Herşeyi yapıyorum fakat barfiks olmuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mmt756

Üye
Arkadaslar 14 yasındayım fakat bench press de 40 kg nin altına yatabiliorm (yaklaşık 13 tekrar) yaşıma göre iyi bence.Yani boş değilim belirli bir kas kütlem ve gücüm var.Herşeyi yapıyorum fakat barfiks olmuyor.Göbeğimde yok karın kasım da var baklava.Herşeyi yapıyorum fakat barfiks bi türlü olmuyor.Bunun nedeni nedir.Yada bi taktiği varda ben mi bilmiyorum.

Barfiks yapabilmek için baklava karın kası olması diye bir kural yok..Yağsızlık elbette yardımcı olur ama barfiks için öncelikle güçlü kollar gerekir..Çok tekrar için de sıkı kondisyon..Güçlü kollar özellikle bicepsler için curl hareketleri yapabilirsin ama barfiks çekebilmene ne kadar yardımcı olur bilemiyorum..Barfiks makinası varsa çalışman yararlı olacaktır..İzole hareketler yerine compound hareketlere yönelmelisin..Prisoner squat(eller kafada çömelip kalkma) ve şınavı antrenmanlarından eksik etme..Genel olarak gücünü de arttırmış olursun..Başarılar

barfix çekerken kendine bir partner bulursan ve o seni alttan biraz desteklerse ilk başlarda bunun sana çok faydası olacaktır bu şekilde başlayan çok arkadaşım var ve ilk başladıklarında partner yarımıyla 2_3 tane ancak çekiyorlardı şimdi tek başlarına 15 tane fln çekiorlar

Mutlaka zorlamalısın.Ben yaklaşık 1,5 ay önce barfiks çekmeye başladım ilk denememde kendimi ancak yarım çekebildim.Ama ev içinde gezinirken aklıma her geldiğinde sürekli asıldım ve kendimi çektim.Arada bir annemden ayaklarımı tutup biraz destek vermesini istedim ve öylede çekmeye çalıştım.Şuan çok rahat 6 tane nizami olarak çekebiliyorum.Bu tür hareketler yani beden ağırlığıyla yapılanlar vücudun o harekete alışması ile alakalı.:)

• Like
Reactions: DuE
Kaç Kg oldugunu yazmamışsın ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı