berkay7743
Özel Üye
dayanır hocam ya 400 kg 10 tekrar girdiğimde bile sorun yaşamadımdiz kapaklarına gerçekten çok acıdım, fazla yıpratma bence o diz fazla dayanmaz sana. kolay gelsin![]()

dayanır hocam ya 400 kg 10 tekrar girdiğimde bile sorun yaşamadımdiz kapaklarına gerçekten çok acıdım, fazla yıpratma bence o diz fazla dayanmaz sana. kolay gelsin![]()
Gittiği yere kadar gidmediği yerde dursun no problemdiz kapaklarına gerçekten çok acıdım, fazla yıpratma bence o diz fazla dayanmaz sana. kolay gelsin![]()
Sonunda güzel bir yorum geldi. Çok saol abi dediklerini dikkate alacağımPasa dikkatli ol. Isinmadan agir deneme. Eklemlerini isit. Dusuk agirlikla basla 2-3 tekrar yap. 20-20 veya 40-40 arttir. Rekor denemeden once kan dolasimi.hizlanmis olsun. Izole hareketler, bilesik.hareketlere gore daha tehlikeli.
10kg da olsa gelisim gelisimdir .videolarini bekliyoruz [emoji41] [emoji41] [emoji41]
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
olay kiloda değil, kaldıki 200 kg orta seviye bir sporcu için çok da değil. eklemleri kitlemede. yoksa coleman 800 kg 1 ton basıyor. ama bu arkadaş gibi diz kapaklarını tepe noktada kitlese ve o yük eklemlere binerse neler olacağını düşünün bence.dayanır hocam ya 400 kg 10 tekrar girdiğimde bile sorun yaşamadım![]()
Canım benim ya ne kadar düşünüyorsun beni. Tamam gülüm dizlerimi kitlemem başka zaten önceden çekilmiş bir video lardı onlar gülüm hareketleri anladım canımın içi hatamı anladım şimdi öyle yapmıyorum gelecek cumartesi günü video atacağım gör ve uzatma yeter bıkkınlık geldiolay kiloda değil, kaldıki 200 kg orta seviye bir sporcu için çok da değil. eklemleri kitlemede. yoksa coleman 800 kg 1 ton basıyor. ama bu arkadaş gibi diz kapaklarını tepe noktada kitlese ve o yük eklemlere binerse neler olacağını düşünün bence. kolay gelsin.
sadece tavsiyede bulundum uslubunu bozmaya gerek yok. neden gocunduğunu anlamadım ama. istediğini yap kolay gelsin.Canım benim ya ne kadar düşünüyorsun beni. Tamam gülüm dizlerimi kitlemem başka zaten önceden çekilmiş bir video lardı onlar gülüm hareketleri anladım canımın içi hatamı anladım şimdi öyle yapmıyorum gelecek cumartesi günü video atacağım gör ve uzatma yeter bıkkınlık geldi
"şuan 2 tane video var blki bazılarınız izlemiştir. ikisindede ayaklarımı yukarı doğru kaldırırken kitlenmiştir onu farkettim ki sakatlanma riskim vardır bunu fark ettim." Başlığı açarken bu yazıyı yazdım kardeşim farkındamısın ? Tutturmuşsun gidiyorsun zaten anlamışım hatamı konuyu gereksiz bir yere sabtırıyorsun. saol sanada kolay gelsinsadece tavsiyede bulundum uslubunu bozmaya gerek yok. neden gocunduğunu anlamadım ama. istediğini yap kolay gelsin.
olay kiloda değil, kaldıki 200 kg orta seviye bir sporcu için çok da değil. eklemleri kitlemede. yoksa coleman 800 kg 1 ton basıyor. ama bu arkadaş gibi diz kapaklarını tepe noktada kitlese ve o yük eklemlere binerse neler olacağını düşünün bence.
nacizane tavsiyen press hareketlerinin hepsinde. özellikle bacak gibi büyük kas gruplarında stresi eklemlere değil kaslara uygulayın. zira eklemler kaslar kadar dayanmaz. kolay gelsin.
Zaten öyle yapıyorum abi400 kg 10 tekrar girdiğimde bende tepe noktada kilitleme yaptım
başından beride öyle yapıyorum
eğer tekrar sayısı 8-10 tekrarsa sıkıntı olmaz ama bir yerde haklısınız tek tekrar ve 5 tekrar altı leg press yapıldığında
tepe noktada kilitlerseniz büyük ihtimalle sakatlık olur
paşa99 6-12 tekrar aralığını kullan en azından 6 tekrar altı diz kapaklarını sakatlayabilir
Son noktayı koymuşsun reisEklem kilitleme olayiyla ilgili bir guc antrenorunden bildigim.kadariyla olayi soyle. Mark rippetoe olabilir tam hatirlamiyorum.
Asil maksat kaslardaki gerilimin bosalmamasi. Pump teknigiyle calisilan hipertrofi antremanina aykiri bir durum yani.
Aslinda eklemlerin kilitlendigi pozisyon, vucudun max agirlik tasiyabilecegi pozisyondur.
Galiba asil sikinti novice dedigimiz acemi/caylak kisilerin yuksek agirliklarla calismaya hazir olmamasi, pozitiften eklemlerin kilitlenmesine gececegi o bir saniyelik anda agirligi kontrol edemeyerek kontrolsuz bir sekilde eklem kilitleyerek asiri zorlanma yaratmasi.
Teknigine uygun yapildigi taktirdr eklem kilitlemesi guvenli diye biliyorum ben. Ayrica guclenmek icin de gerekli bir durum.
Yorumun için saolBacak egzersizleri icin en iyi isinma bisiklettir, kosu degil. Kosu da bacaklarda ve dizlerde tam harekrt gerceklesmiyor (yani full range of motion). O yuzden bisikletle isin. Orta tempo 10dk yeterli. Ayrica bisiklet quadsslari daha iyi uyarir.
Amac kan akisinin hizlanmasi ve bacaklara yonlendirilmesi. Ve diz eklemlerinin isitilmasi yani lubrication.
O yuzden cok kosmana gerek yok.
Ondan sonra 50 kiloyla falan 20 tekrar yapacaksin. 100kg 10 tekrsr. 150 5 tekrar. 200 3 tekrar 230 1. 250 tek. Aralarda hafif dinlenerek. Amac sinir sistemini uyarmak.
Bu arada teknik pek stabil degil.
Kür için dha çok erken yaparmıyım yapmazmım bilmiyorum dha yaşım 1715.ayımda 260 kg 1 tekrar basıyordum bence 300 kg 1 tekrarı 2.yılında basarsın giderek zorlaşacaktır 4 dolu sene sonunda 400 kg 10 tekrar çıkardım 530 kg yapıyor sende bu rakama gelince 600 kg ye kadar doğal zorla sonra sağlam kürlerle 1 tona ulaşırsın
Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten dönüp dolaşıp aynı yorumlar geliyor teşekkür ederim yineden saolForm çok saçma ağırlık gereksiz ben tek ayak dizimi gögüsüme çekene kadar indirip tam form ile 220 240 kg ile yaptığımı biliyorum ama antremanda kullandığım ağırlık 200 kg ne gerek var sana 200 kg ya ?
Dur sana farklı bir yorum yapayım eğer yapacağın hipertrofi miyofibril hipertrofi olmaz ise 1 ton basamazsın kas liflerin tip 1 ağırlıklı değil ise 1 ton basamazsın her kür yapan insan 1 ton basamaz her kür her insanda aynı tepkiyi vermez herkeste kür işe yaramaz steroidler kullanınca sihirli değnek değildir herkeste çalışmaz bu tip formla çalışarak max çıkarılmaz eğer bb yapıyor isen tüm olay sade bacak kitleme değil kitlemesen bile form yanlış ayak açısı yanlış gerilim boşalıyor öyle bir form ile hipertrofi olmaz.Ne diyeceğimi bilemedim gerçekten dönüp dolaşıp aynı yorumlar geliyor teşekkür ederim yineden saol