Hayvansal Ağırlıklı ve Bitkisel Ağırlıklı Beslenme Üzerine Görüşler

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve heldic tarafından 3 Kasım 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.027
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    123
    elmalar ,armutlar iyice karışmış ?!...)))

    bazı noktalar:

    ** bizim babalarımız ,dedelerimiz " eskimo ,ya da pigme "değil...kendileri , "tahıl ,sebze vb" ağırlıklı bir beslenme kültürüne girmeyi tercih etmişlre ve devam...( konu tabi ki endüstriyel şeker,gıda endüstrisi değil...konuya ,sadece "bitkisel -hayvansal "yönünden bakılması ...yoksa , "günde 2 sanayi tipi 2 çikolata , cips vb" söz konusu değil...bu olayı saptırır...tabi ki , bir eskimoyu , alıp "çikolata, sebze "ile beslerseniz sağlığı bozulur ...bu biraz bir tavşanı alıp ,kıyma ile beslemeye , veya bir aslanı alıp "ekmekle "beslemeye benzer...veya , obez amerikalılar ile mukayese...( amerikalılar belki de dünya da "beslenme ,sağlık "konularında en son baz alınacak kişiler...( ayrıca, günde yaşamak için 18 saat çaba gösteren "ekimo, pigme " vb ile kıçını masadan ayırmayan batılıların günlük 2 saatlik eforlarını mukayese etmek ne derece doğru?...çalıştır bakalım "batılıyı " günde 14-15 saat eskimo ,pigme gibi ,bakalım kolestrolü kaça düşecek?!...))

    **ayrıca, bu natürel ortamda hayvansal beslenen " pigme, eskimo vb" nin hayat ortalaması (hastalıklar vb" hariç acaba merak edip inceleyen var oldu mu?!...pigmeler zaten, çok hızlı gelişim gösterdiklerinden 25 -28 yaşlarda mefta , eskimolar 50 yi geçmez...diğerleri de keza öyle...bu ulusların hiçbiri, beslenme alanında yeterli katkıyı sağlayamayan insan toplulukları...zaten, sağlayabilseler di " gelişmeleri" son derece farklı olur

    **uzun yaşayan topluluklar "okinawa vb" gibi yaşamlarını " sebze, tahıl ve balık " yönünde geliştiren topluluklar...ayrıca, kafkas ulusları da ...ancak, bunlarda radikal farklılıklar mevcut, boy boy farklılıklar radikal boyutta...


    **endüstriyel tipte gıda tüketmek ayrı bir konu...konumuz , " bitkisel -hayvansal" ...bu bağlamda özen gösterilmesi gerekir...)

    (not: insanlar 5 milyon yıldır et yemiyor ...atamız sayılan lucy (3-3.5 milyon yıl öncesi) otçul ve meyvacıydı...et olayı ,leş yemeye başlamak çoook sonraları...)
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2011
    Danny Boy bunu beğendi.
  2. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    bizim atalarımız dedikleriniz son 1000 sene öncesi osmanlı kültürüne bakarsanız et agırlıklıdır özellikle kuzu eti ve göktürk dönemine gidersek atları bile yedigimizi görürsünüz orta asyada hala yenmektedir ve kımız yogurt ve kefir gibi yiyecekler bizlerin eseridir. Buda gösteriyor ki hayvansal olarak beslenmekteyiz pastırma da bizlerin eseri olsa gerek tabi son yüz yıl daki tarım devrimi ve tahılların ucuz olması sonucu insanoglu tahıllara yöneldi ve hastalıklar bas gösterdi insanın kendine yaptıgı en büyük kötülük tahıl devrimidir neden mi ?

    Hububatlar icin de 2 kere okuyun asagı kısmı



    Okinawa mutfagı bizim dedigimiz gibi

    et yag meyve ve sebze agırlıklı et olarak balık eti denizden cıkan tum böcekimsi canlıları yiyolar kalamar sübye ahtopot gibi yumusacakcalar cok faydalı olan kolestrol deposu

    http://kelebek.hurriyet.com.tr/magazin/4419733.asp

    okinawalıların mutfagını merak eden yukarda okuyabilir

    eskimo pigme gibi topluluklardan pigmelerin yasam beklentileri cok düsük fakat bu sadece bir dolambac ve kandırma insanları neden derseniz

    Siz dahil herkes pigmelerin avcı toplayıcı oldugunu ve vahsi kedi dahil tüm hayvanları avlayıp yediklerini iyi biliyor ve avlanırken av olmakta var yada ucurumdan düsmek v.s tas devri zamanında insanların oldugu gibi

    kolestrol ve calısma konusuna girersek

    bilmeniz gerekir ki dısardan yenen yiyecekler kolestrolu yuzde 10 kadar etkiler yani yuzde 10 yukseltir ve damarları kolestrol yuzde 3 4 oranında maximum tıkarken hucre artıkları kalsiyum v.s yuzde 96 97 tıkar ki bunların basını en cok yuzde 50 ile kalsiyum yuzde 40 ile hucre artıkları ceker

    nedir bu kalsiyum ve hucre artıklarının damarlarda birikmesini saglayan seyler karbonhidratlar aycicek mısırözü gibi sıvı yag ve margarinler gelirsiniz yuzde 3 4 e kafayı takarken geri kalanı ile ugrasırsınız cünkü insanları hasta edip ilac satmak isinize gelir iste Turkiye nin saglık ve beslenme sistemi

    Kolestrol konusunda karacigerinde insanların sorun olabilir o zaman dısardan alınan kolestrolu düsürmeye degil karacigeri tedavi etmeye calısmalıyız

    nedir karacigeri yoran meyve ve diger karbonhidratlar ve alkol enginar gibi yesil yapraklı besinler verilerek karacigerler dinlendirilebilir

    karbonhidrat yedikce insulin salgılanıp vucud yag depolamaya yönelecek ve ic organlar dahil insanlar yaglanacaklardır.



    insan oglu tas devrinden beri et yemektedir köyler su kaynaklarının yanına yapılmıstır devamlı balık yumurta et v.s avlanmak icin eger insan oglu karbonhidrat agırlıklı beslenseydi su anda insan diye birsey olmazdı son yuz yılda insan beyni ufalmaya baslamıs ve karbonhidratlar yüzünden günden güne ufalıp koyun sürüsü gibi bir toplum oldu ve olmaya devam edecektir
     
  3. kaanmert
    Offline

    kaanmert Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2010
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Özür diliyorum bir konuda politikaya girmeyi sevmem fakat;

    Eskimoların yaşamları ortalama 27,5 yıldır. Çünkü genellikle et ve yağlı besinler tüketirler. Aynı şeyi Kırgızlar için de söylemek mümkündür. Nadiren 40 yaşını geçerler. Bunun yanında etle beslenmeyen Otomi kabileleri (Mexico yerlileri), Amerika yerlileri, Pakistan’daki Hunzalar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bunların uzun yaşadıkları ve sağlıklı oldukları belgelenmiştir. Dünya sağlık istatistikleri, en çok et tüketen toplumların en yüksek kalp-damar hastalıkları ve kanser hastalıkları oranına sahip olduklarını gösterirken, bunun yanında vejetaryenlerde ise hastalık oranının çok düşük olduğunu açıklamıştır.



    Bu kısma dikkat: Hiç kimseye neden hayvansal neden bitkisel besleniyorsun denilmesinden öte kaliteli ve dengeli bitkisel beslenme hayvansal ağırlıklı beslenmeden her ne koşulda olursa olsun daha sağlıklıdır..

    Sabah akşam hayvansal nasıl beslenelir mideniz çok mu rahat olacak?
    bulgur,brokoli,karnıbahar,kuru,baklagiller :))
     
    ercan gürgöze bunu beğendi.
  4. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    zararlarına bir daha gem vuralım

    Nüfus artış oranı: %0,6 ,Ortalama hayat süresi: Toplam nüfus: 67.7 yıl,erkeklerde: 63.8 yıl
    kadınlarda: 71.8 yıl (2010 verileri) Ulus: Kırgız


    Ne yazıkki eskimolar hakkında bilgileriniz tamamıyla yanlıs okudugunuz kaynaklar külliyen yalan yada böyle olmasına inanıyorsunuz :)

    ESKİMOLARDA KÜLTÜR VE SAĞLIK: BATI DÜNYASI İLE ETKİLEŞİMİN SAĞLIĞA
    YANSIMALARI

    Özge Karadağ Çaman
    MD, Hacettepe University Medical Faculty, Dept. of Public Health, okaradag@hacettepe.edu.tr
     
    Son düzenleme: 25 Kasım 2011
    kaanmert bunu beğendi.
  5. kaanmert
    Offline

    kaanmert Üye

    Katılım:
    6 Kasım 2010
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    84
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    verdiğin bilgilerden ötürü teşekkür ediyorum..

    yaşanan ortamın çevre şartları başka şeylerle de alakası olabilir fakat ben daha derine girmek istemiyorum :))
     
  6. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    derine degilde yazdiklariniz yanlis ve kaynak belirtmelisiniz otobur beslenen toplumlar kim nasil daha cok yasiyolar v.s

    Beyaz adam yiyecekleri ile tanismayan eskimolarda hastaliklar yokken tanisanlarda kalp damar tansiyon seker obozite gozukuyorsa karbonhidratlar metobolizmayi yavaslatiyolarsa bu bozuk beslenme sistemine nasil saglikli diyebilecegiz ki
     
  7. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir





    Kaynaklar:
    1. Long-term effects of a ketogenic diet in obese patients HM Dashti,et al Clinical Cardiology Autumn 2004, Volume 9 Issue 3: 200-205
    2. A Low-Carbohydrate, Ketogenic Diet versus a Low-Fat Diet To Treat Obesity and Hyperlipidemia A Randomized, Controlled Trial. William S. Yancy, Jr., MD, et al AI.Medicine 18 May 2004 | Volume 140 Issue 10 | Pages 769-777
    3. Low carbohydrate high protein diets. Is there a place for them in clinical cardiology? C. Tissa Kappagoda J Am Coll Cardiol, 2004; 43:725-730
    4. Long Term Effects of Ketogenic Diet in Obese Subjects with High Cholesterol Level HM. Dashti et al Molecular and Cellular Biochemistry Volume 286, Numbers 1-2 / June, 2006
    5. Beneficial effects of ketogenic diet in obese diabetic subjects.Dashti HM Mol Cell Biochem. 2007 Aug;302(1-2): 249-56.
    6. Pedıatrıcs Vol. 119 No. 3 March 2007, pp. 535-543
     
    Rpac bunu beğendi.
  8. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    öncelike merhaba yazıların çoğuna bakamadığım için değindiğim noktalar daha önce gündeme getirildiyse özür diliyorum.
    ''Dosis facit venenum'' zehiri zehir yapan dozajıdır
    Bir şey yaparken hep avantj ve dezavantajını tartarız avantajını fazla bulursak yaparız değil mi ?
    Mühim olan yediklerinizin zararını vücudunuzun ne kadar tolere edebildiğidir. (hayatta herşeyde bu sistem geçerlidir )
    20 sene evvel yağlara canavar diyenler bugün yanılmışız karbonhidratlar canavarmış diye karşımıza çıkıyor.
    Ben hayvansal beslenme ağırlıklı diyeti uyguladım ama çok ta iyi sonuç alamadım (0 kan grubuna dahil olmama rağmen) .Ben karbonhidrat tüketmeyi seviyorum ( tabi rafine un ve şeker tüketiminden bahsetmiyorum tam değerli karbonhidrat tüketiminden bahsediyorum). Protein ve yağ ağarıklı beslenmek bende çok ciddi halsizlik yapıyor hayvansal ağarlıklı diyetini bıraktığımda tüy gibi hafiflemiş hissettim kendimi.Kaldıki böyle diyetleri uygulamaya çalışmanın insanda yarattığı stress
    in zararı karbonhidratlardan çok daha fazla oluyor (şahsen benim için öyle )
    İşin birde diğer tarafı herkese Hayvansal beslenmeyi ahmet aydın gibi bilim adamlarımızda önermiyor zaten bu konu sizin genetik yatkınlığınızla ilgilidir. Eğer siz karbonhidrat toleransı yüksek bir bireye et ve yağ ağarlıklı bir diyet verirseniz esas bu pek çok sağlık sorununa yol açabilir.

    Ki açıkçası şu ana kadar yazdığım bizim forumda çevirdiğimiz işin ideal kısmıyla ilgili olması gereken düşüncelerimiz haydi birde gerçek dünyaya dönelim

    - Bitkisel hayvansal fark etmez ne kadar sağlıklı ortamlarda yetiştirilmiş besin maddesine ulaşabiliyoruz ? (hele büyük şehirlerde doğal ortamda yetiştirilmiş hayvan etine ne kadar ulaşma şansınız var ulaşabiliyorsanız ne mutlu size ya da organik yetiştirilmiş sebze ve meyvelere ulaşabiliyoruz ) Esas sıkıntımızlarımızdan birisi bu

    -Diğeri ise rafinerizasyon aşırı derecede fazla rafine un ve şeker tüketilmesi

    -Tabiki fast food beslenme ( evinde adam akıllı yemek pişirip yiyen hele hele yeni nesilden kaç kişi var ? )

    Uzatıyorum biliyorum ama birde hastalanmada eti yada sebze meyve tahılı diğerine göre biraz daha fazla tüketmenin sağlık üzerindeki gerçek etkisi üzerine düşünelim.

    http://www.******. com/2011/08/en-iyi-fitness-programi-en-ideal-fitness-formulu.html
    Frank Forencich'in bu makalesini bir göz atarsanız insan sağlığı üzerinde ne kadar çok değişken olduğunu görürsünüz ki bunların büyük çoğunluğu bizim elimizde olmayan faktörler
    Bütün bu faktörler arasında sizce eti ya da sebzeyi ya da tahılı diğerlerine oranla biraz fazla yemek ne kadar büyük bir fark yaratacaktır (tabiki elimizden geldiğince düzgün beslenmeliyiz bu demek değildir koyver gitsin )
     
  9. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    karbonhidrat agirlikli beslenme insulini yukseltiyor yaglar hic yukseltmiyor proteinler biraz yukseltiyor

    Kan sekerindeki bu oynamalar insanlari hasta ediyor

    Yazinin özü aslinda bu

    insulin yukseldikce hastaliklar artiyor dogalligi etdeki amino asit zincirini b12 ve digerlerini goz önüne almasak bile sadece insulin olayi ile bakarsak da etler ve yag karbonhidratlara gore insulini tetiklemezler
     
  10. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    tamamda zaten şunu diyorum insülinin aşırı salgılanması sıkıntı, insülinin salgılanması değil . Yeri geldiğinde kolestrol insan vücudunun ürettiği birşeydir nasıl zararlı birşeymiş diye denip çıkılıyor ama insüline gelinde iş insülin canavar oluyor , insülinde insan vücudunun bir hormonu ihtiyaç duyuyorki salgınayor. Sıkıntı karbonhidrat tüketimi değil rafine karbonhidratların aşırı tüketimi sonucunda insülin duyarlılığının azalmasıdır. İnsanlar çok hızlı birşeye karşı cepe alabiliyorlar bir zamanlar yağlara canavar dendi uzak durun dendi şimdi aynısı yağlara deniyor . İnsan sağlığı üzerinde okadar çok etken varken sadece bir etkenin üzerine bu kadar odaklanınca büyük resim kaçıyor. Olaylar olduğundan daha fazla büyütülüyor.
     
  11. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    insan vucudu et yag sebze meyve yemeye dayalı olarak yaratılmıs tarım devrimi 2 milyarlık insan tarihinde cok yeni

    bu yüzden bugday yulaf makarna princ gibi tarıma dayanan yiyecekler zarar veriyor ama ucuz ve morfin etkisi var

    toplumlar o yuzden daha kolay uyutulabiliyor kuzu gibi bir toplum icin tabiki insanlar tahıl ile beslenmeli ilerde hasta olunsada sorun yok ilac satarız mantıgı isliyor.

    sebze yag ve et iceren bir ogun gecirsek kan sekerimiz ekmek ve yagsız yenilen ete göre daha yavas yukselcegi icin insan daha cok tok kalır daha az insulin salgılanır ve kan sekeri dalgalanması olmaz.
     
  12. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    ya arkadaşım demek istediğini anlıyorum ama bende durumu abarttığını söylüyorum insan sağlığı üzerinde bir dünya etmen var bir insan düşün sebze meyve etle besleniyor tam taş devri diyeti gibi diyetlere göre ama adam sabaha karşı 3 te yatıyor, bütün gün masabaşında çalışıyor haraket etmiyor doğru düzgün, adamın 1. derece yakınlarında diabet vs gibi hastalıklar var bu adamın çok stressli bir hayatı var. Sosyal ilişkileri kötü insanlarla çok fazla iletişim kurmuyor yaşadığı şehirin havası fabrika dumanlarıyla zehirlenmiş. Annesi hamileliği sırasında içki sigara kullanmış çok stressli bir hamilelik dönemi yaşamış.yeterince anne sütü emmemiş.
    Şimdi bu adamın taş devri diyetini harfiyen uygulayarak sağlıklı kalabileceğini idda edebilirmisiniz ?

    Bu kadar etmen arasından yanlızca tahıl tüketimini gözünüze kestirip (bakın rafine karbonhidrat demiyorum ) işte dünyadaki hastalıkların sıkıntılarımızın en büyük sebebi günde tükettiğimiz 5-6 dilim ekmek ya da kepekli makarnadır. Diyorsanız birşey demiyorum
     
  13. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    dediginiz gibi kötü yasam sartlarina maruz kalmis olan kisiler tas devri diyeti ile sagliklarina kavusabilirler

    Cunku antioksidan ve omega 3 den zengin tabi bu benim görüsum
     
  14. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    sağığına faydası olabilir mi ? olabilir belki olmaz demiyorum. Ancak bu kişinin daha erken yatmasını sağlamak günlük hayatına egzersiz ilave etmek sosyalleşmesini sağlamak taş devri diyetinden çok daha fazla fayda sağlar diyorum ben. Dediğim gibi bu kadar etkeni görmezden gelerek herşeyi karbonhidrat tüketimine bağlamak ve bu bağlamda çözüm yoluna gitmek hiçte sağlıklı bir bakış açısı olmaz
     
  15. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    soyle dusunun

    karbonhidratlar enerji saglar yaglarda enerji saglar

    Karbonhidratlar mazot ise yaglar ucak benzinidir

    Zaten vucudumuza yagi enerji kaynagi olarak kabul ettirdikten sonra enerji degisimimiz tamamlaninca insani baglasan durmaz :)

    Dediginiz gibi spor v.s hepsi cok önemli seylerdir fakat vucudu alisik oldugu sekilde beslemezsek bunlarin hepsi bosa gider

    Insan vucudu et yag meyve ve sebze yemeye alisik 2 milyar yildir insan var ve tarim devrimi cok yeni tahillarla tanismasi cok yeni savunulacak bir tarafi yok zaten tahillarin sadece ucuz bir enerji kaynagi insanda morfin etkisi yapip uyusturabiliyor ve rahatlatiyor ilerki vadede hastalik yapici uyusturucu misali
     
  16. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    bakın 1-2 kitapta okuduğunuz şeyleri cümlesi cümlesine kopyalıyorsunuz sadece, bana söylediklerinizin mantığını söylemiyorsunuz.
    Kaldıki karbonhidratların insan vücudundaki etkisini bütün bu etkenlerin üstünde tutuyorsunuz bunu görüşlerini savunduğunuz hekimler dahi kabul edemez.
    Karbonhidratlar niye mazottur yağlar niye uçak yakıtı
    Enerji kaynaklarının büyük oranda boşaldığı dayanıklılık sporcuları niye karbonhidrat ağırlıklı besleniyor ozaman ? Çıkarsınlar bir dünya şampiyonu-dünya rekortmeni bu branşlardan karbonhidrattan fakir diyetle görelim karbonhidratlar adi bir enerji kaynağımı gerçekten ?

    Karbonhidratlar hasta ediyor deniyor ancak bu araştırmaların sonuçları ne kadar sağlıklı ?
    -Ne kadar karbonhidrat tüketimi

    -Kimin karbonhidrat tüketimi ? Sedanter bireylerin mi hayatlarında egzersiz olan insanların mı verim sporcularının mı ? Akşam erken yatan kişilerin mi yoksa gecenin 2-3 üne kadar bilgisayar başında oturupta 4 saat uykuyla tüm günü geçiren adamların mı ? Ailesinde şeker kalp hastası vs olanlar mı olmayanlar mı ? Büyük şehirlerde yaşayanlar mı yoksa henüz fabrika dumanlarıyla havası zehirlenmemiş olan ufak yerlerde yaşıyanlar mı ? vs... bu listeyi dahada uzatabiliriz bu faktörleri göz ardı ederek yaptığınız hiçbir araştırmada sağlıkla ilgili çok kesin sonuçlara ulaşmasını pekte olası görmüyorum ben çünkü bunların hepsi sağlıkla ilgili çok güçlü oyuncular.
     
    R10, Cidade de Deus ve ercan gürgöze bunu beğendi.
  17. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir

    bunları daha evvelde konusmustuk cevap verelim ve bu konuda kapansın herkes diledigi gibi beslenir.

    Büyüksehirde yasayan kisi karbonhidrat agırlıklı yada ketojenik diyet agırlıklı beslendigi zaman büyüksehirdenmi tasınmıs olacak? Yada havagazı ile zehirlenen birey her sekilde havagazı ile zehirlenecek bunun beslenme ile ne alakası var ?

    Bu yazdıklarınızın insan saglıgına cok zararlı oldugu konusunda hem fikiriz aksini iddaa eden yokki.

    Büyüksehirde yasayıp karbonhidrat agırlıklı beslenen birey ile
    büyüksehirde yasayıp ketojenik agırlıklı beslenen bireyleri karsılastırdıgımız zaman benim düsünceme göre ki bu düsüncem okudugum kaynaklara göre sekillenmistir sizler farklı seyler düsünebilirsiniz Ketojenik beslenenlerde daha az hastalık görülür. Sayfanın gerilerinde bir calısma yayınladık Turkiyede bir universitede yapılmıs koah hastalarına ketojenik diyet uygulamaları sonucu akciger kapasiteleri artmıs. Daha iyi nefes almaya baslamıslar.


    yaglar neden ucak benzini dersek



    yapılan calısma

    Muoio D M, Leddy JJ, Horvath PJ, Awad AB, Pendergast DR. Effect of dietary fat on metabolic adjustments to maximal VO-2 and endurance in runners. Medicine and Science in Sports and Exercise. 1994; 26 (1): 81-88

    Eger yapılmıs ve aksini gösteren calısmalar varsa bilgilendiriniz yanlıs birsey yapıyorsak görmüs olalım




    yazı ilgi cekici geldiyse devamı

    http://beslenmebulteni.com/bes/inde...38:sporcu-beslenmesi&catid=37:spor&Itemid=397

    Benim inancım bu yönde yanlıs yapıyorsam ilerde hasta olurum :)
     
  18. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    herkes istediği gibi beslenir tabiki
    bir araştırma vermişsiniz fazla vaktim olmadığı için yayını inceleyemedim ancak yine aynı yere geliyorum karbonhidrat ağarlıklı ama her karbonhidrat bir değil siz adamı full rafine un şekere dayalı bir diyete mi tabi tuttunuz meyveler sebzeler tahıllar vss nasıl kombinlenmiş çok fark eder.
    %22 daha fazla verim artışı diyor araştırma eğer bu gerçekten çok güvenilir bir çalışma olsa spor dünyasında yer yerinden oynardı.%5 daha fazla verim için ne büyük sağlık problemlerini göze alan sporcular %22 için neler neler yapar bir bilseniz. Ancak bırakın yerin oynamasını artçı bilem hissetmedik biz. Acaba deprem bizden çok mu uzakta oldu ?
    Bana aksi yönde araştırma varmı diye sordunuz bu konuda internetten litarütüre bakmadım isterseniz boş bir zamanımda bakarım ama okadarda gereki değil çünkü spor camiasında kullanılan metodlar belli
    Dedaiğimi tekrar ediyorum çıkarsınlar bir dünya şampiyonu olimpiyat rekortmeni falan bizde görelim diyetin başarısını

    Ahmet Aydın hocanın sitesini bende takip ediyorum. O yazıda sözü geçen kitabı daha öncede duydum ama mışlı mişli hikayelerle ne yazıkki bu işler yürümüyor atletleri arasında dünya ve olimpiyat şampiyonları mevcutmuş ?
    Hangi şampiyonlar bunlar isim versinler beslenme programlarını söylesinler bizde ozaman gerçekten bu iddaları ciddiye tartışırız.
     
  19. heldic
    Offline

    heldic forum Kurdu

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.606
    Beğenileri:
    1.118
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    izmir
    mis mus kullanmasi normal cunku kitapda yazan calismayi anlatiyor.

    Artci deprem falam duyamazsiniz cunku bu suplement ureticileri ilac firmalari margarin sivi yag hazir gida ureticilerinin isine gelmez issiz kalirlar bunlar medya ilede ic icedirler. Tv reklamlarina bakin ne kadar faydali yiyecek reklamlari var.

    yeterli calisma yok diyorsaniz kendi uzerinizde deneyip goruslerinizi bizimlede paylasirsiniz
     
  20. pernalonga
    Offline

    pernalonga Üye

    Katılım:
    11 Aralık 2011
    Mesajlar:
    56
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    Tabi canım suplement üreticileri gizliyor zaten bu işten para kazanan okadar kondisyoner teknik adam falan hiçbirşeyi takip etmez yeni araştırmalarmış falanmış. Zaten hepsi karbonhidratla beslendiği için uyuyor :)

    Ayrıca denedim ilk 2-3 hafta çok kötüydü sonraki birkaç hafta daha iyi hissediyordum (tabi bu daha iyi hissetmek et yemekten mi yoksa hergün deli gibi tükettiğim rafine şeker ve unu kesmemden mi yoksa akşam 9 ta yatıp sabah 5 te kalkmaya başlamamdan mı o konudan emin değilim ) Ancak bir süre sonra tam aksine halsizlik yapmaya 3. ayın sonunda hayvansal ağarlıklı beslenmeyi bıraktığımda üzerimden inanılmaz bir yük kalkmış gibi hissettim. (tabi bu herkeste böyledir demiyorum benim bünyem için hayvansal ağarlıklı beslenme okadarda verimli değl )Şimdi daha karbonhidrat ağarlıklı bir diet izliyorum omega 3 takviseyi alıyorum aldığım etkidende memnunum.
     
    Danny Boy bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş