Hangi kas grubu aynı günde çalıştırılmaz?

Merhaba arkadaşlar bana biceps ve tricepsin aynı gün çalıştırılamayacağı söylendi gerçekten böyle bişey var mı?
Hangi kaslar aynı antrenman içinde çalıştırılamaz?

Merhaba arkadaşlar bana biceps ve tricepsin aynı gün çalıştırılamayacağı söylendi gerçekten böyle bişey var mı?
Hangi kaslar aynı antrenman içinde çalıştırılamaz?

aynı gün çalıştırabilirsin elbette. bir sürü antreman şekli var.
hepsinide aynı anda da çalıştırablirsin. tek bölgede çalışabilirsin.
yarım ssaat te çalışabilirsin, 1 saatte.
bu sporda temel kurallar var sadece. gerisi kişisel isteklere göre değişkenlik gösterir.

ama genelde büyük kas grupları aynı gün çalıştırılmaz.
göğüs+bicep
omuz+tricep
sırt+bacak

bu bölge hareketlerinden bir çok kombinasyon oluşturabilirsin.

peki bu çalışma programı nasıl?

1.gün-göğüs, kol
2.gün-dinlenme
3.gün-dinlenme
4.gün-karın, omuz
5.gün-dinlenme
6.gün-dinlenme
7.gün-sırt, bacak
8.gün-dinlenme
9.gün-dinlenme
sonra tekrar başa

usd61 in dediği tabiiki 1 senelik 2 senelik en fazla sporcular içindir arkadaşlar. her kas her kasla çalışdırılır neler gördük büyük kas küçük kas tabiiki önemli fakat belirli bir birikimi alt yapıyı oluşdurdukdan sonra iki büyük kas aynı anda girilebilir. tabiiki bu oluşdurduğunuz alt yapı, kullandığınız supplement, beslenme disiplini, uyku ve aldığınız anabolik steroitlere kadar gider sabah akşam adele çalışdıran yarışmacılar var. ama olayda burda bitiyo zaten.

bence daha da onemli soru, bir bolgeyi çalıştırdıktan sonraki gun calistirmamamız gereken bolgeler varmı? mesela omuz girdigimizde gogusu de vuruyoruz boylece omuzdan sonraki gün gogus girmek hatalı olabilir.

omuz girdiğimizde göğüsü vurmuyoruz göğüs girdiğimizde omuzu vuruyoruz...
omuz çalışmaları göğüsten önceki gün olursa overtraining olabilir diyo hocalarımız o yüzden önce göğüs çalışması sonra bigün dinlenip omuz çalışması yapılabilir...
hareketleri itme ve çekme olarak sınıflandırırsak itme göğüs triceps çekme ise kanat ve bisepstir.. aynı sınıftaki kas grupları aynı günde çalıştırılması pek tavsiye edilmez yani göğüsle biseps çalıştırılır kanatla ise triceps çalıştırılır tabi bunlar genellemeler kişiye göre değişen şeyler...

haqoo forumdan da gordugum kadarıyla goguste omuzu vurmuyoruz ama omuzda gogusu de vuruyoruz bu yuzden 1. gun gogus 2. gun omuz yapabiliriz ama tam tersini yapmamız sakıncalı olur.

bende omuz çalışması göğüsten sonra olmalı dedim zaten ama göğüs hareketleri omuza da biner bench presste ön plana çıkan iki kas grubu vardır omuz ve triceps...
omuz hareketlerinde ise dumbell çalışmalarının göğüse bi etkisi olmaz ama barla yapılan presslerde üst göğüse filan bi baskı olabilir diye düşünüyorum...

aynı seyi soyluyoruz. ben flexorun evde dumbella calisma programını uyguluyorum gogusten sonra omuz giriyorum. acikcasi omuzlarda zorlaniyorum o yuzden gogusten sonraki gune sırt koydum sonra omuz yapicam bakalım farklilik olacak mi

omuz hareketlerine yüksek kilolarla girmektense yavaşça ve biraz daha fazla tekrar yapabileceğin kilolara girmeyi öneriyor hocalarımız...

peki bu çalışma programı nasıl?

1.gün-göğüs, kol
2.gün-dinlenme
3.gün-dinlenme
4.gün-karın, omuz
5.gün-dinlenme
6.gün-dinlenme
7.gün-sırt, bacak
8.gün-dinlenme
9.gün-dinlenme
sonra tekrar başa

Bana kalırsa birer gün ara ile çalışmalarına devam etmeyi denemelisin örn: pztsi çrş. cuma aralardaki salı perşembe ve hafta sonu dinlenme yapabilirsin. Hocalarımız daha iyi bilir tabi ama onlarında bu sistemi tavsiye ettiklerini okuduklarımdan biliyorum.Tabi bu sana kalmış kendi vücudunun sesini dinleyip aradaki dinlenmeleri kendin ayarlaman en iyisi. Kolay gelsin...

selamlar arkadaşlar acaba bana yardımcı olabilir misiniz kendimce bir program yaptım ne derece mantıklıdır. Asıl amacım günde bir bölgeyi çalıştırmak böylelikle daha çok hareket yapmak istiyorum göğüste 6- 7 farklı hareket mesela... Normalde 4 hareket yapıyorum bir bölge için.
Ptesi
göğüs,karın,kardiyo
salı
basketbol
çarşamba
biceps,kardiyo belki bacak (Genel olarak kardiyolarımda en çok bacaklarım çalışıyor ve çok yoruluyorlar)
perşembe
off
cuma
Triceps ,sırt
cumartesi
off
pazar
omuz ,karın,kardiyo
Kilo problemim var bol yağ yakmaya çalışıyorum beslenmem düzenli ağırlık antrermanından sonra kardiyo çalışıyorum.
bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Back
Yukarı