Haftada 2 gün göğüs - Hareketleri ayırma hk.

Herkese merhaba, vg de 6.haftama geçmiş bulunmaktayım. Pazartesi ve cuma olmak üzere haftada iki defa göğüs/biceps antrenmanı yapıyorum. Göğüste çok fazla hareket yaptığımın farkındayım bu da başlangıçta incline yapıyorsam regular(normal yatış) hareketlerini, regular la başlıyorsam da üst göğüs hareketlerini %100 potansiyelle yapamayışıma, birinden birinde istediğim kilolara giremeyişime ve yoramayaşıma sebebiyet veriyor.

Şuan yaptığım hareketler:
Bench dips
İncline dummbell press
İncline dummbell flyies
Bench press
Dummbell flyies
Pullover

Şu şekil bölsem nasıl olur;
(Pazartesi)
Bench dips
İncline bench press
İncline dummbell flyies
Dummbell Pullover
---------------------------
(Cuma)
Bench dips
Bench press
Dummbell flyies
Dummbell pullover
---------------------------
Ve tabi her iki gününde ardından biceps, belki bicepside bir gün içi bir gün dış bölgeyi hedef alacak şekilde bölebilirim, nacizane görüşlerinizi tecrübelerinizi dikkate alaraktan. Teşekkür ediyorum önerilerinizi dört gözle bekliyorum. :)

Yok mu tecrübesini konuşturacak kimseler

Tabi ki var :)
Konuya geçersek haftada 2 defa çalış ve şu şekil düzenle eğer verim almak istiyosan
1-Bench Press göğüsü çalıştıran en temel harekettir ve ilk başta yapılması gerekir.
2-6.haftandasın ve alt göğüs çalışıyorsun bence gereksiz çünkü üstten alta inildikçe kasın hacim olarak azalması lazım ki şekil olarak 4x4lük dursun yani üst göğüsün ve orta göğüsün , alt göğüse oranla daha fazla olması lazım.Alt göğüs çalışma yani dips i ve decline hareketlerini çıkar pişman olmayacaksın.
Yani şöyle bir program öneririm
Bench Press
İncline Press
Dambıl Fly
Pull over
bu programı haftanın 2 günü uygulayabilirsin ama çok yıpratmadan

Back
Yukarı