maietnigri
Üye
merhaba arkadaslar.
14 aydir vg sporunun icindeyim. ve iki aydir uyguladigim, ucuncu ayina baslayacagim programim hakkinda yorumlariniza ihtiyacim var;
bir gun antreman, ertesi gun dinlenme seklinde toplam dort gun calisiyorum. gogus-on kol, omuz-arka kol, kanat-bacak seklinde. haftanin son gunu de, program basa donuyor. bazen de monotonluktan kurtulmak icin, omuz-bacak, kanat-arka kol calistigim oluyor. setler 3x10 seklinde.
1.gun: gogus- on kol
- bench press
- incline barbell press
- incline dumbell press
- puloris
- cable crossover
( 2 haftada bir pulorisin yerine pullover dahil ediyorum)
- barbell curl
- preacher curl
- alternatife
- konsantasyon curl
( 2 haftada bor hummer curl dahil ediyorum)
2. gun: omuz-arka kol
- lateral omuz yana acis
- smith machineda behind neck
- seated dumbell press (makinede)
- dumbell front raises
- barbell trapez
(2 haftada bir bent over ekliyorum)
- pushdown
- ters pushdown
-alna triceps
- cift el fransiz
3.gun: kanat-bacak
-lat enseye cekis
- lat one cekis
- rowing machine
- t bar rowing
- leg press
- calf
- leg extension
- lying leg curl
hocam body gecmisim nedeniyle bu programin hacimlememde etkili olacagini soyledi, etkisini de gordum zaten. ancak son iki haftadir, antremanin etkisi konisinda kafam karisik. 6-7. hareket sonrasi sanki fayda vermiyor gibi. bosuna calisiyormus gibi hissediyorum. hocam dilediginde programi degistirebilecrgimi soyledi. acaba hareket sayisini azaltsam daha etkili olur mu? mesela 6-7 hareketle iki bolge calissam olur mu?
enerji olarak programda bi sorunum yok. rahatlikla cikarabiliyorum. ama etki duzeyi kafami karistiriyor.
bir de forumda agirlik antremanin en fazla 1 saat olmasi gerektigi genel fikir, ama benim 1 saat 15 dakikanin altina dustugum vakii degil. cok hareket oldugindan uzuyor.
fikirlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum arkadaslar.
14 aydir vg sporunun icindeyim. ve iki aydir uyguladigim, ucuncu ayina baslayacagim programim hakkinda yorumlariniza ihtiyacim var;
bir gun antreman, ertesi gun dinlenme seklinde toplam dort gun calisiyorum. gogus-on kol, omuz-arka kol, kanat-bacak seklinde. haftanin son gunu de, program basa donuyor. bazen de monotonluktan kurtulmak icin, omuz-bacak, kanat-arka kol calistigim oluyor. setler 3x10 seklinde.
1.gun: gogus- on kol
- bench press
- incline barbell press
- incline dumbell press
- puloris
- cable crossover
( 2 haftada bir pulorisin yerine pullover dahil ediyorum)
- barbell curl
- preacher curl
- alternatife
- konsantasyon curl
( 2 haftada bor hummer curl dahil ediyorum)
2. gun: omuz-arka kol
- lateral omuz yana acis
- smith machineda behind neck
- seated dumbell press (makinede)
- dumbell front raises
- barbell trapez
(2 haftada bir bent over ekliyorum)
- pushdown
- ters pushdown
-alna triceps
- cift el fransiz
3.gun: kanat-bacak
-lat enseye cekis
- lat one cekis
- rowing machine
- t bar rowing
- leg press
- calf
- leg extension
- lying leg curl
hocam body gecmisim nedeniyle bu programin hacimlememde etkili olacagini soyledi, etkisini de gordum zaten. ancak son iki haftadir, antremanin etkisi konisinda kafam karisik. 6-7. hareket sonrasi sanki fayda vermiyor gibi. bosuna calisiyormus gibi hissediyorum. hocam dilediginde programi degistirebilecrgimi soyledi. acaba hareket sayisini azaltsam daha etkili olur mu? mesela 6-7 hareketle iki bolge calissam olur mu?
enerji olarak programda bi sorunum yok. rahatlikla cikarabiliyorum. ama etki duzeyi kafami karistiriyor.
bir de forumda agirlik antremanin en fazla 1 saat olmasi gerektigi genel fikir, ama benim 1 saat 15 dakikanin altina dustugum vakii degil. cok hareket oldugindan uzuyor.
fikirlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum arkadaslar.