Hacime yönelik program-lütfen yorumlarınızı esirgemeyin

tuff_boy

Üye
Öncelikle herkese merhaba,
Vücut geliştirme sporuyla 1 senedir ilgileniyorum fakat bu dilimde 2 kez bıraktığım için şuan 4.ayımdayım ve hacime yönelik çalışıyorum.Aşağıdaki programı kendim forumdan ve internetten araştırarak çıkardım.Yapmaya başlamadan önce sizlere danışmak istedim..Lütfen eksi artıları ve yorumlarınızı yazınız.Teşekkürler
21 yaşındayım 68 kg boy:1,75 Kol:soğuk 35 cm .....
1.Gün (Göğüs-Biceps-Bacak)
Bench Press 4*10
Dumbell Fly 3*12
İncline Dumbell Press 4*10
Kelebek 3*12

Barbell Curl 4*10
Hummer Curl 4*10
Concentration Curl 3*12

Leg curl 3*12
Leg extension3*12
Leg press 4*10

2.Gün (Sırt-Omuz-Triceps)
Barfiks 3*max
Lat pulldown 12-10-8-8
Mideye Çekiş 12-10-8-8
Dumbell Row 3*12

Dumbell Shoulder Press 4*10
Dumbell Yana açış 4*10
Dumbell eğilerek yana açış 3*12 (arka omuz)
D.Shrugs 4*12

Close-grip bench press 12-10-8
z-bar lying triceps ext. 4*10
Triceps Pushdown 12-10-8

Zamaniniz mi yok? Haftada 2 gun cok az spor icin. En az 3 gun olmali bence o da en az.. 1 gunde 3 bolge hemde bunlardan biri bacak digeri gogus.. Bana mantikli gelmedi bu program

Zamaniniz mi yok? Haftada 2 gun cok az spor icin. En az 3 gun olmali bence o da en az.. 1 gunde 3 bolge hemde bunlardan biri bacak digeri gogus.. Bana mantikli gelmedi bu program
Yok hayır zaten Haftanın 4 günü gidicem belirtmeyi unutmuşum ... bacağa ekleme yapıp göğüs gününden ayırıp bir off günde mide ile beraber çalışmayı düşünmüyor değilim..

4 gun gidecekseniz ;
Pazartesi Gogus-biceps
Carsamba sirt
Cuma omuz triceps
Cumartesi bacak
Seklinde calismanizi tavsiye ederim

Pazartesi = Göğüs & Triceps
Çarsamba = Biceps & Sırt
Cuma = Omuz & Bacak
Tavsiyem bu şekil , bi diğer olarak bacak gününü omuzdan ayırıp cumartesi yada pazar gününe ekleyebilirsin.

Çarsamba = Biceps & Sırt
Cuma = Omuz & Bacak
Tavsiyem bu şekil , bi diğer olarak bacak gününü omuzdan ayırıp cumartesi yada pazar gününe ekleyebilirsin.
bence yanlış düşünüyosun göğüs çalışırken arka kolada vuruyor ağırlık bu yüzden hangisine önce başlarsa sonraki yapacağında performans düşüklüğü olur aynı şekilde sırt çalışırkende biceps lerden faydalanılır demek istediğim ilk sırt girerse biceps de istediği performansı yakalayamayabilir. Bir sorum olacak soruyla alakasız ama olsun her bölgeyi haftada bir gün çalışmak yeterli olurmu yoksa haftada 2 kere çalışmak daha mı etkili olur bana haftada 1 aaz gibi geliyor ben ara sıra ufak bi hatırlatma çalışması yapılması gerekiyormuş gibi hissediyorum. :) bu konuda bi aydınlatırsanız sevinirim

bence yanlış düşünüyosun göğüs çalışırken arka kolada vuruyor ağırlık bu yüzden hangisine önce başlarsa sonraki yapacağında performans düşüklüğü olur aynı şekilde sırt çalışırkende biceps lerden faydalanılır demek istediğim ilk sırt girerse biceps de istediği performansı yakalayamayabilir. Bir sorum olacak soruyla alakasız ama olsun her bölgeyi haftada bir gün çalışmak yeterli olurmu yoksa haftada 2 kere çalışmak daha mı etkili olur bana haftada 1 aaz gibi geliyor ben ara sıra ufak bi hatırlatma çalışması yapılması gerekiyormuş gibi hissediyorum. :) bu konuda bi aydınlatırsanız sevinirim
Herkesin kendi çalışma sistemi amacına göredir. Bir çok profesyonel de o şekilde bölgeleri calıstırmıstır. Yanlıs olan bir sey yoktur yani sadece isteğe bağlı vardır. Haftada 2 kez calısmaya gelince de calısmanın ağırlığına bağlıdır. Hacim istiyorsan 2 kez bence fazla gelir. Definasyon için fazla ağır basmıyorsan haftada aynı bölgeyi 2 kere calıstırabilirsin. Her sey istediğine bağlıdır yani.

Çarsamba = Biceps & Sırt
Cuma = Omuz & Bacak
Göğüs triceps mi bi yanlislik olmasin arkadaşım göğüs çalıştığı n gün arka kolda çalışır cok yanlis olur

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

göğüs çalıştığın gün arka kolda çalışır diyorsun ama arka kol pasif göğüs aktif olarak çalışır ve göğüsten sonra tricepse girmek daha faydalı.

göğüs çalıştığın gün arka kolda çalışır diyorsun ama arka kol pasif göğüs aktif olarak çalışır ve göğüsten sonra tricepse girmek daha faydalı.
2 side büyük kas neden inat ediosun dediğin yanlış iste göğüsu ya tek calisirsin yada biceps ile calisirsin ozmn gogusten sonra omuz calis bak bakalim calisabilionmu omuzda calisio sonucta gogusle

Gogus + triceps seklinde calisiyorum gayet memnunum. Gogus idmani tricepleri bitirmiyor aksine onceden yorma ile daha iyi vuruyor.
Omuz ile kolu bir tutmak cok yanlis yapilari farkli bir kere. Ayrica tricep kucuk kas grubuna dahil ^^

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Gogus + triceps seklinde calisiyorum gayet memnunum. Gogus idmani tricepleri bitirmiyor aksine onceden yorma ile daha iyi vuruyor.
Omuz ile kolu bir tutmak cok yanlis yapilari farkli bir kere. Ayrica tricep kucuk kas grubuna dahil ^^

GT-I9001 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
triceps küçük kasmı :) bu dakikadan sonra sizin ile tartışmam bile kolay gelsin size devam edin siz yapmaya sporunuza :)

triceps küçük kasmı :) bu dakikadan sonra sizin ile tartışmam bile kolay gelsin size devam edin siz yapmaya sporunuza :)

Triceps küçük kas grubuna girer kardeşim :)

Bicepse göre kucukmudur buyukmudur kardeşim

Biceps3 göre büyüktür bu onun büyük kas grubu olduğunu göstermez.

Bacak (quads hamstring vs.)
Sırt
Gogus

Kücük kas gruplari
Biceps
Triceps
Calf
Forearm
Omuz
Abdominaller

Örnek olarak Ford focus , peugeout 207 den daha büyük olmasi , onu büyük taşıtlar grubuna sokmaz. Büyuk taşıtlar otobüs tır kamyon vs. dir

Biceps3 göre büyüktür bu onun büyük kas grubu olduğunu göstermez.

Bacak (quads hamstring vs.)
Sırt
Gogus

Kücük kas gruplari
Biceps
Triceps
Calf
Forearm
Omuz
Abdominaller

Örnek olarak Ford focus , peugeout 207 den daha büyük olmasi , onu büyük taşıtlar grubuna sokmaz. Büyuk taşıtlar otobüs tır kamyon vs. dir
Dediklerin doğru ama sen mesajlarin tamamini okumadigin icin tam olarak neyden bahsettigimizi tam anlayamamisin nese bosver

Back
Yukarı