Haftada 2 gün toz içsem yetermi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BigMen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Protein tozunun en iyi kullanimi zamanki şöyle ;
-sabah kalkar kalkmaz
-antrenmandan hemen sonra

Yani antrenman yaptigin günler 2 ölçek yapmadigin günlerde 1 ölçeğe denk geliyor ama maddi durum çok iyi değil dersen antrenman sonrasi almani öneririm veya peynir alto suyundan yapilmis lor peynirini suyla karistirip mixerden gecirirerekte tuketebilirsin
bende her antremana gitmeden hazırlıyorum lor peynirine muz bal kakao ekleyip sütde katıp mixerden geçiriyorum. :D çok iyi bi çikolatalı süt oluyo :D hem bol protein hem karb. da var :D yani faydalı oluyodur inş :D :D

günlük beslenme planın varmı toplam günlük kalori ihtiyacını bu ihtiyacın nekadarı protein karb ve yağdan oluşmalı bunları bilmiyorsan hesaplamıyorsan protein tozunu neye göre kullanacaksın.

Merhaba abilerim ve kardeşlerim...

Boy: 182
Kilo: 61

3 aya yakındır Fitness'a gidiyorum.
Güç olarak baya bi ilerleme kat ettim.
Ama görünüşte hala pek birşey yok ve bende görünüşe çok önem veriyorum.
Kaslarımı azda olsa şişirmek için Protein tozuna başlamak istiyorum.
Sorum şu:
Bu tozu haftada 2 gün içsem faydası olurmu yoksa her günmü içmeliyim?
Spordan sonra benim gibi birisi ne kadar protein almalı ki kasları şişsin?

Lütfen karbonhidrat iç çok zayıfsın gibi yorumlar yapmayın (function(){var e=window,g=document,h="documentElement",k="CriticalImages",l="scrollTop",n="prototype",p="body",q="getAttribute",r=function(a,b,c){if(a.addEventListener)a.addEventListener(b,c,!1);else if(a.attachEvent)a.attachEvent("on"+b,c);else{var d=a["on"+b];a["on"+b]=function(){c.call(this);d&&d.call(this)}}};e.pagespeed=e.pagespeed||{}; var s=e.pagespeed,t=function(a){this.d=[];this.e=0;this.c=!1;this.h=a;this.f=null;this.i=0;this.b=!1;this.a=0},u=function(a,b){var c=b[q]("pagespeed_lazy_position");if(c)return parseInt(c,0);var c=b.offsetTop,d=b.offsetParent;d&&(c+=u(a,d));c=Math.max(c,0);b.setAttribute("pagespeed_lazy_position",c);return c},v=function(a,b){var c,d,f;if(!a.b&&(0==b.offsetHeight||0==b.offsetWidth))return!1;e:if(b.currentStyle)d=b.currentStyle.position;else{if(g.defaultView&&g.defaultView.getComputedStyle&&(d=g.defaultView.getComputedStyle(b, null))){d=d.getPropertyValue("position");break e}d=b.style&&b.style.position?b.style.position:""}if("relative"==d)return!0;f=0;"number"==typeof e.pageYOffset?f=e.pageYOffset:g[p]&&g[p][l]?f=g[p][l]:g[h]&&g[h][l]&&(f=g[h][l]);c=e.innerHeight||g[h].clientHeight||g[p].clientHeight;d=f;f=f+c;var m=b.getBoundingClientRect();m?(f=m.top-c,d=m.bottom):(m=u(a,b),c=m+b.offsetHeight,f=m-f,d=c-d);return f

Protein tozları ilaç değildir, ilaçmış muamelesi yapıp fazla beklenti içine girmeyin. Zararları konusunda da, protein tozuna yorum yapan doktorların çoğu aşırı protein tozu kullanımının zararlarından bahsediyor. Buradaki aşırı kelimesi 10 ölçek de olabilir, 20 ölçek de olabilir. Aşırı su içmenin de zararları vardır. İnsan gibi kullanılmayan her şey zehirdir neticede.
Bu arada vücut geliştirme şişmek değildir. Kas inşa etmektir. Protein içince de asla ve asla şişmeyeceksin. Hatta bir gün gelecek protein tozu yerine 3 tane fazla yumurta yemeye başlayacaksın. İşe yaradığını bile sorgulayacaksın. Çünkü ciddi anlamda gözle görülür farklar sağlamıyor. Zaten günlük alman gereken makroların alt tarafı %10'luk kısmını belki karşılar. Bu kadar düşük oranlarda protein tozuna fazla sorumluluk yüklemiş olmuyor musun ? Bu işin temeli beslenme. Eğer beslenmen sağlam değilse kutuyu kafana diksen boş.
Protein tozunun 1 ölçeğinde ortalama 25 gr. protein bulunur. Bu değer ortalama 3 tam yumurta ile eşit miktardadır.
Örnek verecek olursam: Sen günde 3 yumurta yiyince ne kadar gelişirsen, 1 ölçek protein tozu alırsan o kadar gelişirsin. Haftada 2 gün yumurta yerim, 2 gün toz içerim diye bir olay yok. Her gün düzenli şekilde besleneceksin.
Beslenme alt yapın yoksa boşuna para vermiş olursun. İstersen al bir dene, hayal kırıklığı yaşaman muhtemel.
3 ay için gereksiz sorular bunlar. Sert çalış, iyi dinlen, krallar gibi ye. O zaman bu soruların cevabını almış olacaksın.

Son düzenleme:
Back
Yukarı