abi haklısında. Bazıları diyor kutu sütlerin içinde kalsiyum yok büyütmez vb. diyorlar. Kafamı karıştırıyolar. Yoksa Torku süt içiyom şuanmarkalara takılma bütçene uygun olanı iç
süt içmek sadece bir etken. onlarca etken var hepsini uyguladığımda uzayacağımı düşünüyorumSüt içmek boyunda dikkate değer bi etki yaratmaz. İşin çoğu genlerde bitiyor.
Etkenlere bağlanıp umutlanma. Dna herşeydir.süt içmek sadece bir etken. onlarca etken var hepsini uyguladığımda uzayacağımı düşünüyorum
abi akşam akşam moralimi bozdun yaEtkenlere bağlanıp umutlanma. Dna herşeydir.
İseah thomas nba de neden 170DNA her şeydir doğru fakat genetik faktörlerin üstünde uzama sağlanabilir. Düzenli uyku, basketbol, ve Kalsiyum ağırlıklı beslenme ile boyunun uzayacağını düşünüyorum. Özellikle basketbol inanılmaz faydalı. Basketbolu sevmiyorsan zıplayabileceğin sporlara yönelebilirsin.
İssiah Thomas 1.75. Herkesin bünyesi farklı olabilir sende işe yarayan bir şey başkasında yaramayabilir. Benim üstümde işe yaradı.İseah thomas nba de neden 170![]()
boyun kaç senin? ben yüzmeyi düşünüyorum şahsenİssiah Thomas 1.75. Herkesin bünyesi farklı olabilir sende işe yarayan bir şey başkasında yaramayabilir. Benim üstümde işe yaradı.
oynamasa 1.65 olacaktı belki ?İseah thomas nba de neden 170![]()
oynamasa 1.65 olacaktı belki ?herkesin genetiği farklı olduğundan etkili olup olmayacağını hiçbir şekilde bilemeyiz. Yinede ihtimalleri değerlendirmek lazım
abilerim ben ne konu açtım siz nereye geldinizKumar artık buda![]()
Doğrudur fakat boy uzamasında %75 genetik faktör %25 dış etkenlerdir. İlgili şöyle bir video var:Bilebiliriz beyler hiçbir şey kumar değil. Yok senin vücutta işe yaradı onda yaramadı falan yok. Hiç bir spor boy uzatmaz boy da kısaltmaz ( eğer eklem uçlarına çok fazla baskı yapıp kendini sakatlamazsan).. Tamamen senin DNAnda yazandır. Ha şu şekilde yazar senin genetiğin 180 cm ama inanılmaz kötü ortamda yetişip beslenmen çok kötü olursan belki yakalayamazsın. Ama basketbol oynarsan 15 cm uzarsın yüzersen 20 cm uzarsın olayı malesef yok. Sadece küçük yaşta yapılan cimnastik yüzme vb sporlar 3 ile 5 cm arası boyu uzatabilmektedir. Bu DNA nın ekstrasında olur. Bu da ilerleyen yaşlarda aktif spor bıraktıktan sonra yeniden 3 ile 5 arasında yeniden kısalırsınız
155cmden yıl içinde basketbol oynayarak sene sonunda 170cm oldum elbette başka faktörlerde etkili olmuştur fakat bu zamana kadar en önemli faktörün zıplamalı sporlar olduğunu düşünüyorum. Şuan 176 cm’yim ve bu olay 9.sınıf’ta gerçekleşti.boyun kaç senin? ben yüzmeyi düşünüyorum şahsen
Sen zaten basketbol oynamasabda geliştirdin kardeşim tam büyüme çağındaymışsın.. Lütfen insanlara yanlış yol göstermeyin umut taciri olmayın. Ve artık şu boy meselesine editörlerin el atması gerekmesini düşünmekteyimDoğrudur fakat boy uzamasında %75 genetik faktör %25 dış etkenlerdir. İlgili şöyle bir video var:
[DOUBLEPOST=1538674348][/DOUBLEPOST]Süt markasına gelirsek doğal günlük taze süt alma şansın yoksa besin değerleri yazar. Kalsiyum ve protein miktarı yüksek sütler gelişime katkı sağlayacağını düşünmekteyim.[DOUBLEPOST=1538674496][/DOUBLEPOST]
155cmden yıl içinde basketbol oynayarak sene sonunda 170cm oldum elbette başka faktörlerde etkili olmuştur fakat bu zamana kadar en önemli faktörün zıplamalı sporlar olduğunu düşünüyorum. Şuan 176 cm’yim ve bu olay 9.sınıf’ta gerçekleşti.
Umut tacirliği ile ne alakası var. Kendi deneyimlerimi aktardım. Yapıp yapmamak kendi kararı gelişme çağında olan insana basketbol oyna demek umut tacirliği mi oluyor?Sen zaten basketbol oynamasabda geliştirdin kardeşim tam büyüme çağındaymışsın.. Lütfen insanlara yanlış yol göstermeyin umut taciri olmayın. Ve artık şu boy meselesine editörlerin el atması gerekmesini düşünmekteyim
Umut tacirliği ile ne alakası var. Kendi deneyimlerimi aktardım. Yapıp yapmamak kendi kararı gelişme çağında olan insana basketbol oyna demek umut tacirliği mi oluyor?
tartışmanıza gerek yok abilerim. Zaten umut falan kalmadı. Beslenmesi uyku düzeni berbat spor yapmayan arkadaşım sırf genetiğinde var diye 1.90'a yakın boyu var. Benim ise sırf genetiğimde yok diye elimden birşey gelmiyor. Yapacak birşey yok gerçekten. Ama bir nevi haksızlık olarak görmeye başladım artık. Kaslarını çalıştırıan büyütüyosa boyunuda çalışan büyütmeli. Ama Allahın bir bildiği vardır. Her işte bir hayır varSen zaten basketbol oynamasabda geliştirdin kardeşim tam büyüme çağındaymışsın.. Lütfen insanlara yanlış yol göstermeyin umut taciri olmayın. Ve artık şu boy meselesine editörlerin el atması gerekmesini düşünmekteyim