yemeği tavada yapıyorum ve içi tam pişmemiş gibi oluyor çok tutarsam dışı yanıyor bir türlü ayar veremiyorum birde vaktim çok fazla yok o yüzden mikrodalga istemiştim. zaten dondurulmuş yiyecek yemeyeceğim baştan pişireceğim eğer o konu hakkında diyorsan
 
Ben aşçılığa biraz merakliyim. Vaktim yok diyorsan ingilizcen iyi ise youtubeye jamie oliver 15 min meals yaz izle. 15 dk de adam 4 çeşit yemek yapiyor 1 tanesi garanti tavuk göğsü diğeri pilav salata ve sebze. Tadı da güzel ben yapiyorum ve sağlikli porsiyon başina 600 kalori geçmiyor.
 
Ben aşçılığa biraz merakliyim. Vaktim yok diyorsan ingilizcen iyi ise youtubeye jamie oliver 15 min meals yaz izle. 15 dk de adam 4 çeşit yemek yapiyor 1 tanesi garanti tavuk göğsü diğeri pilav salata ve sebze. Tadı da güzel ben yapiyorum ve sağlikli porsiyon başina 600 kalori geçmiyor.
genel olarak öğrenci olduğum için vaktim olmuyor ama işten anlayan biri olarak vereceğiniz her türlü tavsiyeyi boş bir zamanımda deneyebilirim :D
 
Bir tavuk tarifim var onu veriyim bir ara video çekip koyucaktim foruma ama üniversite sinavi filan vakit olmuyor :( kabaca şoyle anlatayim ;

1 adet tavuk göğsünün derisini kemiğini filan temizliyoruz. Ardindan 75x75 cm bir yaģli kağit parçası kesiyoruz 1 kere ölçerseniz birdaha göz karari yaparsin. Tavuğu kağıt havluyla iyice kuruluyoruz ama iyice. Yaģlı kagıdın ortasina koyuyoruz üstüne tuz karabiber toz kişniş kimyon kırmızı toz biber vs isteğe göre baharatliyorjz ama çok miktarda baharatliyoruz korkmayin tadi güzel oluyor. Baharatlari yukardan serpin. Özellikle toz kırmızı biber için elinizi bol tutun güvenin bana. Sonra tavuğun bir yüzü baharatlanmiş oluyor ardindan tavuğun yanina kağidın üstüne de ayni miktarda baharat atiyoruz tavuk göğsünü ters çevirmeden alt kısmını bu baharata buluyoruz. Ardından göğsü tam kagidin ortasina koyup saģdan soldan üstünü örtüyoruz kağitla. Elimize kalin merdaneyi alıp gögse sertçe vuruyoruz bu baharat içine iyice işl3mesini sağliyor asıl önemi eti inceltiyor pişme süresi yariya inip dısı piştiğinde içinin çiğ kalmasini önlüyor. İyice dövün tavuğu ( öldürmeyin). Tavayi önce yüksek ateste iyice ısıtıyoruz sonra orta ateşe alıp içine bjraz zeytinyagı koyuyoruz. Izgarada olabilir. Tavuk gögsunu tavaya koyuyoruz iyice tavada gezdirin zeytinyaģi heryeri kaplasin.

Afiyet olsun :) bir ara video çeker atarm

Edit: baharati gerçekten abartın. Tavuk dövme işleminin sonunda kirmizi olmali toz biberden. Genelde tuz karabiber kirmizi toz biber kimyon koyuyorum ben kekik pulbiber koymayin.[DOUBLEPOST=1389128493][/DOUBLEPOST]Tarif max 10 dkde pişer. Tavanizin yada izgaranizi iyice ısıttmalısıniz tavuk yapişmasin diye özellikle ızgara kullananlar.
 
Bir tavuk tarifim var onu veriyim bir ara video çekip koyucaktim foruma ama üniversite sinavi filan vakit olmuyor :( kabaca şoyle anlatayim ;

1 adet tavuk göğsünün derisini kemiğini filan temizliyoruz. Ardindan 75x75 cm bir yaģli kağit parçası kesiyoruz 1 kere ölçerseniz birdaha göz karari yaparsin. Tavuğu kağıt havluyla iyice kuruluyoruz ama iyice. Yaģlı kagıdın ortasina koyuyoruz üstüne tuz karabiber toz kişniş kimyon kırmızı toz biber vs isteğe göre baharatliyorjz ama çok miktarda baharatliyoruz korkmayin tadi güzel oluyor. Baharatlari yukardan serpin. Özellikle toz kırmızı biber için elinizi bol tutun güvenin bana. Sonra tavuğun bir yüzü baharatlanmiş oluyor ardindan tavuğun yanina kağidın üstüne de ayni miktarda baharat atiyoruz tavuk göğsünü ters çevirmeden alt kısmını bu baharata buluyoruz. Ardından göğsü tam kagidin ortasina koyup saģdan soldan üstünü örtüyoruz kağitla. Elimize kalin merdaneyi alıp gögse sertçe vuruyoruz bu baharat içine iyice işl3mesini sağliyor asıl önemi eti inceltiyor pişme süresi yariya inip dısı piştiğinde içinin çiğ kalmasini önlüyor. İyice dövün tavuğu ( öldürmeyin). Tavayi önce yüksek ateste iyice ısıtıyoruz sonra orta ateşe alıp içine bjraz zeytinyagı koyuyoruz. Izgarada olabilir. Tavuk gögsunu tavaya koyuyoruz iyice tavada gezdirin zeytinyaģi heryeri kaplasin.

Afiyet olsun :) bir ara video çeker atarm

Edit: baharati gerçekten abartın. Tavuk dövme işleminin sonunda kirmizi olmali toz biberden. Genelde tuz karabiber kirmizi toz biber kimyon koyuyorum ben kekik pulbiber koymayin.[DOUBLEPOST=1389128493][/DOUBLEPOST]Tarif max 10 dkde pişer. Tavanizin yada izgaranizi iyice ısıttmalısıniz tavuk yapişmasin diye özellikle ızgara kullananlar.
okurken iştahım açıldı yapıp yiyesim geldi sınavlar bitsin bir deneyim :)
 
Back
Yukarı