Hacim-şınav ilişkisi?

Hacim içni şınav idealmidir?

• Evet

Votes: 51 44,0%
  • Hayır

Votes: 65 56,0%

• Total voters
    116
bench press yapıyorsanız şınava gerek yokki spor salonlarında şınav çektirmezler yapılmıyorsa şınavla hacim şöyle kazanılır eğer 4 set 12 tekrarı kolayca yapıyorsanız tabiki set aralarında 1 dakikanın altında dinlenmek şartıyla hacim artık kazanamazsın şınavdan ama zorlaştırarak şınavı hacim kazanmaya devam edebilirsiniz sırt çantasına ağırlık koyarak gibi

Gögüsü çalıştıran egzersizler hacim kazandırır ama şınavda ağırlıklarla yaptığın egzersizler arasında fark vardır şınav ile sadece bir zamana kadar hacimlenirsin

Bugün itibariyle ilk şınavsız antremanı yaptım iyi geçtiğini söyleyemem çok yorulmadım bench press te ve inclinede 5 er kg artış yaptım ama zamanla şınavsız programa alışınca pump etkisinin daha iyi olacağına inanıyorum çünkü bench press ten sonra inanılmaz bir yanma boy gösterdi antremanın asıl iyi geçip geçmediğini yarın anlayacağım haftaya pazartesi günlüğümü açıcam ordan takip edebilirsiniz teşekkürler yorumlarınız için :)

Şınav=dayanıklılık, ısınma amaçlı çekebilirsin . 8tekrar felan yapıyorsan şınavda hacime etki eder :)

Şınavı başka bir zaman aralığında çek. Hacim olarak çok fazla faydasını göremezsin fakat her şınav çekisinde göğsün çelik bir zırh ile örülecektir. Dayanıklı ve sağlam olacak... Ayrıca şınavı çeşitlendir. Tek tip çekme.

Şınavı artık rahat yapmaya başladıysanız,sırtınıza ağırlık koyarak yavaş yavaş yapın.Hacimden kasıt kas kütlesi artırımı ise.

Ayaklarını yerden 10 cm yükseğe koy, 2 elinin altına da yerden 4-5 cm yüksek birşey koy göğsün altı boş olacak ama yani hareketin tamamınını kullanıcaz etki alanı kısıtlı olmıcak, 4-5 saniye iniş 2-3 saniye çıkış yaparak şınav çek dirsekleri de kilitleme hacim için böyle epey etkisi olur ağır bench yapıyor gibi stress veriyor ben 40-50 şınav çekebildiğim halde böyle 10-12 anca yapıyorum.

Şınav aslında basit ve gereksiz bir egzersiz değil herkes basit versiyonlarını kestirme yoldan yaptığı için fayda göremiyor sırt için barfiks neyse göğüs için de şınav odur bence çok önemli bir hareket.

Son düzenleme:
hacimi flan boş verinde şınav kadar güzel hareketi kötülemeyin göğüsleri dik ve fit görünüme sahip olmak isteyen herkez şınav çeksin ben çekiyorum ve faydasını görüyorm göğüs yapım çok iyi oldu şınav sayesinden amaç göğüs kasını geliştirmek değil fit ve dik bir görünüm kazandırmak. arka kola vurmuş vurmamış hacim almış almamış bunlar önemli değil zaten bunları ön planda tutuyosan bench yap daha iyi arkadaşlarda belirtmiş ama bence şınavı fit ve güzel bir göğüs yapısına sahip olmak isteyen herkez çeksin ve farkını görsün

Bayadır şınav çekiyorum ve göğüs yapım çok güzel arnold'a benzedi önce gidiyor :) daha önceden bench press filan yapıyordum ama şuanda salona gitmiyorum şınavında faydasını görüyorum farklı açılardan çekebilirsin.

Şınav aşırı hacimlendirmez ama hacim için mükemmel alt yapı oluşturur. Ayrıca sadece şınav ile de göğüste fit bir görüntü elde edilebilir.

Back
Yukarı