Hacim kazanma olayı NEDİR ? Lütfen yardımcı olun.

Arkadaşlar merhaba 1.83 boyum ve 85 kilom var 18 yaşındayım 10 yıldır düzenli futbol oynuyorum bu sene bırakıp tamamen vücut geliştirme işine odaklandım çok fit bi vücudum var salona 1.5 aydır gidiyorum 75 kilodan 85 kilo gelişmem gayet iyi gözle görülür ama merak ettiğim konu şu ben 85 kg iken 75 kg biri nasıl olurda benden çok daha geniş duruyo daha şişkin ve yapılı

Kemik yapısı ve boy farkı gözle görülür bir fark, gerçi onun 75 kg'sının çoğunluğu kasta olabilir, senin 85 kg'nin çoğu yağ, kas, su karışımı da olabilir. Kilo önemli değil burada, önemli olan yağ oranın ve kas oranın.

yağlar kaslardan daha geniş yer tutar. 75 kiloluk adam da sırf yağ ise 85 kiloluk çoğunluğu adele olan fit bir vücuttan daha geniş gözükebilir. Ama fos işte.

Arkadaşların dediklerine ek olarak genetikte önemli.(Elde edebileceği kas kütlesinin çoğunu elde etmiş kişilerde özellikle)

Misal adamın beli incedir senin kalındır(genetik olarak), kas kütleleriniz benzer olsa bile onun sırtı daha hacimli ve güzel gözükecektir.

Bunun dışında işin içinde doping olabilir.

Edit:Rivn kemik yapısı demiş genetiğe bir örnek.(Başka genetik faktörlerde var ama irilikte kemik yapısının genetiği baya fark eder)

Arkadaşların dediklerine ek olarak genetikte önemli.(Elde edebileceği kas kütlesinin çoğunu elde etmiş kişilerde özellikle)

Misal adamın beli incedir senin kalındır(genetik olarak), kas kütleleriniz benzer olsa bile onun sırtı daha hacimli ve güzel gözükecektir.

Bunun dışında işin içinde doping olabilir.

Edit:Rivn kemik yapısı demiş genetiğe bir örnek.(Başka genetik faktörlerde var ama irilikte kemik yapısının genetiği baya fark eder)
Şimdi şöyle söylim 3 arkadaş yorum yapmış teşekkürler ama aradığım cevap hala yok adamlarda doping yok benimkinden daha fazla kas oranları ama benim yağlılık durumumun onlardan hiç farkı yok neredeyse yani az ama 75 kg adam benden çok daha iri bunu 1 kişi için demiyorum sadece 4 5 kişi böyle benle oranla

Back
Yukarı