Hacim döneminde kompleks karbonhidrat tercihi

Merhaba arkadaşlar,
Kür esnasında max. kuru hacim için hangi kompleks karbonhidratı tercih etmeliyim? Şuan kürde değilim k.h için sabah yulaf ezmesi diğer öğünlerde de lapa pilav yiyorum ama beyaz pirinç pilavı basit karbonhidrat olarak biliniyor bir yandanda üst seviye yarışmacı arkadaşlar bile pirinç lapası tüketiyorortada bir çelişli var sizce pirinç lapasına devam mı etmeliyim yoksa haşlanmış bulgur pilavı ya da diğer alternatiflerimi tüketmeliyim, tavsiyeleriniz nedir?
 
Basit karbonhidratlar spor yapan için antrenman sonrası ilk dakikalarda ve sabah kalkınca alınmalı bence.Çünkü bu iki zaman diliminde glikojen depolarının dolması gerekli.Ayrıca proteinin yanında ufak miktarda kana protenin karışması açısından alınabilir.Onun dışında alınan basit karbonhidrat şeker insüline bağlı açlık hissine sebep olmanın yanında uzun vadede farklı ve zararlı sonuçlar getirebilir.Bana gereksiz geliyor.En azından bence.Gerçi spor yapan için bakarsak basit karbonhidrat uzun vadede zararlı olsa bile alınması şart bir sey gibi..
 
Yukarıda arkdaşın bir tanesi yazmış her karbonhidratın yeri zamanı vardır ve şunu unutmayın profesyonel insanlarla kendinizi hiç bir zaman bir tutmayın. Soruna gelecek olursak benim tercih sıram şu şekilde oluyor greçya,esmer bulgur,esmer pirinç,bulgur, tam tahıllı makarna
 
Ben karbonhidrat olarak tuzsuz yağsız sadece haşlanmış bulgur yiyorum yanında yoğurt katarsanız çokda güzel oluyor. Kaba koyup yanınızda da taşıyabilirsiniz akşamdan haşlayın suda bekletin sabah süzün gayet güzel.
 
500 gr haşlanmış tavuk ve 450 500 gr bulguru ayrı ayrı haşlayıp karıştırıyorum çok pratik oluyor yapması yemesi vs. 2 öğüne fazla 3 öğüne az geliyor :D[DOUBLEPOST=1411382849][/DOUBLEPOST]YAzmayı unutmuşum haşlanmış bulgur acayip şişkinlik yapıyor mide sindiremiyor sanki buna bir çözüm varmı?
 
500 gr haşlanmış tavuk ve 450 500 gr bulguru ayrı ayrı haşlayıp karıştırıyorum çok pratik oluyor yapması yemesi vs. 2 öğüne fazla 3 öğüne az geliyor :D[DOUBLEPOST=1411382849][/DOUBLEPOST]YAzmayı unutmuşum haşlanmış bulgur acayip şişkinlik yapıyor mide sindiremiyor sanki buna bir çözüm varmı?
Benim bünyede sıkıntı var yani mesela 150 gram esmer bulgurhaşlıyorum tabi pişince büyüyor birde yanına 200 gram haşlama tavuk ama ben yedikden yarım saat sonra acıkıyorum yine metebolizmam aşırı hızlı heralde
 
İlginç, birde haşlanmış normal bulgur dene bakalım nasıl olucak 1 bardak haşlasan 1 öğünlük yeter yanında tavukta tüket bakalım ne kadar tokluk sağlıcak ben gün içinde hiç açlık hissetmiyorum.
 
İlginç, birde haşlanmış normal bulgur dene bakalım nasıl olucak 1 bardak haşlasan 1 öğünlük yeter yanında tavukta tüket bakalım ne kadar tokluk sağlıcak ben gün içinde hiç açlık hissetmiyorum.
Denedim normal bulgurda ama fark etmiyor 150 gram tartıyorum tartımda haşlıyorum ve yiyorum dediğim gibi yanındada tavuk ama işte yarım saat sonra yine yiyesim geliyor bu yüzden bulk dönemlerim çok kolay geçiyor yemek problemim olmadığı için ve yemek ayırt etmediğim için :)
 
500 gr haşlanmış tavuk ve 450 500 gr bulguru ayrı ayrı haşlayıp karıştırıyorum çok pratik oluyor yapması yemesi vs. 2 öğüne fazla 3 öğüne az geliyor :D[DOUBLEPOST=1411382849][/DOUBLEPOST]YAzmayı unutmuşum haşlanmış bulgur acayip şişkinlik yapıyor mide sindiremiyor sanki buna bir çözüm varmı?
Hocam aynen muhtemelen içinde bolca su olduğu için beni de yedikten yarım saat sonra acayip işetiyor o işeme her 20 dakkada bir 2-3 saat boyunca devam eddiyor. Bildiğin beyaz işiyorum yani suyu atıyorum anlaşılan. Hani bira içince bembeyaz işersin ya yani şeffaf su işiyorum bildiğin. Acayip şişkinlik ve fena da gaz yapıyor ben bi ara günde 2-3 su bardağı haşlayıp sabah 11 de öğlen 1 de öğleden sonra 4 de ve akşam 7 de olmak üzere hepsini bitiroyrdum. bu şekilde 2ayda yaklaşık 8 kilo almıştım tabi birazda yağlanma oldu. Şimdi o kadar abartmıyoru mzaten kilom iyi :)
 
Denedim normal bulgurda ama fark etmiyor 150 gram tartıyorum tartımda haşlıyorum ve yiyorum dediğim gibi yanındada tavuk ama işte yarım saat sonra yine yiyesim geliyor bu yüzden bulk dönemlerim çok kolay geçiyor yemek problemim olmadığı için ve yemek ayırt etmediğim için :)

Bende kesinlikle yemek ayırt etmem hacim almam gerekiyosa haşlanmış tavuk yanına haşlanmış bulgur ayran sebze vs. vs. ne gerekiyosa eklerim yağ tuz ve şekerli gıdalar tüketmem tadını önemsemem madem birşeyler başarmak istiyoruz ozaman bazı şeylerden fedakarlık etmemiz gerekir:) kolay acıkmıyorum ektomorfum günde 2 öğün yesem yemek aramam ama yemek yemem gerekiyosa 6 öğünde yerim ve tam 12 ay önce 78 kiloydum şimdi 91 kiloyum :) Daha da büyüyorum bir sakatlık olmadığı sürece 5 - 6 aya 100 kg ye çıkıp sonrasında 95 kgde definasyon yapıcam sağlam çalışıyorum sağlam besleniyorum bundan sonrası sabretmek :)[DOUBLEPOST=1411403773][/DOUBLEPOST]
Hocam aynen muhtemelen içinde bolca su olduğu için beni de yedikten yarım saat sonra acayip işetiyor o işeme her 20 dakkada bir 2-3 saat boyunca devam eddiyor. Bildiğin beyaz işiyorum yani suyu atıyorum anlaşılan. Hani bira içince bembeyaz işersin ya yani şeffaf su işiyorum bildiğin. Acayip şişkinlik ve fena da gaz yapıyor ben bi ara günde 2-3 su bardağı haşlayıp sabah 11 de öğlen 1 de öğleden sonra 4 de ve akşam 7 de olmak üzere hepsini bitiroyrdum. bu şekilde 2ayda yaklaşık 8 kilo almıştım tabi birazda yağlanma oldu. Şimdi o kadar abartmıyoru mzaten kilom iyi :)
Aslında 2 3 bardak 450 / 525 gr arası bulgur ediyor pek birşey deil ama yemesi çok zor 2 kg yağlı pilav yesek daha kolay ama yapıcak birşey yok :)
 
Makarnada kaliteli komplex karbonhidrattır, glisenik indeksi çok düşük ( yağ, şeker katmadığımız sürece) ama lif ve protein oranları bulgurdan düşük bu aslında iyide olabilir. Bulgurun lif oranı fazla olduğu için sindirimi biraz fazla uzuyor.
 
Arkadaslar bulguru haşlayarak yememizle normal biraz zeytinyagıyla pisirerek yedigimiz arasında cok büyük bir fark var mi ?
 
Back
Yukarı