Astor dedi:abi nedir şimdi durum. bi mutabakata varamadınızmı. 30 sn çok mu kısa sizce.ben 1dakika falan dinleniyorum.
Dostum vucudu gelişirirken besinler ve diğer enzimlerden elde ettiğin bir enerji ve karşında bir antreman var enerjiyi öylebir dağıtıcaksınki antreman bittiğinde enerjide bitmiş olacak sen 17 basıyorsun sonra yine 17 basıyorsun uzun aralıklıklarla dinlenerek on defa 17 basılır ama bu yanlıştır yapılan hareketler kalite ve vucut ihtiyacına göre sıralandırılmalı ve ya agırlık artıp sayı düşmeli ya sabit sayıda agırlık artmalı kaslar antreman esnasında basılan agırlık ile alınan kandaki oksijen glkojen kanla besleniyor kandaki adeleyi besleyen degerler antreman sonuna doğru düşüyor.. yani 17 bastıgında adelen kandaki oksijen glukojen degeri %100 e beslenirbaris dedi:ben calışma esnasında dakkika tutmuyorum, kendimi biraz iyi hissedince sete giriyorum,set aralarında 30 sn dinlenipte 2.sette dogru dürüst tekrar cıkaramayacaksam ,bunun benim için bir anlamı olmaz..şahsen ben her harekette max tekrar prensibine göre çalışıyorum,yani hangi sette olursa olsun örneğin bir harekette cıkartacağım tekrar max 17 ise 17 tekrar basıyorum,hal boyle olunca bir dahaki sete girmek için aradaki dinlenme süresini uzatıyorum.tahmınım 2 dakkıka filan oluyor,özellikle piramit sistem uyguladıgım temel hareketlerde bu süre 3 dakıkayıda buluyor..bu süre içerisinde de kesinlikle soğuduğumu düşünmüyorum..
baris dedi:flexor peki ben misal son noktaya kadar 17 tekrarı bastığımda ,30 sn dinlenip diğer sete girdiğimde o tkrar eminim 6-8 e düser tekrar 30 sn dinlendiğimde 3 sette tekrar 4-5 e düşer ,4 setti hiç sormakaldıki ben o 17 tekrarı bastığımda, 2 dakka dinlensem bile tekrar sayım düşüyor
işte bu kan oradayken aynı yere vurmak kan yaklaşık 30-45 daniyede aşşagı inmeye başlıyorsarc4stic dedi:baris dedi:flexor peki ben misal son noktaya kadar 17 tekrarı bastığımda ,30 sn dinlenip diğer sete girdiğimde o tkrar eminim 6-8 e düser tekrar 30 sn dinlendiğimde 3 sette tekrar 4-5 e düşer ,4 setti hiç sormakaldıki ben o 17 tekrarı bastığımda, 2 dakka dinlensem bile tekrar sayım düşüyor
Barış ama önemli olan kasların zorlanması değilmi? Kısa süre dinlenip, kan oradayken yine aynı yeri vurmak. Pump gibi?
flexor dedi:O zaman soruyorum ben set araları 30 sn dinlenerek çalışıyorum yıllardır kol neden 51![]()
salonumdada muhabbet ederken 3-4 dakika dinlenen kişilerin neden kolu gelişmiyorda 30-40 sn dinlenenlerin gelişiyor
Sabahın 5 de gittiğin doğrumubaris dedi:flexor dedi:O zaman soruyorum ben set araları 30 sn dinlenerek çalışıyorum yıllardır kol neden 51![]()
salonumdada muhabbet ederken 3-4 dakika dinlenen kişilerin neden kolu gelişmiyorda 30-40 sn dinlenenlerin gelişiyor
o senin genetik güzelliğin ozamanben henüz 4 yılı doldurmadım,ama hocam ve benden tecrübeli diğer arkadaşlarımda aynı prensiplere göre calışır,ve gelişimleri oldukca ileri seviyelerde..bence 1-2 dakıka arası ideal,3 dakıka ekstra durumlarda kullanılabilir,4 dakıka gereksiz...ayrıca set aralarında muhabbete bende karşıyım,o yüzden erken saatlerde calışmayı tercih ediyorum
![]()
Karasan dedi:Flexor üstadın çalışma şekli bana Serget Nubret'i hatırlattı, bir roportajinda aynısını diyordu.
Ben ağır kilo,düşük tekrarı iki kere denedim, memnun kalmadım ve sonrasinda hayat boyu kendi yöntemime göre çalıştım diyordu.
Aynen Flexor'un dedikleri, set arasi cok kisa, kasi kanla doldurup, kani idman boyunca orda tutmaktan bahsediyordu.
Set sayisi cokmus.
O adamim göğüslerinden Arnold bile muhteşem, anormal diye bahseder, ve bu adam 90 kg.'dan fazla ağırlık kullanmamış hayatı boyunca bench press'te...
Kullandigi kilolar hafif diye Lou Ferrigno alay edecek olmus, Serget beraber çalışmayı önermiş.
Barla kanatlar için pullover hareketinde 33 kilo kullanmayı önermiş, Lou çok az bu ben en az 70 kg. kullanırım demiş.
Serget, gel bu sefer benim yöntemimle yapalim demiş.
3. setin sonunda Lou, fenalik geçirmiş :lol:
Yalniz şu var, bu yöntem herkese uymaz, sonucta, Mike Mentzer, Dorian Yates, Casey Viator gibi adamlar, çok farklı bir uçtalardı.
Onlar az set, ağır kilo ve set araları uzun dinlenme tavsiye ederler.
Ben inaniyorum ki, bu biraz yapı meselesi.
Tek bir doğru yok...