Bir tavuk tarifim var onu veriyim bir ara video çekip koyucaktim foruma ama üniversite sinavi filan vakit olmuyor

kabaca şoyle anlatayim ;
1 adet tavuk göğsünün derisini kemiğini filan temizliyoruz. Ardindan 75x75 cm bir yaģli kağit parçası kesiyoruz 1 kere ölçerseniz birdaha göz karari yaparsin. Tavuğu kağıt havluyla iyice kuruluyoruz ama iyice. Yaģlı kagıdın ortasina koyuyoruz üstüne tuz karabiber toz kişniş kimyon kırmızı toz biber vs isteğe göre baharatliyorjz ama çok miktarda baharatliyoruz korkmayin tadi güzel oluyor. Baharatlari yukardan serpin. Özellikle toz kırmızı biber için elinizi bol tutun güvenin bana. Sonra tavuğun bir yüzü baharatlanmiş oluyor ardindan tavuğun yanina kağidın üstüne de ayni miktarda baharat atiyoruz tavuk göğsünü ters çevirmeden alt kısmını bu baharata buluyoruz. Ardından göğsü tam kagidin ortasina koyup saģdan soldan üstünü örtüyoruz kağitla. Elimize kalin merdaneyi alıp gögse sertçe vuruyoruz bu baharat içine iyice işl3mesini sağliyor asıl önemi eti inceltiyor pişme süresi yariya inip dısı piştiğinde içinin çiğ kalmasini önlüyor. İyice dövün tavuğu ( öldürmeyin). Tavayi önce yüksek ateste iyice ısıtıyoruz sonra orta ateşe alıp içine bjraz zeytinyagı koyuyoruz. Izgarada olabilir. Tavuk gögsunu tavaya koyuyoruz iyice tavada gezdirin zeytinyaģi heryeri kaplasin.
Afiyet olsun

bir ara video çeker atarm
Edit: baharati gerçekten abartın. Tavuk dövme işleminin sonunda kirmizi olmali toz biberden. Genelde tuz karabiber kirmizi toz biber kimyon koyuyorum ben kekik pulbiber koymayin.[DOUBLEPOST=1389128493][/DOUBLEPOST]Tarif max 10 dkde pişer. Tavanizin yada izgaranizi iyice ısıttmalısıniz tavuk yapişmasin diye özellikle ızgara kullananlar.