Haşlama Tavuk Pilav Makarna Kaç Günde Bozulur ?

Merhaba arkadaşlar kyk yurdunda kalıyorum yemek yapma gibi bir imkanım olmadığından evde kalan arkadaşlarımın evinde haftada 1 kere gidip 1 haftalık tavuk pilav ve makarnamı yapmayı düşünüyorum yurt odasındaki buzdolabında tutucam yemekleri 1 hafta bozulmadan durabilirmi acaba bunlar ?
 
Et olsa kavurma yaparsın yağıyla kendisini korur derim. Ya da köy tavuğu olsa jölesiyle beraber dondurup yedikçe açarsın derdim. O yüzden değil tavuk karbonhidratları dahi 3 günden fazla bekletip tüketip de hastanelik olmayacağının garantisi yok. Kendine zulmetme. Olduğu kadar.
 
Merhaba Victor, bildiğiniz üzere tavukların bir çoğunda hormon bulunmakta.Antibiyotiğe dayalı olarak tavuk etinde 3.günden sonra bakteri oluşumu başlamakta.Bu bakteri oluşumu insanı çok kötü zehirler.Sana önerim haftanın her günü haşlanmış tavuk yememen.Bu bir süre sana fayda sağalasa da bir süre sonra vücuduna zarar olarak geri dönecektir.Baktığımız zaman karbonhidrat ve proteini karşılıyor.Bir miktar yağ da aldığın zaman makrolar tamam, lakin lif tüketmediğin için bir kabızlık durumunda hayat kaliten ciddi miktarda düşecektir.Herşeyden az az yemeni sebzeleri öğünlerine eklemeni kesinlikle öneririm.Ton balık güzel bir protein alternatifidir.Pişirmene de gerek kalmaz, yemek yapamadığın zamanlarda ciddi miktarlarda işine yarayacaktır, sağlıcakla kal.
 
Antibiyotiğe dayalı olarak tavuk etinde 3.günden sonra bakteri oluşumu başlamakta.
Mikrobiyolojik çoğalmada etkili olan besinin protein değeridir. Yüksek proteinli bütün besinler HACCP ilkelerine göre yüksek riskli besinler olarak sınıflandırılır. Özetle Burada etkili olan antibiyotik vs değil. Bahsettiğiniz antibiyotik hormon vs durumu olmamasına rağmen Kırmızı et de, balık eti de 2-3 günden fazla +4 derecede bekletilemez. Aynı şey protein içeren kurubaklagiller, tahıllar ve patates yemekleri için de geçerlidir.
 
Back
Yukarı