Hangi kalori baz alınmalı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve elite35 tarafından 16 Aralık 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Birkaç internet sitesinden makarnanın (zaten tüm çeşitleri eşit kaloriye sahip) kalorisine baktım.
    Genelde 100 gr. makarnada 150 civarında kalori olduğunu gördüm.
    Tabi bunu görünce şaşırdım. Evde tükettiğim tam buğday makarnanın 100 gr.da kalorisi 335'di.
    Sonradan pişmiş ve pişmemiş değerler olarak araştırdım ve cidden bariz farklar gördüm.
    Bu evdeki makarnamın kalorisi örnek için koydum.
    asdasda.jpg
    Bu da internet sitelerinde gördüğüm değerler. (Pirinç de dahil)
    efda.png
    Asıl sorum şudur ? Hangi değeri baz alacağız ?
    --- Mesaj birleştirildi, 16 Aralık 2014 ---
    Bu da farklı bi siteden, yine değerler arasında çok fark var.
    İyice kafam karıştı.
    asdasdasd.png
     
    Son düzenleme: 16 Aralık 2014
  2. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    İyide bu verdiğin değerlerin hepsi doğru,kafa karışıcak bişiy yok,en basitinden pişmemiş 100 gr pirinc 350 kalori civarıdır,bu pirinci pişirirsen 300 gr gelir,100 gr pirinç oldumu sana 300gr?o taploda yazana görede ikiside aynı değeri gösteriyor .30 gr ivarı pirinç pişince 100 gr olur su çeker oda 125 kaloridir.verdiğin değerlerin hepsi doğru.
     
    forzaemre ve elite35 bunu beğendi.
  3. elite35
    Offline

    elite35 Üye

    Katılım:
    11 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    949
    Beğenileri:
    516
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İzmir
    Bakın bu açıdan hiç düşünmemiştim. Haşlanınca çekeceği suyu hesaba katmadım.
    Fakat pirinçte, haşlandıktan sonra karbonhidrat değerinin düştüğünü duymuştum. O yüzden bu şekilde bi durum söz konusu olabilir mi diye de düşünüyorum şimdi ?
    Mantıken karbonhidrat değerinde bir düşüş olursa kalori miktarında da düşüş olacaktır. Eğer varsa böyle bi durum.
     
  4. Bekci
    Offline

    Bekci Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.354
    Beğenileri:
    6.189
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    EU
    Besinlerin pişince besin değerleri bir miktar değişir fakat bizim gibi bu işi amatör olarak yapanlar için bukadar detaya girmemek gerekir yoksa bu işin içinden çıkamayız.normal değerleri baz olarak alman yeterli.
    --- Mesaj birleştirildi, 16 Aralık 2014 ---
    Basit bir sporu komplike bir hale getirmenin bir manası yok.
     
    elite35 bunu beğendi.
  5. derin_aker
    Offline

    derin_aker Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2014
    Mesajlar:
    209
    Beğenileri:
    280
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    istanbul
    çok detay istersen bir parça yani tane kalem makarna 6 kalori değerinde :) suyun ağırlığı oluyor o artan.100 gram pişmiş makarna koca bir tabak dolu dolu makarna eder.pirinçte aynı şekilde.100 gram makarna 4 dilim ekmeğe eşdeğer sayılır.
     
    technical1967 ve elite35 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş