Brokoliyi bende sevmezdim taki esim salatasini yapana kadar..oncelikle kesinlikle suda haslamayin igrenc oluyor..tencereye suyu koyun kaynasin brokolileri metal bir ilistire koyup tencerenin ustune..buharda pisicek!!suya degmicek..sonra bunlari yogurt mayonezle karistirin bir deneyin. Muthis bir lezzetBrokoli tadı kötüde olsa faydası çok olan bir yeşillik , bi çok profesyonel sporcunun beslenme listesinde mutlaka var diye biliyorum.Bir bildikleri vardır illakiBrokoliyle dost olma zamanı.
Et ve et türevi besinlerin asiditeyi arttırdığı doğrudur. Hatta hayvansal protein içeren besinlerin çoğu asiditeyi arttırır. Fakat 100gr et yerseniz illa 300gr yeşillik tüketiceksiniz diye bi durum yoktur. Çünkü sadece yeşillikler değil, tüm alkali besinler vücut asiditesini düşürür. Nedir bu alkali besinler: PH değeri yüksek Su, Limon, Greyfurt, Kiraz, Erik, Sarmısak, Soğan, Domates, Patates, Bulgur, Zeytinyağı....Kendisi hekim , mikrobiyolog.Çok büyük bir iddaa.. Demesi şu : Kırmızı ettek protein vücutta asitlenme yapar , buda kas kaybına yol açar.100 Gram kırmızı et yiyiorsan , yanında en az 300 gram yeşillik yiyeceksinki , etin asitlenmesini sağlasın. Kitapta bir çok ilginç bilgiler daha var.Büyük bir iddaa atmış ortaya.Umarım yanılıyordur.
Siz bu mesaji yazmadan aklima alkaliy marlali bir soda vardi o geldi aklima..incelenek lazimSoda da kandaki asiditeyi dusuruyormus.
GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi