Mrb kardeşim bende senin gibi ektomorf vücut tipine sahibim spora 1.5 ay önce başladım ve çok zor kilo alan birisiyim. Supplementsiz 1 ayda net 6 kilo aldım nasıl başardığım hakkında ufak anektodlar vereyim.
Öncelikle erken kalkıp erken yatmak işin özünde yatıyor. Sabah kalktığımda fix 5-7 yumurta yiyorum yanında pek bişey yiyemiyorum sabahları iştahım pek olmuyor. Aradan 1.5 saat geçtikten sonra güzel bir karışım hazırlıyorum vücuduma kalori yüklemesi yapıyorum karşımım şu şekilde; 170-200 Gram civarında yulaf ezmesi, 1 avuç siyah üzüm kurusu , 1 adet muz ve 350 ML Süt bunları bi güzel blenderdan geçiriyorum kıvamlı bi karışım oluyor yaklaşık 3 bardak kadar çıkıyor bunları tek seferde alıyorum yaklaşık olarak 1000 kaloriye yakın bi yükleme yapıyorum. 2. öğünümden 2 saat sonra 1 bardak ince bulgur, 200 gram tavuk ve 250gr yoğurt tüketiyorum. 2 saat sonra idmana gidiyorum yaklaşık 1 saat 15 dk kadar idmanım sürüyor. İdmandan hemen sonra 1 adet muz alıyorum yahut yanımda tavuk vs getirmişsem idmandan 20 dk sonra onları yiyorum. Daha sonrasında üniversitenin yemekhanesinde eğerki güzel birşeyler çıkmışsa onu tüketiyorum. Akşam 9.30 gibi yanımda getirdiğim tavukları alıyorum beni 11e kadar tutuyor. 11den sonra evde oluyorum hafif birşeyler yiyip yatıyorum. Yani kısacası günün her öğününde yemek yemeye çalışıyorum yeri geliyor 5 yeri geliyor 6 hatta 7 öğüne çıktığım bile oluyor yanlız tuz,un,şeker üçlüsünden uzak duruyorum sağlıksız yağlara yanaşmıyorum bile.
Spora ilk başladığımda
omuz 113
Kilo 61di
Kol 31-31
Şuanda omuz 119
Kol 35 - 35
Kilo 2 hafta önce 68di şuan 70e gelmişimdir.