Hangi kalori baz alınmalı ?

elite35

Üye
Birkaç internet sitesinden makarnanın (zaten tüm çeşitleri eşit kaloriye sahip) kalorisine baktım.
Genelde 100 gr. makarnada 150 civarında kalori olduğunu gördüm.
Tabi bunu görünce şaşırdım. Evde tükettiğim tam buğday makarnanın 100 gr.da kalorisi 335'di.
Sonradan pişmiş ve pişmemiş değerler olarak araştırdım ve cidden bariz farklar gördüm.
Bu evdeki makarnamın kalorisi örnek için koydum.
asdasda.jpg
Bu da internet sitelerinde gördüğüm değerler. (Pirinç de dahil)
efda.png
Asıl sorum şudur ? Hangi değeri baz alacağız ?[DOUBLEPOST=1418749949][/DOUBLEPOST]Bu da farklı bi siteden, yine değerler arasında çok fark var.
İyice kafam karıştı.
asdasdasd.png

Son düzenleme:
İyide bu verdiğin değerlerin hepsi doğru,kafa karışıcak bişiy yok,en basitinden pişmemiş 100 gr pirinc 350 kalori civarıdır,bu pirinci pişirirsen 300 gr gelir,100 gr pirinç oldumu sana 300gr?o taploda yazana görede ikiside aynı değeri gösteriyor .30 gr ivarı pirinç pişince 100 gr olur su çeker oda 125 kaloridir.verdiğin değerlerin hepsi doğru.

İyide bu verdiğin değerlerin hepsi doğru,kafa karışıcak bişiy yok,en basitinden pişmemiş 100 gr pirinc 350 kalori civarıdır,bu pirinci pişirirsen 300 gr gelir,100 gr pirinç oldumu sana 300gr?o taploda yazana görede ikiside aynı değeri gösteriyor .30 gr ivarı pirinç pişince 100 gr olur su çeker oda 125 kaloridir.verdiğin değerlerin hepsi doğru.
Bakın bu açıdan hiç düşünmemiştim. Haşlanınca çekeceği suyu hesaba katmadım.
Fakat pirinçte, haşlandıktan sonra karbonhidrat değerinin düştüğünü duymuştum. O yüzden bu şekilde bi durum söz konusu olabilir mi diye de düşünüyorum şimdi ?
Mantıken karbonhidrat değerinde bir düşüş olursa kalori miktarında da düşüş olacaktır. Eğer varsa böyle bi durum.

Bakın bu açıdan hiç düşünmemiştim. Haşlanınca çekeceği suyu hesaba katmadım.
Fakat pirinçte, haşlandıktan sonra karbonhidrat değerinin düştüğünü duymuştum. O yüzden bu şekilde bi durum söz konusu olabilir mi diye de düşünüyorum şimdi ?
Besinlerin pişince besin değerleri bir miktar değişir fakat bizim gibi bu işi amatör olarak yapanlar için bukadar detaya girmemek gerekir yoksa bu işin içinden çıkamayız.normal değerleri baz olarak alman yeterli.[DOUBLEPOST=1418751405][/DOUBLEPOST]Basit bir sporu komplike bir hale getirmenin bir manası yok.

çok detay istersen bir parça yani tane kalem makarna 6 kalori değerinde :) suyun ağırlığı oluyor o artan.100 gram pişmiş makarna koca bir tabak dolu dolu makarna eder.pirinçte aynı şekilde.100 gram makarna 4 dilim ekmeğe eşdeğer sayılır.

Back
Yukarı