Hacim-şınav ilişkisi?

Hacim içni şınav idealmidir?

• Evet

Votes: 51 44,0%
  • Hayır

Votes: 65 56,0%

• Total voters
    116
ben lisedeyken 1 sene falan şınav çalışmıştım sabah 20 yaptıysam öğlen 21den devam şeklinde günde 300 küsüre kadar çıkmıştım özellikle göğüs ve tricepste hacim olmuştu ama pek fazla değil

sadece hacimlenmek istiyorsan evet şınav yerine bench press hareketi daha iyi gelişme sağlar ama şınavın sağladığı kondüsyon ve dayanıklılığı bench press sağlayamaz ben şınavdan yanayım

Bence şınav vazgeçilmemesi gereken hareketlerden , hacim için bi katkısı olduğu soylenemez ama ısınmak için göğüs çalışmalarımdan önce ihmal etmediğim bi harekettir

Kendimde deney yaptim bir ay bench basmadan workout yaptim (benchi birakmadan once 88 kg 6 tekrar) her neyse bir ay sonra uninin salona gittim guc kaybi yasanmamisdi aksine sasirtici olan 92.5 kg 4 net tekrar cikariyordum.aslinda sinav cekiorken core dedigimiz merkez bolge kaslarida calisior.ben tavsiye ediyorum hatta workoutla bodyi kombine edin bir yilik sporcuysaniz zaten hacim daha cok zor :( (fakir badiciler icin).sonra ne yaptigima gelince 3 hafta ara verdim sigara kullandim finallere hazirlandim sonraki gidisimde 72.5 kg 5 tekrar basiyordum bir aylik antrenman sonucu 80 kg bench presse kadar ciktim ama beni mutlu etmedi sonuc.bir haftadir workouta bir ay street workout ardindan haftada bir gun badi iki gun workout yapacagim.son olarak hacim icin ideal mi sorusunun cevabi gogusleri daha fit hale getrdigi kesin.

Son düzenleme:
Şınav başlangıç seviyesi için belki hacim yapar ama bir müddet sonra yapmaz.şınav vücudu orantılı hale getirir ve merkezi güçlendirir.

Ben pek bilgili değilim burada sana cevap verebilecek çok tecrübeli insanlar var ama fikrimi söylemek istedim. Bence şınav sadece göğüs için değil bu sporun mihenk taşı hareketlerinden. Her açıdan faydası var , kesinlikle vazgeçilmemeli bence.

bende çocukluktan kalma bir alışkanlıktır şinav
ne zaman bir dövüş filmi izlesem hemen şinav çeker aynada kendime bakardım :)
şimdilerdede göğüs antremanı sonrası şinavla tamamlıyorum
gözle görülür bir faydasını görmedim ama faydalı olduğu inancındayım
hacim için çok faydalı olduğunu söyleyemem ama güzel görünüm için faydalı olacağı kanaatindeyim

şınav evde yapılan antrenmanlarda evet başlangıç için iyidir ama ağırlık arttıramayacağın için belli bir noktaya kadar taşır ...

fakat eğer defin bir vicudun hacminden bahsediyorsan bir ere kadar farklı şınav şekilleri ile
tek kol şınav
dar tutuş şınav
geniş tutuş şınav
v.b.

işe yarar

Back
Yukarı