Hayvansal Proteinler Kas Kaybı YapıyorMUŞ.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gqn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir bilgide benden amerikada harvard üniversitesinde yapılan bir araştırmada fazla kırmızı et spermin kalitesini ve boyutunu düşünüyormuş.
İranda yapılan bir araştırmada ise kırmızı ve İŞLENMİŞ etin fazla yenildiği zaman (miktar belirtilmemiş) obezite oranını %37 arttırıyormuş.

Brokoli tadı kötüde olsa faydası çok olan bir yeşillik , bi çok profesyonel sporcunun beslenme listesinde mutlaka var diye biliyorum.Bir bildikleri vardır illaki :) Brokoliyle dost olma zamanı.
Brokoliyi bende sevmezdim taki esim salatasini yapana kadar..oncelikle kesinlikle suda haslamayin igrenc oluyor..tencereye suyu koyun kaynasin brokolileri metal bir ilistire koyup tencerenin ustune..buharda pisicek!!suya degmicek..sonra bunlari yogurt mayonezle karistirin bir deneyin. Muthis bir lezzet

Kirmizi etin kandaki asit miktarini arttirdigini,kalp rahatsizliklarina ve bobrek yetmezligine neden olduguni bir diyetisyenden bende duymustum. Hatta kanin damarda pihtilasmasina neden oluyormus. Ama bunu onleyecek seylerde vardir mutlaka. Koskoca forumda bu sporla ugrasan diyetisyen veya doktor yokmu :/

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Kendisi hekim , mikrobiyolog.Çok büyük bir iddaa.. Demesi şu : Kırmızı ettek protein vücutta asitlenme yapar , buda kas kaybına yol açar.100 Gram kırmızı et yiyiorsan , yanında en az 300 gram yeşillik yiyeceksinki , etin asitlenmesini sağlasın. Kitapta bir çok ilginç bilgiler daha var.Büyük bir iddaa atmış ortaya.Umarım yanılıyordur.
Et ve et türevi besinlerin asiditeyi arttırdığı doğrudur. Hatta hayvansal protein içeren besinlerin çoğu asiditeyi arttırır. Fakat 100gr et yerseniz illa 300gr yeşillik tüketiceksiniz diye bi durum yoktur. Çünkü sadece yeşillikler değil, tüm alkali besinler vücut asiditesini düşürür. Nedir bu alkali besinler: PH değeri yüksek Su, Limon, Greyfurt, Kiraz, Erik, Sarmısak, Soğan, Domates, Patates, Bulgur, Zeytinyağı....
Yani Türk mutfağında bol miktarda kullanılan, her evde bulunan ve herkes tarafından tüketilen besinler. Et türevi besinlerin yanında alkali besinler tüketirsek, vücudun asidite oranının yükselmesini önleriz.

Bi ara burda biyerde okumuştum hayvanlar kesilirken korktuğu için bi madde salgılıyormuş o yüzden onların etii yerken bizim vücutta o maddeyi mi çıkarıyormuş felan böle şeyler yazıyordu onun gibi bişey heralde :)

Komple bırakalım bu sporu da rahatlasın bilim insanlarımız! Her gün yeni bir saçmalık atıyorlar ortaya. Gidin obezlerle uğraşın onları zayıflatın. Şuan sağlık konusundaki en büyük tehlike obezlik bence.

Back
Yukarı