wTurner
Üye
Hafta da 2 kez göğüse giriyorsa 4 hareket 3er setli olarak girmesi lazım![]()
Haftada bir kez girdiğim için 4 set yapıyorum yanlış mı oluyor

Hafta da 2 kez göğüse giriyorsa 4 hareket 3er setli olarak girmesi lazım![]()
bence neverzz ın evde canı sıkılıyorYa hakikaten tamam hadi üslubu ciddileştiriyoruz, gırgır yok...
Ama kızma yani hakikaten anlamadık ne demek istediğini...
Benim stres odaklı ve kişiye göre olan yorumum bilgisizce, cidade in dediği bilgili bunu anladıkta...
Hem 8 hareket ideal deyip hemde 4-5 hareket ideal diyen adamı nasıl destekliyorsun önu çözemedik; bir anlatda bizde anlıyalım![]()
bence neverzz ın evde canı sıkılıyor![]()
hatalı bır program burda uzun uzun hatalrını yazmak ıstmeıyorum pullover koymussun dıps koymussun cable koymussun declıne varsa dıps zaten koyulmaz ıkısınden bırını koymalısınÜfff.... Yemin ediyorum varya ne soru soran adama bir faydanız var nede foruma, tek derdiniz adam ezmek mat etmek değlmi...
Video yu anlatmak istediğim şeyin temeli öğrensin diye verdim; git video da ki gibi yap demedim!
Hatta yazdığım iletide ağırlık belirtmediğimi görürsünüz; "nizami ağırlık, ağır, çok ağır" gibi terimler kullandım!
Okuma güçlüğümü var, anlama güçlüğümü bilemiyorum...
Aslında 2si de yokta ben sizin derdinizi biliyorum; kanun gibi gördüğünüz bazı sabit başlıklara adama göre yorum yaptı diye ters düşen şeyler yazan kişilere tartışma yaratmak aklınızca mat etmek tek derdiniz onun farkındayım...
@Turner
2 adet örnek program yazıyorum sana, ama sadece sana uygun yani hafta da 1 kere göğüse giren bir kişi için uygun, bunu sadece haftada 1 kez giriyorsan kullan!
Örnek program1: (Kısa tutup fazla uzatmadan yapılan antreman)
Bütün hareketler aşağıda ki gibi 3 setli olacak
1 ısınma seti nizami ağırlık, 2. ısınma seti hafif zorlandığın (moderate strain), 3. çalışma seti çok ağır yardımlı tekrarlar çıkardığın bir ağırlık
Bench yada dumbel press (hedef orta göğüs)
İncline barbel yada dumbel (hedef üst göğüs)
Decline barbel yada dumbel (hedef alt göğüs)
Herhangi bir flies hareketi (hedef bütün göğüs)
Örnek program 2: (Uzun tutup çeşitli girme antremanı)
Bütün hareketler aşağıdaki gibi 2 setli olacak
1 ısınma seti nizami ağırlık, 2. çalışma seti çok ağır yardımlı tekrarlar çıkardığın bir ağırlık
Bench press (orta)
İncline barbel yada dumbel (üst)
Decline barbel yada dumbel (alt)
Parelel dips (alt) (yine 2 set tekrar değişecek sadece 10-8 şeklinde)
Butterfly (bütün)
Cable Cross (bütün)
Pullovers (üste toplama)
Bu programda altı daha küçük olmasına rağmen 2 hareket verdim çünkü alt göğüsü yeteri kadar güzel kesmediğin zaman üstü istediğin kadar şişir göğüs güzel gözükmüyorZaten pulovers göğüsü üste toplamada alt göğüs hareketlerine yardımcı olarak yanında olacaktır, programın olmazsa olmazı Arnoldın da favori hareketlerinden biridir, sırta da gayet vurur çok iyi harekettir
Dediğim gibi üstü bilerek tek verdim yeterlidir...
Bütünde mutlaka butterfly gir, serbest ağırlık girme; biri izole biri kompleks olacak şekilde verdim zaten bütün göğüsü
Hadi bakalım kolay gelsin![]()
bu başlığı açan arkadaşa birazdan yazacagım programı önermiyorum! ona tavsiyem zeussun örnek programını takip etmesi.hummercurl öyle program olamazemınım zeuzda onu anlatmıyordur
videodakı adamlarla 60 kg lık spora yenı başlamış bırını aynı programı sunmuşsun
8 hareket göğüs için fazladır ve gereksızdır bana 8 hareketlık bır program yaz gogus ıcın merak ettım çünkü hangı hareketlerı koyucaksınkı 8 hareket olucak ?
temel ahreketleri yapıp goguse hacım kazandırsın detayları ılerde yapar şuan ona hacım gerek inat edıp yanlış program vermeyelim insanlara 1 seneden fazladır bb yapıyorum hala 8 hareketlı göğüs giren gormedım önerende görmedim.
örnek bır program yazarsan arkadaşa 8 hareket içeren bır gogus programı ne demek ıstedıgını anlarız.
pullover 2 set (üst göğüs doldurmak ve göğsü kesmek için ve aynı zamanda iyi bir antreman sonu esnetme hareketi olduğunu düşünüyorum, sırtı da rahatlatır..)
Bilmiyorsanız yazmayın arkadaşım zorlamı yadırıyorlar size nedne insanalra yanlış bilgi vermek için çabalıyorsunuz
zeuz ve hummercurl gidin bu tur mesajlarınızı özelden yazın burada birbirinizin itifatlarını okumak zorunda değiliz konu dağılıyor soru soran arkadaş ve okuyanlar bılgı edınemıyorlar.
Pullover, Türkçeye üstten çekiş diye çevirmişti Can Üstel.
Yapılış şekline göre, göğüs ya da kanatları etkiler.
Göğüs idmanında yapılanın en büyük faydası, göğüs kafesini gererek genişlemesine ve yükselmesine fayda sağlamasıdır.
Göğüs kafesi yeterince gelişirse, göğüsün üzerine yerleşebileceği bir çıkıntı oluşur.
Yüksek ve dolu bir görünüm kazandırır göğse.
Yani kası geliştirmekten çok altını dolduran, kas yapmadan ölçü almayı sağlayan bir harekettir.
Göğüs kafesi geniş insanların her zaman göğüslerde ölçü avantajı vardır.
Mesela benim yapısal olarak oldukça yüksek ve geniş oldugu için göğüs ölçüm daima büyük oldu.
Şiddetle tavsiye ederim, giyimli oldugun zaman görünümüne büyük bir artı katar.
Karasan
" hem gögüs hem kanatlara vurur, hatta kanatlara daha cok vurdugu soylenir ancak, cok daha etkili kanat hareketleri oldugu icin, gögüsleri kaldirmak icin en uygun harekettir (agirlikli dipsle beraber) . Tüm profesyoneller bu hareketi gogus hareketi olarak calisir ve cok ii sonuc alrlar..." dedi...
Ayrıca; makale anlamında yabancı siteleride cok arastırdık bu konuda...
en etkin pullover;
- Dumble ile, sehpaya sırtınızı dayayarak ( beliniz bosta ve olabildigince asagida oldugu sekilde) yapılandır... Dumble, omuz kapsulune, barbelldan daha az zarar werir...
- cogu kisiye gore, Kütle arttırmak icin ( mass gain ) yapılacak en ii , üst vucut hareketleri arasındadır...
Pump Forever
dips varken başka alt gogus hareketı yapılmaz zaten en ıyı alt gogus hareketı dıpstır ve gogusu çizen harekette dıpstır yanlış bılgıler vermeyın ınsanlara amacınız nedir anlamadım.
Bilmiyorsanız yazmayın arkadaşım zorlamı yadırıyorlar size nedne insanalra yanlış bilgi vermek için çabalıyorsunuz
zeuz ve hummercurl gidin bu tur mesajlarınızı özelden yazın burada birbirinizin itifatlarını okumak zorunda değiliz konu dağılıyor soru soran arkadaş ve okuyanlar bılgı edınemıyorlar.
Pullover, Türkçeye üstten çekiş diye çevirmişti Can Üstel.
Yapılış şekline göre, göğüs ya da kanatları etkiler.
Göğüs idmanında yapılanın en büyük faydası, göğüs kafesini gererek genişlemesine ve yükselmesine fayda sağlamasıdır.
Göğüs kafesi yeterince gelişirse, göğüsün üzerine yerleşebileceği bir çıkıntı oluşur.
Yüksek ve dolu bir görünüm kazandırır göğse.
Yani kası geliştirmekten çok altını dolduran, kas yapmadan ölçü almayı sağlayan bir harekettir.
Göğüs kafesi geniş insanların her zaman göğüslerde ölçü avantajı vardır.
Mesela benim yapısal olarak oldukça yüksek ve geniş oldugu için göğüs ölçüm daima büyük oldu.
Şiddetle tavsiye ederim, giyimli oldugun zaman görünümüne büyük bir artı katar.
Karasan
" hem gögüs hem kanatlara vurur, hatta kanatlara daha cok vurdugu soylenir ancak, cok daha etkili kanat hareketleri oldugu icin, gögüsleri kaldirmak icin en uygun harekettir (agirlikli dipsle beraber) . Tüm profesyoneller bu hareketi gogus hareketi olarak calisir ve cok ii sonuc alrlar..." dedi...
Ayrıca; makale anlamında yabancı siteleride cok arastırdık bu konuda...
en etkin pullover;
- Dumble ile, sehpaya sırtınızı dayayarak ( beliniz bosta ve olabildigince asagida oldugu sekilde) yapılandır... Dumble, omuz kapsulune, barbelldan daha az zarar werir...
- cogu kisiye gore, Kütle arttırmak icin ( mass gain ) yapılacak en ii , üst vucut hareketleri arasındadır...
Pump Forever
dips varken başka alt gogus hareketı gerekmez zaten en ıyı alt gogus hareketı dıpstır ve gogusu çizen harekette dıpstır yanlış bılgıler vermeyın ınsanlara amacınız nedir anlamadım.
ne kadar göğüs hareketı varsa hepsını yazmışsınız program dıye ınsanlara sunuyorsunuz bu sporu az çok bılen yanlış bır program oldugunu anlar bu arada hummercurl hareketler nerelerı calıstırır onuda ögren oyle yanında yaz yazdıkların yanlış
ayrıca önermediğimi söylemiştim. sadece anlatmaya çalıştğımz şeyin örneklendirmesi için oldugunu da söylemiştim..https://www.bodyforumtr.com/vbforum/favori-g-g-s-programiniz-t1482.html
forumdakılerın favorı gogus programları bakın bakalım kaç hareketlı programlar yapıyorlar
yenı başlayan bırıne 8 hareket oneren ve onune gelenı yazıp program dıye sunanları kınıyorum.
bu lınkte kafanızda gogus programı şekıllenmıs olur
Hepinize teşekkürler arkadaşlar ama Cidade sen hala ileride yaparsın gibi bir cümle kullanıyorsun benim zaten hacim çalışmalarında falan alt yapım var şu an ben zaten detaylı çalışma yapıyorum yani ilerisi diye bir şey söz konusu değil sana çok teşükkürler ilgilendiğin için ZeusS ve hammercurl sizlere çok teşükkür ediyorum sizin dedikleriniz mantıklı geliyor bana bu arada supplemenler içinde yardımcı olursanız sevinirim![]()