Haşlama Tavuk Pilav Makarna Kaç Günde Bozulur ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Victor Frankl tarafından 30 Temmuz 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. Victor Frankl
    Offline

    Victor Frankl Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba arkadaşlar kyk yurdunda kalıyorum yemek yapma gibi bir imkanım olmadığından evde kalan arkadaşlarımın evinde haftada 1 kere gidip 1 haftalık tavuk pilav ve makarnamı yapmayı düşünüyorum yurt odasındaki buzdolabında tutucam yemekleri 1 hafta bozulmadan durabilirmi acaba bunlar ?
     
  2. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Buzdolabında 2-3 gün bozulmadan bekleyebilir. 3.Günden itibaren kesinlikle tüketilmemesi gerekir.
     
  3. queks
    Offline

    queks Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2014
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Bence bu işkenceye değmez
     
  4. ShreddedLion
    Offline

    ShreddedLion Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2018
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    171
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Et olsa kavurma yaparsın yağıyla kendisini korur derim. Ya da köy tavuğu olsa jölesiyle beraber dondurup yedikçe açarsın derdim. O yüzden değil tavuk karbonhidratları dahi 3 günden fazla bekletip tüketip de hastanelik olmayacağının garantisi yok. Kendine zulmetme. Olduğu kadar.
     
  5. Graveofangel
    Offline

    Graveofangel Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2018
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Merhaba Victor, bildiğiniz üzere tavukların bir çoğunda hormon bulunmakta.Antibiyotiğe dayalı olarak tavuk etinde 3.günden sonra bakteri oluşumu başlamakta.Bu bakteri oluşumu insanı çok kötü zehirler.Sana önerim haftanın her günü haşlanmış tavuk yememen.Bu bir süre sana fayda sağalasa da bir süre sonra vücuduna zarar olarak geri dönecektir.Baktığımız zaman karbonhidrat ve proteini karşılıyor.Bir miktar yağ da aldığın zaman makrolar tamam, lakin lif tüketmediğin için bir kabızlık durumunda hayat kaliten ciddi miktarda düşecektir.Herşeyden az az yemeni sebzeleri öğünlerine eklemeni kesinlikle öneririm.Ton balık güzel bir protein alternatifidir.Pişirmene de gerek kalmaz, yemek yapamadığın zamanlarda ciddi miktarlarda işine yarayacaktır, sağlıcakla kal.
     
  6. respect2us.23
    Offline

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    1.275
    Beğenileri:
    688
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Diyetisyen
    Mikrobiyolojik çoğalmada etkili olan besinin protein değeridir. Yüksek proteinli bütün besinler HACCP ilkelerine göre yüksek riskli besinler olarak sınıflandırılır. Özetle Burada etkili olan antibiyotik vs değil. Bahsettiğiniz antibiyotik hormon vs durumu olmamasına rağmen Kırmızı et de, balık eti de 2-3 günden fazla +4 derecede bekletilemez. Aynı şey protein içeren kurubaklagiller, tahıllar ve patates yemekleri için de geçerlidir.
     
    Graveofangel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş